Kitap arasına bir şeyler koymak

• Kullanıcı Raven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2380 gün önce görüldü
Bir kitabım var içinde neler yok ki.
Birkaç çeşit çiçek, fal kağıdı, çizilmiş birkaç resim..

Ben ayraç kullanmam ama kitap arasına acayip şeyler koymayı severim. Mesela kopardığım bir yaprağı. Mesela renkli bir kağıt. Geçen tel tokam çıktı bir kitabın arasından. Ne zaman koyduğumu asla hatırlamıyorum.

Çiçek; kurusa da o günlerin somut kanıtı olur,tebessüm ettirir.

Kartvizit koyuyorum ben olur olmadık. Nasıl oluyor anlamıyorum ama djdndn

Ben kitabi okudugum doneme ait her ayrintiyi koyuyorum.
Konser bileti, sinema bileti, gittigim bir cafenin adisyon fisi.
Festival brosuru, Ucak bileti, bir fotograf vb.
Hepsinin icersinde mutlaka o doneme dair bir yasanmislik tutuyorum galiba.
Ve yillar sonra bir kitabin arasinda,gecmise dair bir detay ile tesaduf etmek kadar keyifli bir sey yok.
O yuzden dokunulmazdirlar.

Üniversite zamanlarımda arkadaşımla ortak bir kitap almıştık, Lale Müldür'ün şiir kitabı.Bir sayfa seçtik bizim şiirimiz olsun diye.Bende onun bebeklik kıyafetinden kalma bir parçayı almıştım hatıra diye o da ayraçımız olacaktı.Öyle de oldu hala da duruyor sayfamız ve ayraçımız.Resmini de çekeyim hatta.20 sene oldu (: Ayraç da 40 senelik (:

LD6AXz.jpg

Erkekler çiçek, yaprak v.s saklamazlar. Ben banka hesabım yokken harçlığımdan birikenler için kitaplarımı kullanırdım. Bir de önemli bilgiler içeren not kağıtları.

Bir gün artık okumayacığımı ve benim için artık uygun olmadığını düşündüğüm bir kitabımı çöpe atmıştım. Annem çöpten çıkarıp incelemiş ve bir kızın resmi çıktı içinden. Dolabıma koyuvermiş. Annem bana hiç bir şey söylemediysede uzun süre çok utanmıştım.

Uygun olan bir şeyleri koyarım ben.

Geri