Kızlık , Kadınlık , Dulluk

Konu sahibi son olarak 643 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu aralar kafamda en çok dolaşan konulardan biridir bu. Genelde daha sığ kesimlerden yetişip gelen kadınlarımızın hayatının üç boyutu, hayat kendilerinin ama kararlar başkalarının. Ve onlarda başkalaşarak , boyun eğerek yaşayan yada çok pardon yaşam hakkı elinden alınan sadece soluk alıp veren varlıklar olarak ömürlerini idam ettiren insanlar...

Kızlık ;
Bu tür kadınlarımızın genç kızlık dönemleri ki ben bahsettiğim yaşam tarzına ait kadınları ve hayatları çok irdeleyip araştırmışımdır :) Ve fix sorduğum soru fix aldığım cvb şudur
''Ne genç kızlığı , ne gençlik yaşaması başakçığım bizim gözümüzümü açtırdılar sen kızsın dediler susturdular '' Sen kızsın sen sadece kızsın senin tüm hayatın o iki bacak arana sıkışmış bekaretinden ibaret sen nefes alırken bile göğsün fazla inip kalkmamalı çünkü sen kızsın :)

Kadınlık;

Kızlar daha kızlıklarını anlamadan daha karşısındakileri tanımadan hayatın ve başındaki gölge güçlerin kararı ile evlendirilirler ve inanın kocasını gerdek gecesi gören kadınların sayısı o denli fazlaki :naa: Onlar artık kadındır :) Onlar şimdi bide koca denen gölgeliğin gücü altındadır ama onların hala bir yaşam hakkı yoktur onlar hala başlarındakilerin gözünde sadece bir et yumağı bir hizmet elçisidir gerek bedenleriyle gerek ise hayatlarıyla herşeyleriyle onların tek komutu hizmet et ve yaşamak için yaşa mutlu olma zaten mutluluğu tam olarak anlamalarına bile gerek yok...
onlar artık kadındır ve onların namusu kocalarından sorulur çünkü onların kendi namuslarını koruyabilecekleri bir kimlikleri yoktur...

Dulluk;

Haydi be hayat derler aralarından çok nadirleri ve bir çılgınlık yapıp ikinci gölgeyi koca'yı hayatlarından atmak isterler bazen çektiğin heza çekeceklerini gül gibi koklatırmış burnuna misali ana baba evlerine dönerler... Haydaa sil baştan şimdi tek fark o bir ''DUL''
Sen 'DUL'sun pencereye çıkma , sen 'DUL'sun gezme , Sen 'DUL'sun kimseyle konuşma ,
Hiç bir zaman kendi hayatlarını onlara vermezler onlar hep kendi hayatlarından bir parça mutluluk, özgürlük, huzur dileyerek yaşarlar ve sonuçlar nedir hepsi karanlık...

Ama bir kız , kadın veyahut dul hepsi namusunu kendi için taşıyor , bunca zulümden , baskıdan doğmadımı bunca yanlış şeyler...
Yeter artık kadınları ,sınıflandırmak yerine kendi haline bırakılsın kadınların tek oluşumu bacak araları olmadığı anlaşılsın , kadın sadece etten ibaret değil , onların hisleri ve ihtiyaçları var. Kadınların hayatlarından çaldıklarınızı onlara lütuf gibi sunmayın.. Bırakın artık lütfen bırakın...

ßaşak

Her şeyin başı eğitim. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmak için azimli olup eğitime önem vermedikçe, kimseye muhtaç olmayacak düzenli bir gelire sahip olmadıkça bu düzen değişmiyor. Ataerkil bir toplumda yaşadığımızı da gözönünde bulundurup az da isyankarlık lazım diyorum her şeye göz yumup susmakla yine bu düzen değişmez.

Her şeyin başı eğitim. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmak için azimli olup eğitime önem vermedikçe, kimseye muhtaç olmayacak düzenli bir gelire sahip olmadıkça bu düzen değişmiyor. Ataerkil bir toplumda yaşadığımızı da gözönünde bulundurup az da isyankarlık lazım diyorum her şeye göz yumup susmakla yine bu düzen değişmez.

o eğitiminde önünde engeller anlattığım yaşamdaki kadınlar gerçekten yaşamıyor inan :/

ayrıca seni pistlerde görmeye bayılıyom enişte:p

şu iki bacak arası mı yani kızlık namus vs cümlelere çok sinir oluyorum.

bu psikolojiyi atarsan birçok şey senin için çok basit ve normal olur buda çok tehlikelidir.

ben geri kafalıyım arkadaş evet.

o eğitiminde önünde engeller anlattığım yaşamdaki kadınlar gerçekten yaşamıyor inan :/

ayrıca seni pistlerde görmeye bayılıyom enişte:p
Eğer kabullenmişlik yoksa yerine azim varsa engel diye bir şey yok. Engelleri çıkaranlara az isyan edin ben destek olurum. :hi:

şu iki bacak arası mı yani kızlık namus vs cümlelere çok sinir oluyorum.

bu psikolojiyi atarsan birçok şey senin için çok basit ve normal olur buda çok tehlikelidir.

ben geri kafalıyım arkadaş evet.

benim anlatmak istediğim sürekli bu baskı altında bırakılmaları yani ben gidin namusunuza zul getirin demek istemedim yanlış anlaşılmadım değil mi :dusun:
ayrıca bu konuda bende geri kafalıyım ama aile baskısından değil insan namusunuda herşeyinide sadece kendi için korur fikrindeyim .
eşimin karşısına alnım dik çıkmak isterim ama bunu her kadın ister kimse namusundan durduk yere ödün vermez ama bu mahalle baskısıda hele ki bu boyutu çok fazla bence :p

güzel söylemisşin. Herkes kendi namusundan mesuldür mahalle baskısından değil lakin işte bu düşünce de mahalle baskısının aile baskısının da çok önemi var. Çünkü öyle bi durum olmazsa demekki aile de mahalle de etraftakilerde buna önem vermiyo demektir ki buda senin buna verdiğin önemi düşürür demektir.

istisnalar kaideyi bozmaz.

