MAÖL 11. Sınıf klavyede noktalı virgül nasıl yapılır?

Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü
klavyede noktalı virgül nasıl yapılır,

Sol elin küçük parmağı shift tuşunda tutulu iken sağ elin küçük parmağı ile vurulan
tuştur. Virgül tuşu ile aynı tuş üzerindedir.
Aşağıdaki çalışmayı hatasız olarak üç kez yazmaya çalışınız.
;;; ;;; y;y y;y ay; ay; ey; ey; uy; un; ele; eye;
ak; aka; ek; eke; ik; ik; uk; uk; ul; il; ey; eş;
Aka; Aka; Eke; Eke; İmi; İmi; Umu; Umu; Ümü; Ümü;
Bence para; kalem, defter, pul ve tel için çoktu.
Kararınızı hemen veriniz; çekinmek hatalı olurdu.
Küçük çocuklar; süt içer, mama yer, uyku uyurmuş.
Erkek çocuklara Ali, Ahmet, Turgay, Vedat, Kemal;
kız çocuklara ise Nur, Gönül, Eda adları verilir.
Türkiye, İngiltere, Azerbaycan; İstanbul, Londra.

Bir işaret için iki elimizimi kullanıcaz yani :s

Noktalı virgül eş görevli sözcük ve cümleleri ayırmak için kullanılır ve çok kullanırız.
Noktalı virgül yapabilmek için önce shift tuşuna sonra da virgül tuşuna basarak yapabilirsiniz.

;;;
Manavdan elma, armut; maketten ekmek, süt aldım.
; ; ;

açtığınız konulara bakıp gülmemek elde değil, neyse yine çok sivrildim

Sağ elimin olduğu yerde shiftle noktalı virgül tuşu üst üsteyken niye sol ile uğraşayaım yahu :D

açtığınız konulara bakıp gülmemek elde değil, neyse yine çok sivrildim

Bence çok yararlı bir konu. "Enter"in altındaki "Shift" tuşuna sağ elin yüzük parmağıyla ve onun hemen üzerindeki ilgili nokta işaretinin tuşuna da sağ elin orta parmağıyla basarak-ki burada konuyu açan ve yorum yapan bütün yönetici arkadaşları tenzih ederim- bu güzide nokta işareti oluşturulabilir. Bakınız, altını çiziniyorum; sağ elin orta parmağıyla. Göstermek gibi olmasın, tenzih ederim. Hangi elle, hangi parmakla bu işaretinin yapılması gerektiğinin bilinmesi bir medeniyet kuralıdır. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak bunu gerektirir. Teşekkürler.

Bence çok yararlı bir konu. "Enter"in altındaki "Shift" tuşuna sağ elin yüzük parmağıyla ve onun hemen üzerindeki ilgili nokta işaretinin tuşuna da sağ elin orta parmağıyla basarak-ki burada konuyu açan ve yorum yapan bütün yönetici arkadaşları tenzih ederim- bu güzide nokta işareti oluşturulabilir. Bakınız, altını çiziniyorum; sağ elin orta parmağıyla. Göstermek gibi olmasın, tenzih ederim. Hangi elle, hangi parmakla bu işaretinin yapılması gerektiğinin bilinmesi bir medeniyet kuralıdır. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak bunu gerektirir. Teşekkürler.

ironinin kralını yapmışsın saygıyla eğiliyorum:hi:

Öğrenmiş olduk. :p
;;;;;;;;;;;;;;

Geri