Kızları da Alın Askere!

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Kadın erkek eşitliğinin olduguna inanmıyorum.
Bi hocamız vardı onunla çok tartışmıştık.
-Fıtratları ayrı bi kere.
Erkek daha iradeli kadına erkeğe yüklediğin sorumlulukları yükleyemezsin.
İki ayrı cinsiyetten söz ediyorsan bu pembeyle mavi aynı renk demek gibi bişe oluyor.

Askere gitme konusuna gelince.
Allah kadınlara bilinçlenmek yada olgunlaşmak icinde annelik duygusunu vermiş.
Herkes kendine düşeni yapıp kadınsın düşüksün erkeksin güçlüsün yükseksin mevzularına girmezse ne kadın erkek eşitliğinde baş kaldıran feministleri ne de kadın erkek eşitliğide neymiş diye direten erkekleri görürürz.

Sonra koğuş bu tarz benime dönsün di mi

Valla istemem tezkere diye türkü çığırırsınız sonra.. :T:

Ahaha bayan askerler üniforma altından dekolte verdiğinde erkek askerlerimiz askerliğe şuan olduğundan daha çok motive olurlardı :D

Konu başlığından başlıyorum;
Kızları da Alın Askere!
Neden kız? Neden Kadın değil?

Toplumsal baskılarımız o kadar üst düzeyde ki daha bir haber veya yazı yazacakken bile Kadın olgusu yerine Kız tanımlamasını kullanıyoruz. Halbuki iki cinsiyet vardır. Biri kadın diğeri ise erkektir.

Kadınların askerlik yapma durumunu bir kenara kaldırırsak bir anlığına, herkes askerlik yapmak istiyor mu öncelikle? Bunun üzerinde durulmalı.

Bana kalırsa evet kadınlar askerlik yapabilir, hatta evet çoğu erkekten daha iyi yaparlar belki de. Çünkü öyle olaylar ile karşılaşıyoruz ki bir insan yaptığı bir işi severek yapmalı öncelikle. Askerliği sevmiyorsa bir insan ister erkek olsun ister kadın ondan hiç bir hayır beklenmemeli.

Türkiye'nin durumunda Toplumsal Cinsiyet kavramı üzerinde daha çok durmalı ve daha çok yol almalıyız ki ileriki yüzyıl zarfında Kadınların Askerlik Yapma Durumu'nu konuşabilelim.

Geri