kitap yazmak için hangi program kullanılabilir?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Arkadaşlar bir yakınım kitap yazacakmış bilgisayar kullanma bilgisi 0 programı kuracağım fakat hangi programı kuracağım konusunda bilgim yok. yardımlarınızı bekliyorum.

Office programlarindan word olabilir veya basit istersin not defteride olabilir.

şimdi ne göstereceğim word de ona?
ne ayarları anlatmam gerek

Zaten secenekler var sende biliyosun onlari ama cetrefilli seyleri bilmiyorum nette daha dogru bilgiler var.

nasıl yazdığının bir önemi yok. baskıya verecekse zaten matbaada her türlü düzenleme yapılacaktır.
o sadece yazsın.
kitap yazın.
ben satarım.

Arkadaşın dediği gibi bilgisi yoksa not defteri yeterli.
Ne ile yazdığı değil ne yazdığı önemli.
Editörlerin işi düzenlemek ;).

Boyuta gerek yok klavye bilgisi, açmayı ve kapatırken kaydetmeyi bilmesi yeterli gerisi yaratıcılık.

Boyuta gerek yok klavye bilgisi, açmayı ve kapatırken kaydetmeyi bilmesi yeterli gerisi yaratıcılık.

word den hiç haz etmem. exel felan kullandım onun dışında word de hiç işim olmadı. link verebilecek bir arkadaş var mı özelden? hayrına.

Abi hiç birşey gerekli değil daktiloylada yazsan, zaten yayın evindeki editörler onu düzenliyo yanlış kelimeyi doğru hale getiriyor. Yeterki yazsın yakının yayın eviyle anlaşınca zaten gerisiyle o ilgileniyor. Yazı metinlerini kitap kapağını tasarımını boyutlarını falan hep yayınevi ayarlıyor .

Ne gerekli sutunlar boyut ekleme v.s mi öğretmem yeterli?

hayır hacı hiçbir şey öğretmene gerek yok.
wordün kendi standartlarında yazsın, sonra bunu baskıya verecek, editörlerin elinden geçecek, noktası virgülü paragrafı zartı zurtu her şey orada hazırlanacak, baskıya verilecek, sonra kitap bana gelecek, beğenirsem rafa koyucam, rafa koyarsam satarım, beğenmezsem rafa koymam, rafa koymazsam yine satarım şahsen ben boş kağıdı bile satarım :)
sadece yazsın hacı bişeyi ile uğraşmasına gerek yok.

Bir arkadaş sağlam virüssüz çalışan link verebilirse minnet duyarım. pm atarsanız sevinirim

word den hiç haz etmem. exel felan kullandım onun dışında word de hiç işim olmadı. link verebilecek bir arkadaş var mı özelden? hayrına.

Her bilgisayarda bulunan not defterini kullansın bence Emre hiç karıştırma word ile kafasını ;).

Microsoft publisher işini görür.

Program kur demiş ama bunun için çetrefilli programa gerek yok ki.Arkadaşların dediği gibi yeter ki yazsın,sen onun gönlü hoş olsun istiyorsun ama gereksiz bir yük alıyorsun :)
Word'de yazması en güzeli en azından yazdıklarını daha iyi analiz edebilir.Baktın hala program istiyor ver eline kağıt kalem o şekilde yazsın,adamı sinir etmesin :p

Word yeterli. Bilmeye de gerek yok zaten yazdıktan sonra üstteki araçlardan gerekli olanlar zaten yazıyor noktalama, imla kuralları, sayfa yapısı, düzeni hepsini kendi yönlendiriyor zaten. İşin zor kısmı bu değil bütçen var ise yazdığını yayımlatırsın.

Eğer bilgisayarınızda Microsoft Office yok ise, kurun. Office ile gelen ” Microsoft Office Publisher ” programı var. Bu program bu tür şeyler için en ideal programdır.

en iyi kitap boyutu ise; Genişlik: 13,5cm – Yükseklik: 19,5cm – Tüm Kenarlara da 2CM Boşluk verin.

Geri