Anketteki ilk şıkkı destekliyor düşüncelerim, kıskançlık bir baskı değildir, ya da bir güvensizlik değildir, şayet; güven sarsıcı ya da güvenini insanların göz göre göre yıpratmadıysanız. Kıskançlığın en başlıca sebebi duygularını yoğun yaşayan insanların KAYBETME KORKUSUDUR ve siz gerçekten sevdiğindendir, gerçekten naifliğine inanıyorsanız. Bir insanın sizi gerçekten sevip ya da sevmediğini anlayabilecek bir olgunluktaysanız bu kıskançlığın dozunu her iki taraf oturup konuşarak bile çözüme kavuşturabilir. Karşılıklı konuşurken mimiklerinden, bakışlarından bile bu anlaşılabilir. Vereceğiniz karara fazlasıyla etkisi olur, bu gibi inceliklere de kör olmamak gerekiyor.
Eğer karşınızdaki insanı kıskanmak kapris yaratıyorsa nazlanıyordur size, (Burada adem gayet iyimser bakıyor konuya, haset ve nefretten uzak durarak..) baktınız sizden çok emin ve kendisine bir özgüven kattınız, her geçen gün farklılaşıyor ve o kişi sizi cebinde görüyorsa, derhal o insanı terk edin, ihanet çanları çalmaya başlar.

Bu duruma da hazırlıklı olmalısınız.. Ben şahsen AVM de yönetici olarak çalışıyorum, gündelik olarak sevgili edinen insanlara şahit oluyorum, görseniz ne kadar efendi ne kadar hanım dersiniz, ne kadar beyefendi dersiniz; ama, içini bilemiyorsunuz işte insanların..