Kitap Okuyabilmek İçin Hayvancılık Yapıyor

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1282 gün önce görüldü

Her ay en az üç kitap okuyor

bedriye_engin5.jpg

Bilecik'e bağlı Gölpazarı ilçesinin Kurşunlu köyünde doğup büyüyen, burada evlenen, hayvancılık ve arıcılıkla uğraşan bir kadın Bedriye Berber Engin.

İlkokul mezunu olan Bedriye Hanım'ı sıra dışı yapan ise okumaya duyduğu sevgi. Harman zamanında bile ayda en az üç kitap okuduğunu söyleyen 55 yaşındaki Bedriye Hanım bu yaşına tam 3 bin kitap sığdırmış.

Kitap okumak için koyun otlatarak geçen bir hayat

haber%2F2017%2F03%2Fengin_555.jpg

Çocukluğundan beri kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Bedriye Hanım evlendikten sonra okumak için ortam bulmakta zorlanmış, çözümü ise koyunlarda bulmuş.

Şöyle diyor Bedriye Hanım:

"Baktım komşu bir kadın hem yün eğiriyor hem de koyunlarını güdüyor. O zaman dedim benim koyun edinmem lazım acilen. İki koyun buldum onları çoğalttım, sadece kitap okumak için. Büyükbaş hayvanlarımın yanında 17 yıl küçükbaş hayvan baktım ama ben sadece kitaplarla mutlu oldum. Hayatımda sadece kitap vardı, tarlada kitap okurken dinlenirdim."

"Uyumak için değil uyanmak için okuyun"

bedriye-engin-5.png

Bilecik Kütüphanesi tarafından "En çok kitap okuyan yetişkin" ödülüne layık görülen Bedriye Hanım aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından "Sıra dışı okur" unvanına da layık görüldü.

"Uyumak için değil uyanmak için kitap okuyun" diyen Bedriye Hanım'ın kadınlara da tavsiyeleri var

58bd7602eb10bb1f7434459d.jpg

"Kadınların mutlaka okuması lazım. Hem de çok okumalılar. Evde evlilik programları izlemek yerine kitap okusunlar. Okumayan kadınlara o kadar acıyorum ki çünkü ne kaybettiklerinin farkında değiller. Ben kitap okumaya başladığımda o an köyümden ayrılıyorum. O kitapta ne yazılmışsa İrlanda mı, Almanya mı, orada oluyorum. Kitabı kapattığımda ise köyüme dönüyorum. Evdeki kitaplığımda yüzlerce kitabım bulunuyor."

21617855_813692922136952_2699614906429447846_n.jpg

Bu arada Bedriye Hanım, köyde yerli tohumlardan yetiştirdiği ürünleri ve kendi elleriyle hazırladığı tarhana, salça, erişte gibi yiyecekleri Köyden Sofranıza isimli sayfasında satıyor. Kendisini girişimci ruhu için de tebrik etmek gerek

[YOUTUBE]DGqzvzUtDIA[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]P_mzxvH2sOI[/YOUTUBE]

c09248acf5453f94c6d2d4d376232fa6--comic-book-posts.jpg

doğru dürüst kitap oku

beynini dolduracagına kalbini olgunlaştır

yada ruhunu

Ablama bak Erich Fromm okuyor.: )))))

Çok iyiymiş.: ))

Bu da bize ders olsun. Ders kitapları haricinde okumadık. :)

beynini dolduracagına ruhunu olgunlaştırsın

faydalı okusun

az okusun öz okusun

Çok tatlı.
Herkes okumalı tabii.
Hayran kalmamak elde değil.

Ablamıza bu güzel örnek alınası davranışı için teşekkür ederiz

Şimdi bir an imrendim fakat ben bunu yapamam. Hayvancılıkla uğraşamam, o kokuya gelemem; sevmem ben küçükbaş büyükbaş filan. Fakat rahatlıkla hayvan olabilirim ama bu sefer de kitap okuyamam. :nopsrn: En iyisi yerimden kıpırdamayayım ben. :liv:

Abla onune geleni okumus alıskanlık olmus okumusda okumus ama ona faydası dokunan pek birşey okudugunu sanmıyorum ki video da diyor bana bunun ne faydası olur filan alısmısya gene okumus faydalı seyler oku abla sende ha dizi seyrettin ha onu okudun

Yahu tamam kitap okusun güzel bişey ama
Poz verdirmişler kadına ya özellikle oraya koydukları mısırların pekmezlerin içinde

kadın internetten satış bile yapıyor, nasıl faydası olmamış, ufku açılmış işte.: )))

şu anki fikriyatı ne

ne aşamada bilgisi

önemli olan çok okumak değil - işe yaramış mı ona bakmak lazım

bu yalan habere benziyor

şişirme haber

video var

sadece iddia etmiş ne okuduğunu seviyesini yazmamış -- bu çoban kızının öss birincisi oldu demelerine benziyor

olabilir

işidin adam kesme videolarıda var made in holywood

bu kadar okudu namaz kılıp oruç tutuyormu bakmak bilmek lazım

anlattıklarıı gibidir ama bunlar topluma gaz vermek için arada yapılan haberler

okumuş da ne işe yaramış yorumu yapan arkadaşlar haberi bile "okumama" zahmetine girdiği için bedriye ablanın verdiği "uyumak için değil, uyanmak için okuyun" cevabını görememiş. :cici:

Cidden yorumları görünce -bazılarını- İlber capsleri paylaşasım geldi de neyse.
Utanmasalar kitap okuyanları vatan haini ilan edecekler. Okumuş da ne katmışmış. Vallahi kalp kırmak istemiyorum ama cidden hak ediyorsunuz. :/

yorumlarınız muazzam, şu konudan nasıl "okumuş da ne işe yaramış" yorumunu çıkarabildiniz hayret. gerçi bu forumda "kitap okuyacağıma tv izlerim, daha yararlı bence" yorumunu yapan bir üye de gördü bu gözler. :D muhtemelen okuduğunuz son kitap cin ali falandır ki ondan bile şüpheliyim.

Ne mutlu ona ya...
Kitap,hayvanlar ve ultra lezzetli yemekler yapılabilecek organik gıdalar.
Huzur bu tarz bir şey

Geri