Başka bir örnekle nitelendirirsek. Hep alkol içenlerle gezersen sende bir tadına bakayım dersin. bunun gibi.

Güzel yazı olmuş. Ama şöyle de bir durum var. Şimdi ki nesil kandırılmaya çok meyilli. Kadınlar üzerinde çok yoğun bir baskı var. Bende diyorum ki kadının namusu varsa erkeğinde var.
Eğer '' kızlık'' diye nitelendirdikleri şey insana basit bir şeymiş gibi gelseydi emin ol herkes rahatlıkla çok şey yapardı. Yapmak isteyen yapıyor zaten.
Ama ben sadece erkek yapıyor elinin kiri, kadın yapıyor namussuz.
Erkeğin kızlığı yok belki ama şerefi vardır.
Ben önüne gelen kadınlarla yatan erkeklerin şerefinden şüphe ederim!
Bizde çocukken baskıda yetiştik ama ben hiç bir zaman pişman olmadım bu baskıdan.
Sadece kadına verilen değersizliğe her zaman sitem ettim.

Yüreğine sağlık kıvırcığım :*

Tüm destek ekibnlemi :D
Tam destek tüm destek sloganımızla. Bi alo deyin yeter hatta demeyin çaldır kapat biz arıyoruz size yazmıyor. :p
Konuyu amacından saptırma rapor ederim yorumlarını. :D

güzel söylemisşin. Herkes kendi namusundan mesuldür mahalle baskısından değil lakin işte bu düşünce de mahalle baskısının aile baskısının da çok önemi var. Çünkü öyle bi durum olmazsa demekki aile de mahalle de etraftakilerde buna önem vermiyo demektir ki buda senin buna verdiğin önemi düşürür demektir.

istisnalar kaideyi bozmaz.

Başka bir örnekle nitelendirirsek. Hep alkol içenlerle gezersen sende bir tadına bakayım dersin. bunun gibi.

buda çok güzel bir bakış açısı peki sana bir soru sormak istiyorum bu tür yetişme tarzından doğmuyormu sence bu kadar sapkınlık? Hep o bastırılmış duyguların dışarıya vurumu ağır bedeller ödettirmiyor mu ?
bende kuralcı bir ailede yetişiyorum ama kendi özgüven ve fikirlerimle yetişiyorum demek istediğim kurallara amenna standartlara amenna ama sindirilmiş bastırılmış karakterlere hayır

Tam destek tüm destek sloganımızla. Bi alo deyin yeter hatta demeyin çaldır kapat biz arıyoruz size yazmıyor. :p
Konuyu amacından saptırma rapor ederim yorumlarını. :D

eziyorsun beniiiiiiiiiii kırıyorsun kalbimi :D gittttttttt :D pis şantajcı :karaoke:

katılmıyorum buna ben. bsatırılmış sindirilmiş duyguların inanıyorsan inancında olması gereken şeyler zaten. Lakin eskiden hiç yokmuydu böyle şeyler diyeceksin vardı evet fakar bu kadar yoktu. Peki şuan. Böyle yetiştirilme tarzı git gide bitiyor ve durumda git gide kötüye gidiyor. Neden? Çünkü bastırılmış duygular etrafta daha rahat kişileri gördükçe çıkıyor. Aksi halde herkes herkesi tembihlese yok kardeşim hoş durumlar değil dese bunun adı bastırılmış duygu olmaz bence. Bu vakitte peki böylemi? bence tam tersi, hatta teşvik bile ediyolar bi kere olsa nolur vs vs diye.

velhasıl yetiştirilme tarzı ve çevre bana göre önemli faktör. Tabikide öncelik insanın içinde olan mevzu.

Classiic bence eskidende çoktu ama şuan herşey arş-ı alaya çıkmış durumda olduğu için kimsenin kimseye eyvallahı olmadığı için bu kadar çirkinleşti bazı olgular. Sana bazı değerlerimizi kaybettiğimiz konusunda katılıyorum ama şunu diyebilirim ki şimdi ki nesil o baskı altında yetişen neslin nesili ve onlar bize böyle yapıldı evladımıza biz yapmayalım dedikleri için özgür bırakmanın karakterlerini oluşturmanın yolunu bulamıyorlar bence .Ve benimde tüm anlatmak istediğim insanın içi. Benim içimde varsa her şekil istediğimi yaparım misali gibi. Ama seninle tartışmak bir zevkti teşekkürler =)

ben bu duruma katılmıyorum malesef. Eskiden de bu kadar olduğuna da inanmıyorum ve eskinin yetiştirilme tarzı sonucu şuanki neslinde serbest bırakıldığına da inanmıyorum. Bunların payı yoktur demiyorum elbette vardır lakin değişen devirle birlikte gelişen teknolojinin de payı çok fazla, diye de dallanıp budaklanır bu mevzular. (:

Kısacası kadın olmak, bu devirde, bu ülkede zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri