KLÜPLER BİRLİĞİ / TFF KARARI

• Kullanıcı yoSun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Spor Tartışmaları
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
günaydın yosi. zaten diyorum ya hangi kararı çıkarırsan çıkar %100 doğru ve hakkaniyetli olmayacak. yarışa ortak olma ihtimalinin heyecanını yaptığınızı biliyorum da pazar günü 3 tane yiyince hevesiniz geçer merak etme:'))
Günaydin rasko :)
Hahaha çok adil olacak lig çokkkkk... haksız puanlar vardı umarım bu yönde karar çıkar :)
Ayrıca size göre tam kadroyuz kara boğa , Ghezzall, Salih veya hiç beklemediğim futbolcumuzdan gol veya goller var:) skor şuan için 2 / 1 veya 3/1 geçiyor içimden maç perilerim o gün ne der bakalım:)

bu meselede hiçbi karar %100 doğru olmayacak belli ki. kulüpler de biraz işine gelenler ve gelmeyenler olarak ayrışmış gibi. iki takımın oynadığı tüm maçların yok sayılması halinde hakkıyla oynayıp kazanan takımlar oynayıp kaybeden takımlara karşı haksızlığa uğramış olacak. bu maçlarda alınan ve diğer maçlara etki eden kart cezaları ya da yaşanan sakatlıklar da ayrı bir mağduriyet yaratmış olacak. aslında tamamen yok saymış olamayacaksın. mantığım bana nizami şekilde oynanmış 20 küsür maçın olduğu gibi hesaba katılmasını, kalan maçların da hükmen karara bağlanmasını söylüyor. bu senaryodan oluşacak mağduriyet diğer senaryoya nazaran daha az. sonuçta bu bir doğal afetti ve kimse böyle olsun istemezdi. beşiktaş ve diğer 6 takım sitemlerini tff'ye değil de allah'a yapmalı.

Ligdeki takımların yarısı Gaziantep ve Hatay ile deplasmanda oynadı. Şimdi iç sahada oynasalar averaj takımı yapacaklar Gaziantep ile Hatay'ı. Böyle de düşününce ilk devrede oynayanlara haksızlık olmaz mıydı? Ya devam edeceklerdi averaj takımı olacaklardı ya da tamamen çekileceklerdi. TFF işi ortasından tuttu. Gaziantep ve Hatay ile kendi evinde oynayanların kazandığı maddi geliri alamayacak olduklarını daha söylemiyorum.

Uyanığın biri 88-89'dan örnek vermiş. UEFA ile TFF'ye o yılların üzerine kaç güncelleme geldi acaba (:

Tekrar hatırlatayım;
TFF bu iki takımı yok saydı zaten. Düşecekleri ve çıkacakları buna göre düzenledi.
Ama aynı TFF puan tablosunu yok saydığı takımlara göre düzenlemedi.
Bu takımlar yoksa tamamen yoktur, varsa çıksınlar sahaya.

Konuyu da sadece Beşiktaş üzerinden okuyacak kadar basitleşilmemeli.
Gaziantep ve Hatay ile dışarıda oynayan her takımın eşit yarış isteme hakkı var.

Günaydin rasko :)
Hahaha çok adil olacak lig çokkkkk... haksız puanlar vardı umarım bu yönde karar çıkar :)
Ayrıca size göre tam kadroyuz kara boğa , Ghezzall, Salih veya hiç beklemediğim futbolcumuzdan gol veya goller var:) skor şuan için 2 / 1 veya 3/1 geçiyor içimden maç perilerim o gün ne der bakalım:)

O gün maç perileri;

EB7400D1-E0DC-4AD6-B8F3-C2EA00AD845E.jpeg

Ligdeki takımların yarısı Gaziantep ve Hatay ile deplasmanda oynadı. Şimdi iç sahada oynasalar averaj takımı yapacaklar Gaziantep ile Hatay'ı. Böyle de düşününce ilk devrede oynayanlara haksızlık olmaz mıydı? Ya devam edeceklerdi averaj takımı olacaklardı ya da tamamen çekileceklerdi. TFF işi ortasından tuttu. Gaziantep ve Hatay ile kendi evinde oynayanların kazandığı maddi geliri alamayacak olduklarını daha söylemiyorum.

Uyanığın biri 88-89'dan örnek vermiş. UEFA ile TFF'ye o yılların üzerine kaç güncelleme geldi acaba (:

Tekrar hatırlatayım;
TFF bu iki takımı yok saydı zaten. Düşecekleri ve çıkacakları buna göre düzenledi.
Ama aynı TFF puan tablosunu yok saydığı takımlara göre düzenlemedi.
Bu takımlar yoksa tamamen yoktur, varsa çıksınlar sahaya.

