Kızılcık Şerbeti Dizisinin Yeni Bölümünü Aniden Durduran RTÜK'e Ünlülerden Sert Tepkiler Geldi!

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Sinir uçlarına dokunan anlatımıyla son zamanların en çok konuşulan ve reyting rekorları kıran dizisi Kızılcık Şerbeti, gerdek ve kadına şiddet sahneleriyle RTÜK'ün radarına takılmıştı.
RTÜK'ün durdurma kararı verdiği Kızılcık Şerbeti, dün akşam Show TV'de yayınlanırken yayın bir anda kesildi. Yapılan itirazlara rağmen dizi yayından kaldırıldı. Bu duruma başta dizinin oyuncuları olmak üzere birçok ünlü isim de tepki gösterdi...

Kızılcık Şerbeti, hem sunduğu gerçeklikle hem de sinir uçlarına dokunan anlatımıyla son zamanların en çok konuşulan dizilerinden biri.​

Kızılcık Şerbeti, hem sunduğu gerçeklikle hem de sinir uçlarına dokunan anlatımıyla son zamanların en çok konuşulan dizilerinden biri.

Ancak, reyting rekorları kıran dizi maalesef ki gerdek ve kadına şiddet sahneleriyle RTÜK'ün radarına takılmıştı.​

Ancak, reyting rekorları kıran dizi maalesef ki gerdek ve kadına şiddet sahneleriyle RTÜK'ün radarına takılmıştı.

Vee olan oldu... RTÜK'ün durdurma kararı verdiği Kızılcık Şerbeti, dün akşam Show TV'de yayınlanırken yayın bir anda kesildi. Yapılan itirazlara rağmen dizi yayından kaldırıldı.​

Vee olan oldu... RTÜK'ün durdurma kararı verdiği Kızılcık Şerbeti, dün akşam Show TV'de yayınlanırken yayın bir anda kesildi. Yapılan itirazlara rağmen dizi yayından kaldırıldı.

Dizinin yayının durdurulmasına tepkiler de gecikmedi:​

'Televizyon Tarihinde Kara Leke': RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti’nin Yeni Bölüm Yayınını Durdurmasına Tepki Yağdı

'Televizyon Tarihinde Kara Leke': RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti’nin Yeni Bölüm Yayınını Durdurmasına Tepki Yağdı​

İçeriği görüntüle

Bu duruma başta dizinin oyuncuları olmak üzere birçok isim tepki gösterdi.​

Bu duruma başta dizinin oyuncuları olmak üzere birçok isim tepki gösterdi.

Doğa karakterine hayat veren Sıla Türkoğlu,​

Doğa karakterine hayat veren Sıla Türkoğlu,

Fatih karakterine hayat veren Doğukan Göngör,​

Fatih karakterine hayat veren Doğukan Göngör,

Ömer karakterine hayat veren Barış Kılıç,​

Ömer karakterine hayat veren Barış Kılıç,

Vee Kıvılcım karakterine hayat veren Evrim Alasya'nın tepkileri bu şekildeydi:​

Vee Kıvılcım karakterine hayat veren Evrim Alasya'nın tepkileri bu şekildeydi:

s-e0c22d4a5dc2b92ef9c5b7f13bd0b8798aaeb4e1.jpg

Kızılcık Şerbeti'nin durdurulma kararına ünlü isimler de sessiz kalmadı.​

İzzet Çapa​

İzzet Çapa

Mustafa Sandal​

Mustafa Sandal

Meriç Aral​

Meriç Aral

Demet Özdemir​

Demet Özdemir

Devrim Özkan​

Devrim Özkan

Pınar Deniz​

Pınar Deniz

Nurgül Yeşilçay​

Nurgül Yeşilçay

Aslında dün bu konuyla ilgili yazacaktım ama fırsat olmadı.
Konuyu açtığın için teşekkür ederim.
Öncelikle daha önce denk geldiğim bir diziydi, içerisinde hem muhafazakar hem laik hem de geleneksel aileler bulunuyordu. Bunların günlük yaşantılarında birbirleriyle karşılaştıkları şeyler ve olaylara bakış açısını da yansıtıyordu.
Elbette göze batan kısmı bu değildi, neden biliyor musunuz?
İster örtülü ister rahat ister de kendini bulamayan kadın rolünü "her ne yaparsan yap, her ne yaşamış olursan ol; sen güçlüsün." imajını çizmeye çalışıyorlardı. Kadının aslında kendine yetebileceğini, her fikre saygı duyulması gerektiğini ve kadının bu ezilmişliğinden dolayı en çok da kadına ihtiyacı olduğu için dayanışma ve beraberlik kurulması gerektiğini anlatıyorlardı.
Velhasıl gördüğünüz gibi fazla geldiler.
Kendilerini durduramayıp "şiddet içerikli" diye sansurledikleri dizinin yerine "islamfobi" adına manidar bir sözüm ona belgesel koyuldu.
Bu davranış, tam olarak ülkemizde yaratmaya çalıştıkları belki de bir kesme empoze ettikleri kadına bakış açısı tablosudur.

