kitapların etkileyici giriş cümleleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
biraz da kitaplardan bahsedelim diye açıyorum konuyu. okumaya vesile olur hem de. ilki benden.

ölüm bir varmış bir yokmuş, j. saramago "ertesi gün hiç kimse ölmedi."

- "iyi bir kitap nasıl başlar?" sorusuna cevaplarla da ilerleyebilir. kendiniz de yazabilirsiniz. hadi çav.

Son düzenleme:
Toy çağımda bir öğüt vermişti babam, hala küpedir kulağıma. 'Ne zaman' demişti, 'birini tenkide davranacak olsan, hatırdan çıkarma, herkes senin imkanlarında gelmemiştir dünyaya!''

Şu anda elimdeki kitabın ilk cümlesinden alıntı yapayım o vakit

Umay Umay~Elleri Kara Çocuk

"Parmaklarımım çığlığı için bir kapı yarat.."

"1919 yılı Mayısının 19'uncu günü Samsun'a çıktım."

"Avrupa'da bir hayalet dolaşıyor: Komünizm hayaleti."
Karl Marx , F. Engels - Komünist Manifesto

...
abla.
efendim.
biliyor musun?
neyi?
senin kaderin benimkini de yazmış...

ee bekledim bekledim yazmadınız, o zaman:
"bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır."

bunu niye kimse yazmamış ya kafka sevmiyonuz mu?

"gregor samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu."

hakan abinin yatağını gördükten sonra aklıma geldi bu arada...

"Bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz ailenin mutsuzluğu kendine göredir."

-Anna Karenina

Ben herrr okuru cok sasirtcak olan girizgahlari sevmiyorum.
Oldukca siradan baslangic cümlelerinin kendine has sasirticiligini yakalayabilmek daha zevkli benim icin
digeri fazla ugrasilmis, okuru kitabin devamina baglayabilmek kaygisi güdülmüs afilli bi hamle gibi geliyor
Yeni hayat kitabinin "bir gün bir kitap okudum ve tüm hayatım degisti" satirini görünce
sen de mi Pamuk?demistim. Oyle

"Annem bugün ölmüş, belki de dün. Tam hatırlamıyorum."

-A. Camus / Yabancı

''demek buraya yaşanacak yer diye geliyorlar; burası ölünecek yer, desem daha doğru.''

rainer maria rilke - malte laurids brigge’nin notları'nın girişi. ah be.

Son düzenleme:
abi toplasan on mesaj var, iki kere tekrara düşülmüş. aramaya inanılsın.

emil cioranın çürümenin kitabına başlangıcı böyle.

Aslında her fikir yansızdır, öyledir ya da öyle olmalıdır, ama insan onu canlandırır, alevlerini ve cinnetlerini yansıtır ona, saflığını yitirmiş, inanca dönüştürülmüş fikir, zaman içindeki yerini alır, bir olay çehresine bürünür. Mantıktan sara hastalığına geçiş tamamlanmış olur. İdeolojiler, doktrinler ve kanlı şakalar böyle doğar.

Geri