Kıyamet gününe inanıyor musunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İsrâfil kıyamet gününde Allah'ın emri ile iki defa Sûr'a üfleyecektir. "Sûr'a üflenir ve Allah'ın dilediği kimseler dışında göklerdeki herkes ve yerdeki herkes ölür. Sonra ona bir daha üflenir, bir de bakarsın onlar kalkmış bekliyorlar."

İsrâfil'in birinci üflemesi ile yer ve gökteki bütün canlılar ölecek ve dünya hayatı sona erecektir. İkinci defa üflemesiyle de bütün canlılar dirilecek ve ahiret hayatı başlayacaktır. İsrâfil, Sûr'a üfüreceği için, Sûr Meleği de denilmiştir. HZ. Muhammed'e Sûr'un mahiyeti sorulunca şöyle demiştir: "Üfürülen bir boynuzdur.","İsrâfil Sûr'u tutmuş hazır bir şekilde kendisine ne zaman üfürmek için emredileceğini bekliyor."
386037F0-596D-4502-BF8B-DDEA198CB256.jpeg

Kıyamet gününe herkes inanıyor. Herkes farklı inanıyor. Emin olamayanlar araştırıyor. Zaten herkes bir gün öleceğini biliyor. Ama kimse ne zaman ve nasıl öleceğini bilmiyor. Böyle de kalsın.

İnş 2023 ten önce kopmaz çünkü yerli arabamızı alıp haliçte hava atacağım

Kopmasını bekliyorum.

İnanıyorum
Ama herkes ölmüyo aksine herkesin kıyameti yaşaması için diriltiliyo

İkisinden biri mutlaka olmalı ya dünya insandan kurtulmalı yada dünya yok olmalı

İkisinden biri mutlaka olmalı ya dünya insandan kurtulmalı yada dünya yok olmalı

Ah yabanicim nicin din kitaplarındaki mantaliteyle insani en onemlilestiren tavir takiniyorsun? İnsan ve dünya arasındaki organik iliski, dünyaya ilintili iliskilerden yalnizca birisidir.

Ah yabanicim nicin din kitaplarındaki mantaliteyle insani en onemlilestiren tavir takiniyorsun? İnsan ve dünya arasındaki organik iliski, dünyaya ilintili iliskilerden yalnizca birisidir.
Dünyada olan biten pislikler için dedim ve insan yüzünden acı çeken canlıların dilsizliğine feryadına beddua ettim

Dünyada olan biten pislikler için dedim ve insan yüzünden acı çeken canlıların dilsizliğine feryadına beddua ettim
Bire bir acı çektirmek hastalık. Ama nasıl hayvan doğası varsa çoğu şeyler de insan doğası. İnsan düşünebilen bir hayvan. Ve düşünebildiği için yanlış yapmıyormu zaten.
Yanlış diyorum ama tam kastettiğim de bu değil.Kendi doğasını sergilemesi

Geri