Şaka gibiler gerçektenn....kadına şiddet çocuğa şiddet bir sürü ahlaksız diziler yayınlanıyor kimin eli kimin cebinde...neymişşş islam düşmanlığııı..ya geçin bunları artık....alkol sigara sansürü koydunuz ne oldu.....bütün edepsizlikleri izletiyosunuz...yok ya bi cacız olmazzzz bunlardan

İster örtülü ister rahat ister de kendini bulamayan kadın rolünü "her ne yaparsan yap, her ne yaşamış olursan ol; sen güçlüsün." imajını çizmeye çalışıyorlardı. Kadının aslında kendine yetebileceğini, her fikre saygı duyulması gerektiğini ve kadının bu ezilmişliğinden dolayı en çok da kadına ihtiyacı olduğu için dayanışma ve beraberlik kurulması gerektiğini anlatıyorlardı.
Velhasıl gördüğünüz gibi fazla geldiler.
Dizi özelinde değil de genel olarak,
Tam olarak bundan, güçlü kadınlardan ölesiye korkuyorlar. Çünkü kendileri de biliyor ki, güçlü kadınlar soracak-sorgulayacak güçlü nesiller yetiştirecek.

Yasakçı biri değilim ama böyle saçma sapan bir diziyi ulusal kanallarda yayınlama g..zekalığını yapacak adam gitsin yetişkin filmleri çeksin.
Dizinin konusu rezil, mimikleri rezil, anlatılmak istenen daha da ayrı bir rezil.

Bu kadar rezilliğe karşı çıkmayan sözde oyuncular!!!!!, dizime dokunma diyor. Siz her türlü hakareti ve aşağılamayı kendi nefsinizde hak göreceksiniz. Böyle bir karar verildikten sonra vaay dizime dokunma.

Dizinin ne kadar rezil bir yapım olduğunu anlamak için şu videoyu izlemek yeter;

Not: Hükümete yakın bir kanalın depremde eleştri yapan spikerini kovup, böylesine çarpık bir diziyi de hala yayınlaması zaten hem hükümet cephesinin hem de ülkedeki bozuk zihniyetin tam olarak göstergesi.

tv’de izlediğim hiçbir şey yok. ben bu defteri, ufak tefek cinayetlerin ilk sezonuyla kapattım kdkdj ya da biraz ikinci sezonu da seyretmiş olabilirim :d
hiçbirini bilmiyorum, yalı çapkını, kızılcık şerbeti, ömer…
kimse de demiyor mu, bunlar nasıl dizi isimleri…
ben evde kaldığım günler, magazin seyrederim… gafam pırıl pırıl olur… gidem de @Melodram ın demet özdemir-oğuzhan ayrılığı haberine attığı postları tekrar okuyam… bir insan bu kadar doğru tespitlerde bulunamaz kdkdjd ahaha angry bird

Oha onlar ne zaman ayrıldı.. yetişemiyorum ben bunların hızlarına..
Bu arada ufak tefek cinayetlerin ilk sezonu harikaydı ikinci sezon batirdilar, izleyemedim.. bu diziyi bile bok ettilerse bunlardan bir halt olmaz diye ben de o diziyle kapatmış olabilirim türk dizi serüvenimi..

tv’de izlediğim hiçbir şey yok. ben bu defteri, ufak tefek cinayetlerin ilk sezonuyla kapattım kdkdj ya da biraz ikinci sezonu da seyretmiş olabilirim :d
hiçbirini bilmiyorum, yalı çapkını, kızılcık şerbeti, ömer…
kimse de demiyor mu, bunlar nasıl dizi isimleri…
ben evde kaldığım günler, magazin seyrederim… gafam pırıl pırıl olur… gidem de @Melodram ın demet özdemir-oğuzhan ayrılığı haberine attığı postları tekrar okuyam… bir insan bu kadar doğru tespitlerde bulunamaz kdkdjd ahaha angry bird

al benden de o kadar
ayni seyleri yazmaya gelmistim kalp kalbe karşıymıs bebekimmm
hicbirini bilmiyorum, tvden dizi izlemeyeli cok olmus

Oha onlar ne zaman ayrıldı.. yetişemiyorum ben bunların hızlarına..
Bu arada ufak tefek cinayetlerin ilk sezonu harikaydı ikinci sezon batirdilar, izleyemedim.. bu diziyi bile bok ettilerse bunlardan bir halt olmaz diye ben de o diziyle kapatmış olabilirim türk dizi serüvenimi..

o toplu yemek yedikleri bölüm, hani hesaplaştıkları akşam, o dizinin finali o bölüm olmalıydı; ne karıştırıyorsun daha sen saçma sapan… benim için dizinin finali odur. bir de edip’in ölümünü açıklasalardı yeterliydi, yok öyleydi yok böyleydi gerzek bir hal aldı dizi

Geri