Konuyu da sadece Beşiktaş üzerinden okuyacak kadar basitleşilmemeli.
Gaziantep ve Hatay ile dışarıda oynayan her takımın eşit yarış isteme hakkı var.
Güncelleme hep size denk geliyor nedense, emsal karar var ortada. Elazığ ve Kastamonuspor çok uzak değil, 2019-2020. Öyle masa başında alınmıyor puanlar, sahada alınıyor. Kısacası yenseydiniz. ;d

tff yarın açıklayacakmış kararı
7 takım bjk tarafında
4 takım aynı şekilde devam

Güncelleme hep size denk geliyor nedense, emsal karar var ortada. Elazığ ve Kastamonuspor çok uzak değil, 2019-2020. Öyle masa başında alınmıyor puanlar, sahada alınıyor. Kısacası yenseydiniz. ;d

Arkadaşım,
Ligden çekilecek takımlarla bazıları içeride, bazıları dışarı oynamış. Sen diyorsun yenselerdi
Gs'nin Hatay deplasmanında hiç galibiyeti yok mesela, Antep de hep zorlu deplasman olmuştur. Ama Gs, bu ikisiyle içeride oynadı. Şimdi çıkmış kendine göre yenseydiniz diyorsun.
Ligde tam 8 takım, ligden çekilen takımlarla dışarıda oynamış.
Futbolda ev sahibi avantajı diye bir şey var, somut olarak görmek istiyorsan ligin puan tablosunu iç saha/dış saha olarak ayırırsan görürsün.

Bu işlerin bu duruma gelmesinde TFF suçlu.
Neden depremden birkaç gün sonra böyle aceleyle karar aldılar?
İçeride birileri işgüzarlık yapıyor yine.
Bu işgüzarlıklar da bana uzak gelmiyor.
Herkesin Sivas-Gs maçının kayıtlarını istediği ortamda Antep-Beşiktaş maçını da piyasaya verenlerin çalıştığı bir kurum TFF.

Kulüplerin keyfine kalmamalıydı bu karar.
Zorunluluktan dolayı çekilme durumu varsa kulüplerin de arzusuyla TFF onaylayıp ligi bu takımlar olmamış gibi saymalıydı tabloda. Bunu her durumda uygulamak gerek. Ama işte biz yine keyfimizce bakıyoruz olaylara.
Lig, lig değil ki, sirk.

Arkadaşım,
Ligden çekilecek takımlarla bazıları içeride, bazıları dışarı oynamış. Sen diyorsun yenselerdi
Gs'nin Hatay deplasmanında hiç galibiyeti yok mesela, Antep de hep zorlu deplasman olmuştur. Ama Gs, bu ikisiyle içeride oynadı. Şimdi çıkmış kendine göre yenseydiniz diyorsun.
Ligde tam 8 takım, ligden çekilen takımlarla dışarıda oynamış.
Futbolda ev sahibi avantajı diye bir şey var, somut olarak görmek istiyorsan ligin puan tablosunu iç saha/dış saha olarak ayırırsan görürsün.

Bu işlerin bu duruma gelmesinde TFF suçlu.
Neden depremden birkaç gün sonra böyle aceleyle karar aldılar?
İçeride birileri işgüzarlık yapıyor yine.
Bu işgüzarlıklar da bana uzak gelmiyor.
Herkesin Sivas-Gs maçının kayıtlarını istediği ortamda Antep-Beşiktaş maçını da piyasaya verenlerin çalıştığı bir kurum TFF.

Kulüplerin keyfine kalmamalıydı bu karar.
Zorunluluktan dolayı çekilme durumu varsa kulüplerin de arzusuyla TFF onaylayıp ligi bu takımlar olmamış gibi saymalıydı tabloda. Bunu her durumda uygulamak gerek. Ama işte biz yine keyfimizce bakıyoruz olaylara.
Lig, lig değil ki, sirk.
Varsayımlar üzerine konuşmasak, hiç galibiyeti yok diye yenemiyor muyuz ? İlk 8 haftada biz 5 deplasmana gittik, adalet o zaman da işleseydi. Fixtur o şekilde denk geldi oluyor o zaman. Şimdi kalkmış bana iç saha dış saha muhabbeti yapıyorsun. Sonuçta kimse istemez bu tarz bir doğal afetin olmasını, emsal kararlar mevcut. Neyse daha fazla uzatmayalım, Ramazan Ramazan. Hadi çavvv

Oynanan maçlar neden yok sayılacakmış? Sen yenildiysen suç bizim mi?

• Alkış
Tepkiler: Kim
Bu ülkede adalet, adillik denilen şeyin asla olmayacağının ispatısınız.
İki farklı renkli takımın "temiz lig" peşinde koşan kitlesi.
En çok da siz ağlayacaksınız, "bana meme ver TFF" diyeceksiniz her zaman.
Bakalım, sezon sonunda kim "şampiyonumsu" olacak.

bu demek oluyor ki tescil edilen maçlar yok sayılmayacak

Geri