Kitap Hırsızı - The Book Thief

Konu sahibi son olarak 3161 gün önce görüldü
21048620_2013101110174276.jpg

Vizyon Tarihi 25 Nisan 2014 (2s 11dk)
Yönetmen: Brian Percival
Oyuncular: Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nélisse devamı...
Tür Dram
Ülke ABD , Almanya

Özet & detaylar
Liesel Meminger’in, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da henüz dokuz yaşındayken bir ailenin manevi kızı olur. Çok sevdiği ailesi ve evlerinde kalan sığınmacı Max sayesinde okumayı öğrenen ve çok seven Liesel kitaplarla derin bir bağ kurar. Max ve cesur Liesel için çevrelerinde dünyada yaşanan tüm kötülüklerden uzaklaşmanın tek yolu, kitapların ve kelimelerin ikisine sunduğu hayal dünyasıdır. Fakat bodrum katında saklanan Yahudi Max, sürekli diken üstündedir…

[YOUTUBE]nZ24smoF9o4[/YOUTUBE]​

bu filmi yeni keşfettiğim için kendimi essefle kınıyorum:(
izlediğim en iyi dönem filmlerinden ilk 3 sıraya girmeye hak kazandı.
bende adeta bir çizgili pijamalı çocuk etkisi bırakmıştır...

hitlere ne küfürler ettim film boyunca!

ah rudy..

yaklaşık 3 ay kadar önce izlediğim, 2013 filmi.
Gerçekten başından sonuna kadar boğazımda bir düğümle izledim. İnsanlara insanlığı hatırlatmak için yapılmış filmlerden biri bana göre tavsiye ederim

Kitabı öylesine etkiledi ki beni... Saumensch, Dummkopf, Saukerl gibi tuhaf kelimeler kattı literatürüme.
Son zamanlarda karşılaştığım en iyi kitap uyarlaması olmuş. Keşke Max'in boksör olduğunu da yansıtsalarmış.
Yazmak istediğim çok şey var ama yazabildiğim pek bir şey yok.
İmzamın esin kaynağı, insanlar gerçekten de benim lanetim.

Notlarım arasına bu da karışmış, filmden bir replik:

"- Muhasabeci nedir?
- Bize asla lazım olmayacak bir şey."

Nerden aklıma düştüyse bi kez daha izlemek istedim.

Dramı yoğun miktarda içermeyen fakat çok sıcak, tatlı ve izlenilesi bir film. Genel olarak durağan bir yapısı var fakat izleyici sıkmıyor. Özellikle çocuk oyuncular filmi sırtlıyorlar zaten, izlenmesi tavsiye edilir 7.0/10

Rudy aklıma geldikçe daha çok üzülüyorumm

Geri