kıskanmak

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Sevgide veya kendisiyle ilişkili şeylerde bir başkasının ortaklığına, üstün durumda görünmesine dayanamamak:

"Mühür gözlüm seni elden / Sakınırım, kıskanırım"

Kıskanmak = Sevmektir

Bazı ''ben ona güveniyorum '' saçmalıkları vardır açıkçası bunu demek ''sevgin bende bir anlam ifade etmiyor sende herkez gibisin '' anlamına geliyor .Seven , kıskanır :)

Kiskanan insan,bence basta kendine sonra da karsisindaki kisiye guvenmiyordur.
Bazi insanlarda hastalik derecesinde olan olay.

Kıskanırım sana bakan gözlerden.
Kıskanırım senden olan sözlerden...

(Sevdiğini başkasıyla paylaşamamak)

bence kıskanmak karsındakine deger verip onu tek elde tutma iç güdüsüdür..

rivayet ederler ki çok eski zamanlarda güzel ülkenin birinde adaletli bir kral ve bu kralın da iki veziri varmış... bu iki vezir o kadar kıskançmış ki kral bir gün dayanamayıp ikisini de karşısına almış ve: ''sen;'' demiş ilk vezire, ''ne dilersen benden, iki katını diğer vezire vereceğim''... vezir hemen atılmış ''bir gözümü kör edin''...

Gereksiz bir şey. Fazlası da azı da.

Kıskanmak bir eylemdir; sevgi eylem gerektirir.

aşırısı kötü bence onun dışında pek zarar vermeyen bir duygu olmakla beraber de hoş bi duygu bence :p

Bildiğiniz saçma bir duygu, ama ben annemi, kardeşimi, arkadasımı, bir sözü bile kıskanıyorum.
Bu kadar net !
O benim annem ya !
Mutim benimmmm :*

Kıskanın abi, gerekirse kim sarıyorsa sevdiğiniz kişiye onu dövün, ağzını burnunu kırın, linç edin . :)

Ancak hasta bir kişiliğin ürünü davranis olabilir: p

ayrıca kendine güvensizlik tir.

Bknz:

İnsanda bir miktar kıskançlık olması doğal. Aşırısı ise paranoyik bozukluğa yol açıyor.

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatristi Dr. Haluk Gülmez, ihanete uğrama, aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşlerin, mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi, birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ettiklerini, bu kişilerin cinayete ve intihara yatkın olduklarını söyledi. İnsanda bir miktar kıskançlık olmasının son derece doğal olduğunu belirten Dr. Gülmez, ''Aşırı olmayan kıskançlıklar gayet doğaldır.'' diye belirtiyor.

Ancak tamamen mantık dışı aşırı kıskanmalar da, insanlar da paranoyik bozukluk oluşumuna yol açıyor.

Tedavisi zor Hastalık boyutuna gelmiş kıskançlık hastalığının tedavisinin son derece zor olduğunun söyleyen Dr. Gülmez, "Sürekli olarak ihanete uğrama, aldatılma korkusuyla yaşayan kıskanç eşler, mutsuz bir hayat yaşadıkları gibi, birlikte yaşadıkları kişilere de dünyayı zehir ederler. Kendine göre kanıtlar bulan, sürekli olarak kendi kendine sorular sorup eşini takip altına alan kıskanç kişiler, intihara ya da cinayete bile teşebbüs edebilirler" diye konuştu.

Hekime karşı bile kuşkulu Hastalık durumuna gelmiş kıskançlık durumlarının kişilik ve paranoyak bozukluklara yol açtığını açıklayan Dr. Gülmez, aşırı kıskançlık hastalığının uzun süre psikiyatrik tedavi gerektiren zor bir hastalık olduğunu söyledi.

Geri