Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Şimdi bu anket sorusuna sinirleniyor insan değil mi?
Elbette kız okutulmaz erkek okutulur demeyeceğim
İkisi de okutulmasın! Böyle okutulacaksa eğer, okutulmasın..
Ben okudum...çok okudum..hiç bişi olmadı.
Saçlarım "üç numara"ydı. Önlüğüm kapkara. Okullar gibi "tek tip"tik. Hepsi tapu kadastro yada devlet malzeme ofisi gibiydi okulların. Köşeli duvarlar. Yarısına kadar gri, yarısından sonra kirli beyaz soğuk duvarlar.
Bi sırada üç kişi. İkinci ders saatinden sonra beslenme saatiyle birlikte yumurta, beden eğitimi dersinden sonra ucuz eşofman ve ter kokan sınıflarda okudum. Okutuldum..
Sabahları "hizaya" sokuldum. Varlığım türk varlığına emanet edildi..ne varlığım vardı onu da bilmiyorum. Ama korkmadım. Sönmeyecekti bu şafaklarda yüzen al sancak!
"B" ye gözlük, "E" ye tarak dediler önce. "ELAT" icad edilmemişti o dönem..
Mustafa kemal anlatıldı en çok. Herkes hayran gözüküyordu. Meğer bazılarımızın ailesi evde tembihliyolarmış " aman ha evladım, sakın ola öğretmeninin dediklerine inanma o bir şeytan!"
Dedim ya. Müfredatta ne varsa o..matematik dediğin "kerrat cetveli" müzik dediğin blok flüt, resim dediğin natürmorttu sonuçta. Ha bi de ahlak bilgisi dersinde, sıra tepesinde secde ediyorduk sıra ile..
Öğretmenler despottu. Aslında bu onların tercihi değildi. Sistem öyleydi. onlara da bu öğretilmişti. Bu giydirilmişti. Herkes rolünün hakkını verecekti.
Zaten zor geçinen, iki çift takım elbise ile sene geçiren, sobalı evde yaşayan, indirimli iett bileti kullanan, tek amacı kimseyle takışmayıp mudur yardımcısı olmak olan adam daha ne kadar eğitimci olabilirdi ki?
Ben okudum... Çok okudum..
Aradan geçen 35 yıl içinde değişen çok şey oldu..ama hiç bişi değişmedi.
Sanıyor musunuz geçen onca hükümet bu kadar beceriksizdi "milli" eğitim konusunda?
Hayır abicim. Bilerek sistem değiştirildi her yıl. Bilerek değiştirildi sınav ve ders geçme şekilleri.
Amaç hep sen okuma diye..
Amaç hep sen zombi ol diye.
Şimdilerde imam hatipler moda..gururla hönkürüyor ağzından salyalar saçan siyasiler "hepinizi imam yapacaz" diye
Okutmayın abicim..bunların elinde çocuk okutmayın..
Ben okudum çok okudum..bi faydasını görmedim..görsem bu salak forumda bu kadar yazı yazacağıma biyerlerde bi derde derman araştırıyor olurdum.
Ben kızımı okutuyorum. Yıllık 40.000 verip okutuyorum..
Siz de verebiliyorsanız okutun..
Yoksa okutmayın fazla. Adını yazsın yeter..öyle ya, millet vekili olmak için aranan
sadece "okur yazar" olmak.. Hatta diplomanız olmadan da "başgan" bile olabilirsini bu ülkede..