Kızını dövmeyen, dizini döver

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Önceden önlem almak manasında.
Mı acaba.

Bknz. Bir kızın serzenişi
"Benim gibi bir kızım olsun, hergün döverim"

Klşişşlkjkll

Ahahah valla bende hic dayak yemeden büyüdüm Cok ciciyimdir (desemde inanmayin)benim yaptigim yaramazliklarla abim dayak yiyordu garibim az degilim Ben .p
Öyle diyorlar diyeyim cikayim konudan :D

Dövdüğünde ne değişecek ki? terbiye edemiyorsan dövsen de fayda etmez. Hem benim kızım olsa ona kıyamam ki senin can parçan sonuçta, dövmek yerine sevgiyle eğitmeyi deneyin. Hem kadına şiddete karşıyım ben. :hıı:

giphy.gif

Dövsün dövmeli

Bence kızını döven dizini döver. Şiddet korku, nefret ve öfke doğurur. Yalnızlık hissettirir. Bu duyguların da insan yaşamındaki etkilerini tahmin edebilirsiniz.
Bir sürü yöntem varken, hoyrat davranmak?
Ayrıca neden sadece "kız"
Oğlunu dövmeyen neden dizini dövmüyor? Yanlış anlaşılmasın ben şiddete külliyen karşıyım.

Dünyanın pek çok dilinde bu tarz atasözleri ve deyimler var.

Kadınlar evde uzun zaman tutulmaması gereken şeylerdir.“ (Le donne sono una certa mercanzia da non le teuer troppi anni in casa.) İtalyan,

“Kadının yönettiği evde şeytan uşaklık yapar.’’ (Wo die Frauen im Hause regiert, ist der Teufel Hausknecht. ) alman,

“Kadınların arzuları hiç bitmez, dolmayan dilenci torbasına benzerler.” bu da rus atasözü imiş vb pek çok örnek.

Kadınla ilgili algı pek çok toplumda sorunlu aslında.
İnşallah cinsiyetçilikten arınmış bir geleceğimiz olur ne diyim ki.
Çok mu feminist göründüm? Önemli değil.

bu primat dusunceye hic deginesim yok
aklima sadece filmi geldi
Ferhan Sensoy, Musfik Kenter, Muhip Arciman gibi, isimlerini agzimiza alirken
iki kez dusundugumuz oyunculari bir araya getirmek gibi bir erdeme sahip olan filmde
dovmedigimizde dizimizi dovecegimiz kizi Mujde Ar'in canlandirmasi cok anlamliydi

Geri