Kızılaya Bağışlanan kanlardan neden ücret alınıyor

Konu sahibi son olarak 2608 gün önce görüldü
Hasta ya da hasta yakını olarak Türk Kızılayı’nda sizlere temin edilen kan ürünlerine herhangi bir ücret ödemezsiniz. Ancak sağlık sisteminde her hizmetin bir bedeli vardır. Kan bankacılığında bu bedel kullanılan tıbbi malzeme ve yapılan test ücretlerini kapsamaktadır. Fiyatı Maliye Bakanlığınca belirlenen kan ürünlerinin kullanım bedeli Sağlık Güvenlik Kurumu tarafından tahsil edilmektedir.

Herseyin bir bedeli varsa madem , neden kanlari bagis adi altinda topluyorlar ?
uretebiliyorlarsa uretsinler. Yok eger insan vucuduna ihtiyac duyuyorlqr ve bunuda manevi damara dokunarak bagislatmak istiyorlarsa ucret almasinlar. Devlet bundanda para kazanmayiversin.
Yada kan verene bedeli odensin.madem herseyin bir bedeli var , enayimiyiz biz.

Öncelikle, Toplum yararı için kan bağışında bulunuyorsun bunu insaniyet namına yapıyorsun, Belki sonrasında bir yakının yada kendin için kan lazım oluyor parayla geri alıyorsun verdiğin kanı çok saçma.

Ancak sağlık sisteminde her hizmetin bir bedeli vardır. ibaresi Kızılay'ın resmi sitesinde bu soruya verilen cevaptır

Zor bulunan kanları daha zengin ve önemli kişilere, hep bulunan ve üstelik hiv virüslü olma olasılığı olanları da zavallı fukaralara toplum yararına veriyorlar. Üst kattakiler çok düşünceli ya! Toplum yararına ha!

Ancak sağlık sisteminde her hizmetin bir bedeli vardır. ibaresi Kızılay'ın resmi sitesinde bu soruya verilen cevaptır

Iste bu. Herseyin bir bedeli varsa , en bedeli odenmesi gereken durumdur kan bagisi o zamn.

O yuzden vermiyorum kan arkadas. Simdi karar verdim. Vermicem.
Kurban derileri icinde mehmetcik vakfi thy arabalari gezer deri bagislamaya tesvik ederdi kurban bayramlarinda.
Halbuki satsan bisuru para , deri nihayetinde. Ama insan olarak hatta millet olarak manevi tellerimiz cok hassas. Dokundularmi , akip yagiyoruz.

Ne alaka ya? Ben o kadar kan verdim, hiç para isteyen olmadı? Hergün binlerce insan gönüllü kan veriyor. Bu bilgi doğru olsa öfkeden kaos çıkar. Öyle geziye filan da benzemez. Hükümeti seven bile meclise yürür yani. Başka bi iş var bu bilgide.

Senden almiyorlarmis zaten.
Senin kanini ihtiyac sahibine iletirken yapilan.masraflarin bedeli olarak , kanini alandan bunun ucretini aliyorlar.

E tamam bunu da gördüm ben ama. Sadece gezer kan bankalarına değil, tanıdık tanımadık kana ihtiyacı olan insanlara da kan verdim ve iyileşip çıkarken öyle bir ödemeyle karşılaşmayan hastalarımız da oldu. Özel hastaneleri bilemiyorum ama devlette buna hiç rastlamadım. Yada yeni çıktı bu iş. Ben en son kan vereli zaten 8-9 ay olmuştur.

Geri