Kıvrılabilir Televizyonlar Geliyor

Konu sahibi son olarak 3682 gün önce görüldü
Güney Koreli elektronik devi LG, 18 inç'lik kıvrılabilir ekranı tanıttı. Prototip aşamasındaki ekranın, gelecekte 60 inç'lik (150 ekran) televizyonlar için üretilmesi düşünülüyor.

lg-ekran-haber-1-640x360.jpg

Uzun zamandır üreticiler kıvrılabilir ya da bükülebilir ekranlar konusunda araştırmalar yapıyor. Henüz kullanıma sunulmuş bir ürün olmasa da prototip aşamasında olan çeşitli ekranlar bulunuyor. Kıvrılabilir ekranlar sayesinde elektronik cihazların boyutu küçülürken, taşınabilmeleri de kolaylaşacak.

Televizyon ve telefon gibi cihazlarda kullanılan panellerin üreticisi olan LG, 18 inçlik bükülebilir OLED panelini duyurdu. Katlandığı zaman 3 cm çapında bir rulo halini alan panel, 1200x800 piksel çözünürlüğe sahip. Prototip aşamasında olan panelin gelecekte üretilecek monitörlerde ve tv'lerde kullanılması bekleniyor.

LG, yeni ürünle beraber eş zamanlı olarak şeffaf OLED ekranını da tanıttı. LG'nin Ar-Ge bölümünün başındaki isim olan In-Byung Kang, 2017 yılında Ultra HD (4K) şeffaf ve kıvrılabilir 60 inç'ten büyük paneller üretebileceklerini ifade etti. Üretilen paneller kıvrılabilir ekranlı televizyonlarda kullanılacak.

Kavisli paneller var

Halen satışta olan televizyon ve telefonlar içinde kavisli panelden üretilen ekrana sahip modeller bulunuyor. Örneğin LG'nin G Flex akıllı telefonu ile Samsung'un Curved televizyonunun ekranları kavisli bir tasarıma sahip. Ancak bu ürünlerin ekranı kıvrılıp bükülemiyor. Sadece yay şeklinde bir tasarımla üretiliyorlar. Kıvrılabilir ekranların sektörde önemli radikal bir değişiklik ve kullanım şekillerinde önemli bir atılım yapması bekleniyor

onu kıvırır ... aman tanrım söz gerçek oluyor.

Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından Birleşik Krallık'ın Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Başlangıçta noktalar halinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird'in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi - Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi.
1930'ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı.
1950'lerde ABD'de ilk renkli televizyon satışa çıktı.

Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.

İşte televizyonun dünyada ve ülkemizde hayatımıza girmesinin kısa özeti bu şekildedir. Gelgelelim şu anda televizyon hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Öyle ki her gün yeni bir model her yıl yeni bir marka bu pazara katılmaktadır. Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda televizyon modellerinin geri kalması beklenemez. Firmalar da bunu değerlendirip bu büyük pazardaki etkinliklerini her geçen gün arttırma konusunda birbirleri ile yarışmakta.

Gelen yorumlara göre bir sonraki yazımda TV modellerini detaylı bir şekilde paylaşmayı düşünüyorum. Sabrınız için teşekkürler :cici:

neden ?

bikinili bir hatun ekrana çıktığında kıvırıp bişiler yapabilsin diyemi millet ?

yada biskolata erkeği çıktığında ekrana kıvırıp ne yapıcaklar ?

bu gibi şeylermidir nedir bu işin aslı , manyak olmayın allah aşkına

ben televizyona televizyon demem üstünde dantel olmadıkça:hö:

eski-tv.jpg

neden ?

bikinili bir hatun ekrana çıktığında kıvırıp bişiler yapabilsin diyemi millet ?

yada biskolata erkeği çıktığında ekrana kıvırıp ne yapıcaklar ?

bu gibi şeylermidir nedir bu işin aslı , manyak olmayın allah aşkına

ben sizin gibi düşünmüyorum. teknolojinin yerinde kullanıldığında çok faydalı bir şey olduğunu düşünüyorum. kaldı ki şu anda bu foruma ya bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzdan yazıyorsunuz. kötü bir şey mi bu? ayrıca bikinili hatunlar da lazım :asd:
siz beğenmiyorsanız kanalı rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

dedemlerde vardı bu televizyondan :) ahhh bazen insan geçmişe özlem duyuyor.

Anam ne güzel katlar çantama koyarım heee ͡° ͜ʖ ͡°

ben sizin gibi düşünmüyorum. teknolojinin yerinde kullanıldığında çok faydalı bir şey olduğunu düşünüyorum. kaldı ki şu anda bu foruma ya bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzdan yazıyorsunuz. kötü bir şey mi bu? ayrıca bikinili hatunlar da lazım :asd:
siz beğenmiyorsanız kanalı rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

hayır teknolojiye karşı değilim ama atarlanabilme hakkımda var dostum (: sisteme karşıyım insanı alışveriş yapmaya zorlayan hep bir üst modelini almaya mecbur kılan bi sisteme neyse konu o değil

not: bikinili kız çıkınca değiştirmem elbette , profilime bakarsan bn anlayabilirsin :D okadar gerici biri değilim hatta senin bikinili kız anlayışının yaklaşık 50bin fit üstündeyim o konuda , senin nuri alço olduğundan daha fazla rocco siffredi yim

Geri