Kocalık vazifesi

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Kocadan, karısını makul sıklık ve kalitede becermesinin yasal "görev" olarak beklenmesidir. Öyle ki "kocalık görevini yerine getirememe" boşanma sebebidir.
Evlilik öncesi kendisine el degdirmeyen kadınların, erkekleri sürekli seks düşünmekle suclamaları ama evlilikte bunu erkeğin vazifesi olarak görmeleri ironiktir.
Yasanın da sanki kocanın pompadan başka vazifesi yokmuş gibi davranması ve erkeği salt kuluçka makinesi olarak görmesi kabul edilemez.

Çok saçma.
Erkekleri evliliğe zorlayan mi var?
İsterse 40ında evleniyor.
Kadın öyle mi?
Hoş benim ailem öyle değil ama aile zoruyla oyuncak bebekle oynayacak cağında kucağına bebek veriliyor.
Anne oluyor ve o daha çocuk.

Damızlık olarak mi alıyoruz erkekleri yahu?
Seviyoruz, kahrını da çekiyoruz.
Başarılı her erkeğin arkasında mutlaka onu güzel yetiştiren yahut ardında kale gibi duran bir eşi vardır.
Ama ilki olmamışsa dahi sonradan eşinin desteği dahi yeterlidir.

Evlilik kurumu ve eşlerin karılık- kocalık vazifesi çok özeldir.
"Koca" kelimesi dağlar için kullanılır ve "karı" kelimesiyle o dağların karı yani onu tamamlayan, örten ve onunla bütün olan manasını taşır.
Bu kadar özel olan evliliğin Bu kadar basit temele dayandığına ya da böyle düşünüldüğüne inanmak istemiyorum.

Gördüğüm kötü örnekler ve yaşamım evliliği otelese de evliliğin kötü birşey olmadığını ya da böyle olmadığını düşünüyorum.

Bu konu kadınlara haksızlık gibi bence.

Damızlık görevi yerine getirilemiyorsa, tek celsede boşayabilirsiniz

Tam tersi olarak görülmesin o bazı kişiler tarafından. evlilik öyle bişey değil yanlış olmuş bu.

Bu kadınlık ve erkeklik davası yüzünden boşananların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Neyse ki dinimize göre 7 kadın alabilecek kudrette ve zenginlikteyim...

Eve çiğ köfte getirmek. Şahsen ben kocamdan bunu da beklerim.

Hiç birşey yapma, çalışma, ama iyi bir şekilde clinin deyimiyle "pompa " görevini yap, senden büyüğü, tapılası yoktur.
Bir kere aksat, bi dünya sebep bulurlar kavgaya.

Evli olmak şart değil. Aynı evde yaşayan çiftler için de geçerli.

Karşı taraf birbirini memnun etmiyorsa bosanma sebebidir. Şiddetli geçimsizlikte bahsedilen bazen bu olur hatta.

,Evliliğin % 80'i yatakodasıdır .

Ben değil kızılderili atasözü demiş :P

8dJOyk.jpg

Kocalık bir vazife değil,yürekten bir paylaşım olmalı.Zaten gönülden seven, sevdiğini baş tacı eder.

Watsons ve gratis indirimlerini takip etse yeter bence .p

Eylül23 Hn. forumumuzda tekrar onlayın olmayı düşümmüyor musunuz?

Gusu ötmeyenler bu konuya yazmasin.
Kediye versin gusu. Hsgsgsjdu

Diyorlar ki erkek bir kere "pompa" yapmayınca (pompa neyse k) sorun çıkar
sonra diyorlar ki kadının kirpik dipleri ağrır
insanları genelleyeceğiz diye girmediğiniz çelişki kalmadı yahu

süreyya dskahfsakjhdfsa
böyle saçma bi konuya en güzel cevabı vermiş

İş arkadaşım bir hanım vardı; kızlar, koca güzel bir şey olsa koca değil gonca denilirdi derdi hep.Aklıma geldi.

Tek hedefim koca kshdj

Geri