Kız Arkadaşımın Ailesiyle Tanışıcam Yardım Lütfen

Konu sahibi son olarak 4334 gün önce görüldü
Kafama takılanlar şunlar:
1-Giderken ne götürmeliyim?(Çiçek, çikalata, tatlı vs)
2-Nasıl davranmalıyım?
3-Nasıl giyinmeliyim?(Spor, Klasik, Takım elbise vs)
4-Kızın anne ve babasına nasıl hitap etmeliyim?(Teyze ve amca uygun mudur?)
5-Ne kadar süre kalmalıyım?

1-Giderken ne götürmeliyim?(Çiçek, çikolata, tatlı vs)
2-Nasıl davranmalıyım?

1 yaşıma daha girdim :D Giderken bir çiçek götürmenin mahsuru yoktur bence doğal davran ( tabi büyüklerin yanında argo kelimeler kullanma ayrı konu :D ) kendini çok fazla kasma spor olmaz takım elbise hiç olmaz kız istemeye mi gidiyorsun :D klasik en uygunudur.Kızın anne babasına teyze amca diye hitap etmende sakınca yok diyebilirsin.Zamanı ise kız arkadaşın ile kendin belirlersen daha uygun olur =))

İlişki durumunuza göre değişir bu durum , eğer yaşınız genç ise (gençten kasıt 17-19) arası ona göre cevap veriyim ben ;
1-Giderken ne götürmeliyim? Hiçbirşey , belki bir tatlı olabilir oda özel bir tatlı değil , yarım kilo baklava en afazla yemekli bir tanışma olacaksa
2-Nasıl davranmalıyım? İçten ve saygılı , ilk tanışma zor olur ama içtenliğinizi devam ettirin , ilk 10-15 dk zor olur , kız arkadaşınızda siz yardımcı olursa güzel bir tanışma olur.Pasif kalmayın ama çok aktifde değil tabi
3-Nasıl giyinmeliyim?(Spor, Klasik, Takım elbise vs) : Doğal giyinin , sonuçda kız istemeye gitmiyosunuz tabi biraz daha giysilere özen göstererek, kot- gömlek uyumu yakışıyosa size onu yapın
4-Kızın anne ve babasına nasıl hitap etmeliyim?(Teyze ve amca uygun mudur?) : Sizli bizli gitap uydundur bence ilk adımda , ama tabi hitap seviye göre değişir , aranızdaki olan ilişkiye göre vs... Kız arkadaşınız sizde bahsetmişse önceden birkoç defa , sizli bizli idealdir bence
5-Ne kadar süre kalmalıyım? Eğer bir yemekli tanışma ise , yemek bittikden sonra en fazla 30 dk sonra kalkar numarası yapın , yok otur derlerse tatlı gelecek vs diye , oturun , peki iyi geceler derlersede kalkıp gidin

Bunlar kendi tevcrübelerimden bişeyler.Sizi şimdiden başarılar

Dogal ol kendin ol fazla rahat olma saygili ol

bence yanında bir çıkolata bir çiçek ii oluır
hıtap edısın sızlı bıızlı olmalı ıcten olduğunu guvenılır bırı olduğunu hıssetırmelısın argo kullanma
kıyafetın kızı etkıleyıcı olmalı sportıf de olur kot pantolon veya gömlekde olur kro gıbı olmasın ama tarzın
karsındakı ınsana sevdırmelısın saygınlığın olmalı alay geçer gıbı olmamalı kıbar olmalı güler yuzlu olmalı
özenli temiz olmalısın parfüm olur aksesuar olur yakışan seyler olmalı
tartışmaya gırmemelısın suyune gıtmelısın sıyaset açma ısın zorlaşır
Dogal ol
sac dıkıorsan dık ama apacı gıbı olmamalı uzun deılde kısa sac kestır.dar kafalı oldukları ıcın yaslı kısıler bazen sey yapsada pek takma benım gıbı yaslılar hayatta cekılmıor zaten
kızı sevdıgını onu koruyacağını hıssetırmelısın güven vermelısın GÜVEN OLMADAN HICBISEY OLMAZ
pek ask meşk pek bılmem hatta sevmem hıcbır ınsanıda yaslı ınsanları cok ıı bılırım
ağırbaşlı olmanda fayda var nerede hangı davranışı yapacağın konusunda
ezık buzuk yanı boynu bükükler gıbı olmamalısn kolayca ezerler yoksa
bıde kıza okadarda onem vermemelısın yanı derbederler gıbı olmamalı elbette başka bırıde çıkar
aılesı cekılmezse salla gıtsın ayak bagı olurlar
ılgı cekmeyede çalışmamalısın kendın ol yeter olmuorsada tınlama bıle

1-Giderken ne götürmeliyim?(Çiçek, çikalata, tatlı vs) : Herhangi bir tatlı çeşidi olabilir,kız arkadaşına sormanda fayda var(:
2-Nasıl davranmalıyım? : Ne çok gergin ne de çok rahat,orta karar oturmana hareketlerine dikkat et yeterli.
3-Nasıl giyinmeliyim?(Spor, Klasik, Takım elbise vs) : Spor çok rahat kaçar,takım elbise çok manidar olur,o yüzden klasik normal giyin.
4-Kızın anne ve babasına nasıl hitap etmeliyim?(Teyze ve amca uygun mudur?) : Teyze amca yerine , ''efendim'' kelimesi daha uygundur. Örneğin: Evet efendim,tabi ki efendim gibi.
5-Ne kadar süre kalmalıyım? : Süre konusunu kız arkadaşınla önceden kararlaştır,çünkü kız arkadaşın ailesini iyi tanır,o en uygun zamanı sana söyler.

