Kitapta takas dönemi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Diyarbakır'da kitap okumak lüks hale geldi. Ekonomik zorluklar ve kitap maliyetlerindeki yüksek artış, okurları ve kitap satıcılarını olumsuz etkiliyor. Diyarbakır Suriçi'ndeki bir sahaf olan Şeyma Nur Yapıcı, son zamanlarda kitap satışlarının düşüşe geçtiğini belirtiyor. Yüksek maliyetler nedeniyle artan kitap fiyatları, okuyucuların kitap almasını zorlaştırıyor. Ayrıca, okurlar artık sesli kitaplar, online okuma platformları ve takas gibi daha ekonomik alternatifler arıyor.

Kaynak

Çok mantıklı bence kütüphane gibi…

20 sene önce kitapçılarda al götür oku getir vardı

Kağıda gelen zam, ek maliyetler sonrası kitap satışları azaldı ve böyle bir yöntem zorluk çeken okuyuculara fayda sağlayabilir.

Kindle/Kobo E-Book Reader alıp bu derdi %90 oranında ortadan kaldırabilirsiniz.

Tavsiye.
daha pratik, ekonomik olmasına rağmen bir kitabın yerini tutmuyor. o kitap okunurken o sayfalar çevrilmeli. zam üstüne zam gelen şu enflasyon ortamında fiziki kitapseverlerin ciddi bir bütçe ayırıp peşin fiyatına taksitle (çok severiz, bir gün batmayız umarım) en azından uzun bir süre yetecek kadar kitabı şimdiden almasını tavsiye ederim.

daha pratik, ekonomik olmasına rağmen bir kitabın yerini tutmuyor. o kitap okunurken o sayfalar çevrilmeli. zam üstüne zam gelen şu enflasyon ortamında fiziki kitapseverlerin ciddi bir bütçe ayırıp peşin fiyatına taksitle (çok severiz, bir gün batmayız umarım) en azından uzun bir süre yetecek kadar kitabı şimdiden almasını tavsiye ederim.
Bence deneyimle bir müddet. Bir kitap bitir, fikrin değişir diye düşünüyorum. Ben de başlangıçta tam senin gibi düşünüyordum. Sonra hediye edildi bana, ulan deniyim madem dedim. Şu an kainattaki en makul şey geliyor bana.

Elinde çok sayıda kitap olup da okumaya vakit bulamayan benim gibiler de bu haberleri görünce daha çok üzülüyor. Yeniden okuma moduna girmem şart.

Bak konuyu gördüm tekrar aklıma geldi.

İzmirde üniversiteye yeni gidiyorum, 0 kitaplar 20 lira falan o zamanlar. Neyse, İzmirli bir arkadaşa sordum burda ucuz kitaplar nerde var? Sahaf, korsan vs diye, “sevgi yolunda” bulursun dedi.

Gittim oraya, harbiden kitapçılar var koymuşlar 15 liraya falan satıyorlar, kesin korsan vardır da nasıl isticem falan diye düşünüyorum. Gittim bir kitapçıdan 2-3 kitap aldım. Kitaplardan biri ; Proudhon’un “Mülkiyet nedir” kitabı. Kitapçının dikkatini çekti aldığım kitaplar, işte neler okudun neler okursun Anarşist öğretiye yeni mi başlıyorsun falan. Sohbet ettik biraz.

Sonra adam bana dedi ki al bu kitapları oku getir, üzerine konuşuruz getirdiğinde yeni kitabı da okuduğunla takaslarız 1 liraya alırsın dedi.

Üniversite 3 e kadar bu böyle gitti. Sonrası allahın belası hukuk kitapları….

Bak konuyu gördüm tekrar aklıma geldi.

İzmirde üniversiteye yeni gidiyorum, 0 kitaplar 20 lira falan o zamanlar. Neyse, İzmirli bir arkadaşa sordum burda ucuz kitaplar nerde var? Sahaf, korsan vs diye, “sevgi yolunda” bulursun dedi.

Gittim oraya, harbiden kitapçılar var koymuşlar 15 liraya falan satıyorlar, kesin korsan vardır da nasıl isticem falan diye düşünüyorum. Gittim bir kitapçıdan 2-3 kitap aldım. Kitaplardan biri ; Proudhon’un “Mülkiyet nedir” kitabı. Kitapçının dikkatini çekti aldığım kitaplar, işte neler okudun neler okursun Anarşist öğretiye yeni mi başlıyorsun falan. Sohbet ettik biraz.

Sonra adam bana dedi ki al bu kitapları oku getir, üzerine konuşuruz getirdiğinde yeni kitabı da okuduğunla takaslarız 1 liraya alırsın dedi.

Üniversite 3 e kadar bu böyle gitti. Sonrası allahın belası hukuk kitapları….
Güzel takas olmuş…

Çağlayanda metrobüs köprüsü üzerinde Albert Camus kitabını almıştım 5 liraya.
Kitabı satan dayı bunu oku hayata bakış açın değişecek dedi.
Değişir diye okumadım.

Geri