Kız çocukları ve eğitimleri

Konu sahibi son olarak 3642 gün önce görüldü
Bugün 11 Ekim Dünya Kız çocukları günü.Tüm Dünya bunu kutlarken biz ülke olarak bunu kutlamayı ne kadar hak ediyoruz düşünmeden yapamıyor insan.Kesinlikle kız çocuk , erkek çocuğu ayrımı yapıp kıza özel davranın demiyorum.Zaten fazlasına gerek yok.Erkek çocuklara tanınan şans kızlarada tanınsa Ülkemizin çok daha güzel yerlerde olucağına inanıyorum.
Çok şükür Allahımaki ben eğitimli bilinçli bir Türk ailesinin kızıydım ve okumam için her desteği verdiler.Üniversite Mezunu bir bayan olarak şunu biliyorum : Sıkıntıya düştüğüm anda diplomam var ve istediğim işe girer , ayaklarımın üzerinde dururum.Diplomam benim kolumdaki altın bilezik.Kendime olan güvenimin belgesidir.
Ya hiç okumayan bir genç kız olsaydım ? Küçük yaşta töre diye evlenmek zorunda bırakılsaydım.Ne kadar uzak bana değilmi ? bana uzak olan bu kader ülkemizde yaşayan bir çok genç kızın ne yazıkkı alın yazısı.Bu alın yazısından kaçmaya çalışanlarında mezarı oluyor.Bu kadar uçlarda yaşayan bir ülke olarak kız çocukların eğitimi , Töre ve devlet politikası hakkındaki düşüncelerinizi , eleştirilerinizi beklıyorum...

Ataerkil bir toplumuz. Hiçbir değerimize, inancımıza bağlı kalmazken bu konuda ısrarcıyız. Hayırlısı bakalım.

ne yazik ki toplum olarak kadinlari birey gibi gormeyi beceremiyoruz ve bunu normal gibi karsilayan bi erkege bagli olarak yasayan kadinlar turuyor. herseyden once insan.

Oysaki kiz cocugu erkekten daha degerli ve kiymetlidir. ( Islamiyete gorede)
Maalesef oyle yapanlar var, kizlar cogu hakki erkeklerden daha cok hakediyor
Ama suda var kizlar cogu haklarini kendileride kaybediyor diye ekleyip daha fazla detay vermeden konuyu terk ediyorum

Artık eskisi kadar cahil kalmıyor kızlarımız, gerek kampanyalar, gerek zorunlu eğitim yıllarının artması gibi şeyler bunu iyi yönde etkiledi bence. Ve bakıyorumda her tür meslekleri artık kadınlarda yapabiliyor. Erkek mesleği diye ayrılan meslekler artık azaldı

Geri