1-Giderken ne götürmeliyim?(Çiçek, çikalata, tatlı vs)
2-Nasıl davranmalıyım?

Daha önce yaşamamış biri olarak kendimi senin yerine koyduğum da ;
1- Çiçek ve çikolata
2- Doğal ol , akışına bırak
3-Giyim önemlidir böyle durumlarda spor olmaz , takım elbise çok iyi olur
4- "Efendim" diye hitap edebilirsin ilk aşamada :) Örn: Kızın Annesi vea Babası : Nasılsın dediğinde Sağ olun efendim gibi..
5- Süreyi bilemem artık kızı verirlerse kalk git :D

Kolay gelsin , mutluluklar dilerim.

Nereliysen oraya ait birsey goturebilirsin yiyecek olarak.
Sizli bizli konusman en makbulu sohbetin akisina gore babasina mesafeni hep korusanda annesinin teyzecim kelimesi ruhunu oksar.. Tabi sana karsi tavirlarina dikkat ediceksin once az cok belli ederler zaten..
Gomlek ve kot makbuldur digerleri ya cok abarti yada cok salik olur.
Kupe kolye falan takiyosan da cikar sayginin gostergesidir.
Nezaman kalkacagina gelirse ortama ve sohbete bakicaksin acele etmende hata olur cok fazla zaman gecirmende..
Kendini kasma denmis ama konusurken El hareketlerine ve mimiklerine dikkat etmen en dogrusu sahsimca.
Kolay gelsin.

Şöyle bi düşünüyorumda ben babasına amca demişim yaa :D (Annesi ve babası ayrı ama pat diye çıkagelmişti adam ben ne yapayım :D )
Annesiyle tanışmaya gitmiştim, bi çiçek yaptırmıştım. Pantolon ve gömlek tercih etmiştim..
akşamüstü gitmiştim ve ısrarla yemeğe kal demişlerdi bende kırmadım yarım saat kadar oturabilirsin yemek faslı varsa abes olmaz..

Bi çiçek götürmen hoş olur diye düşünüyorum
Kendi tarzından ödün vermeden giyin derim sonuçta günlük hayatında takım elbise giyen bi tip değilsen zaten ortam alışık olmadığından bide takım elbisenin içinde kendini rahat hissedemezsin buda karşıya yansır.
Özenli giyin ama salaş olmasın..

Tanışınca anlat he merak ederiz forumcak :D

hayırlısı olsun bakalım tanışmada bu şekilde isen isteme aşamalarını düşünemiyorum güzel heyecanlardır bunlar eminim ileride hatırladıkça tebessüm edersin

Herkes fikrini yazmis bende sevgilimle ailemi tanistirdigimda cok heycan yapmistim yazmak istedim.

1. Bence tatli gotur tatli yiyip tatli konusun. Cicek ve cikolata istemeye gidildiginde goturulur.
2 baba mutlaka seni zora sokacak seyler soyleyecektir benim babam da demisti iki yildir kizimla gizlice gorusuyomussunuz diye:D bu nokta da kiz arkadasin devreye gormeli bence.p
3. Bence gimlek ve keten pantolon hos bi koku ve tras olmak gayet iyidir ne spor ne klasik olursun hos durur.
4. Hal hareketlerini kontrol etmek icin ugrasma ailesi anlayisli insanlarsa zaten sen cozulursun :)
5. Ben ce isimleriyle hitap ederek amca teyze demen gayet hos samimi ama laubali olmaz asla. Asil siz li biz li konusursan fazla cekinmis olursun ki bunu fark etmeleride kotu.
Ve bence yemege davet etmedilerse iki saat ten fazla oturma kac.p

1) Giyim normal olsun. Takim elbise hem onlari sIkar hem seni.
2) Tatli cikolata baklava olmaz. Eger yemek vakti gitmeyeceksen kuru pasta(kurabiye) gibi nasilsa bir cay veya kahve takdim ederler. Cayin veya kahvenin yaninda iyi gider.
3) Amca teyze olarak hitap yeter.
Misafirligin kisasi makbuldur. Uzun kalinca sohbet ilerler ve tadi kacabilir.. Hadi kolay gelsin...

Çok fazla klasik giyinmemeniz daha hoş olur sanırım. Kravat takmayın mesela çok resmi olur kız istemiyorsunuz. Spor şık olabilirsiniz. Tatlı götürün tatlı yiyip tatlı konuşursunuz belki. Çok fazla rahat olmayın ama çok da sıkmayın kendinizi. Yemeğe davetliyseniz yemek sonrası biraz oturup kalkabilirsiniz. konuşmaya göre sohbetiniz uzayacak veya kısalacaktır. Akışına bırakmakta fayda var. Allah yardımcınız olsun. :)

Tanıştıysanız neler olduğunu yazarsanız hepimiz nasıl olması gerektiği konusunda bilgilenmiş oluruz.

Kasmaya gerek yok. Sıradan bir durum, afilli kıyafetlere gerek yok diye düşünüyorum. Neysen o şekilde gitmen senin yararına olabilir. Hitap konusuna gelince de EFENDİM diye hitap edebilirsin saygı açısından makuldür.

Tatlı götürmelisin kesinlikle. Çikolata ve çiçek şimdilik resmi.
Rahat edebileceğin kıyafet giyin ki kasmadan rahatlıkla oturabilesin. Nasıl rahat edeceksen öyle davran kendin ol başkaları için kasıp olmadığın kişilik durumuna girme bence. Sizli bizli konuşmak mantıklı.
Bir iki saat oturman yeterli ziyaretin kısası makbuldur.
Şimdiden kolay gelsin.Neticeyi bildirirsen sevinirim. :)

Geri