Kitabın Kokusunu İçine Çekmek

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Gerçek bir kitap sever olmanın ilk şartıdır.
Toprak kokusu gibidir, huzur verir.
Yeni alındığında yapılır.
Çok sevdiğim bir eylem.
Kokuların en güzelidir kitap kokusu.

bende yapıyordum da sıcak kağıtların kokusunu ama hiç açılmamış.

Düşünüyorum düşünüyorum sıcak nasıl oluyordu o kitap mı artık sayfa mı bilemiyorum.

ama öyle roman okuyan falan bi insan değilim. Koklamam da zaten eskiden yaptığım bişeydi.

Ardından kahve kokusu vardır, tatlı niyetine gider oda.

koklamayı seviyorum da okumak ...:/
sıcak fotokopi de güzel oluyor,hele kış günü dersten çıkıp alınca :Pp

Abi almadan önce koklayacaksın sonra şöyle bi tıklatacaksın olmuş mu olmamış mı?

O kokuyu kitabı ilk aldığında kokusunu içine çek,okurken,sayfaları değiştirirken,hele bir de içindekileri sevdiysen kokla işte (:

Aaaa bayılırım bi bu kokuya bir de uhu kokusuna. :) Keş miyim ne : PpPpP

o mertebeye daha erişemedim .d

Kitap kokusu başka

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Okumayı bıraktığım an açık olan sayfaya yumulup çekerim o kokuyu ^^

Ben ikinci el kitaplarin kokularini seviyorum daha cok. Sararmis yapraklarini, hatta lekelerini bile :)

Ben her şeyi koklarım böyle tuhaf bir huyum var benim. O yüzden baharatlara, bitki çaylarına, aktarlara, kokulara bayılırım. Anılarımı koku ile eşitlerim. En güçlü hafıza, koku hafızaysıymış mesela ama bunun konumuzla alakası yok, geçelim.

Neyse kitap kokusu muazzam ve bunu romantizm yaparak söylemiyorum. Sahaflarda bir koku oluyor. Hapşura hapşura içime çekiyorum, öyle bir huzur.

Edebiyat parçalamicam ama severiz.

Hatta;

363541.jpg

Facebook'taki edebiyat aşıkları kendini belli ediyor. 20-30 lira verdiğiniz matbaa kokulu, bandrollü kitaplarda yaparsınız tabi bunu. Bit pazarından aldığınız kitabı koklayın bi de. Kütüphane sıçanı kardeşlerimi tenzih ederim. :p

kitap koklama huyum yok
ama kahve kokusunu severim
ilk açıldığı zamanlar özellikle

Geri