Kişisel gelişim zırvalığı

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Kişisel gelişim iyidir, Kişisel Gelişim kitapları tırtdır.

• Beğen
Tepkiler: ne
Tavanda iki ugur böcwgi var.

kitaplar bana çok sığ geliyor.

Kesinlikle zırvalik

Ucu cok acik.
Tamamen cöp denilemez; kapi gibi uzakdoğu felsefesi Vedik felsefesi var.
Sadece guru statusundaki kisinin ya da danismanin her neyse kim oldugu onemli.
Gunumuzdekilerin buyuk bi kisminin pedagojik bi egitim temeli bile yok. Diplomalari sahte vs.

Zeytin Ağacı’nı izlediğimde aile dizimi ilgimi çekmişti ve zaten psikoloji çok ilgimi çeken sevdiğim bir alan. Neyse dizide adı geçen ya da diziyle gündeme gelen “Seninle Başlamadı” kitabını alıp okudum. (Popüler kültürün ne kadar kölesisiniz kfjd) Aile dizimi ilgimi çekmesine rağmen kitap pek de etkilemedi. Açıkçası üzerine de birkaç makale dışında bir şey okumadım. Ama çok psikolog arkadaşım var, içerisinde klinik psikolog olanlar da var ve çoğu aile diziminden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Hatta bir tanesi net olarak şunu söylemişti, danışanlarımla belli bir noktaya geliyoruz, aile dizimine katılıyor ve altüst olmuş bir şekilde buluyoruz başka bir seansta diye. Boş yere travma tetikliyor gibi konuşmuştu. Tabii daha akademik bir literatürle:d
Diyeceğim şu ki kişisel gelişim de aile dizimi de keriz silkeleme, sazan avı, sövüşlemeye çok uygun alanlar. Her şeye kapılmamak lazım. Mistik olan şeyler amatör olarak benim de ilgi alanımda ama daha eğlencelik olarak, sövüşlenmeye açık değilim misal. Akıl sağlığımızı koruyalım, dik durmayı ve bol su içmeyi unutmayalım.

Boşverin kişiseli falan bol bol yoga yapın, meditasyon yapın, çakralarınız gelişsin. Ruhsal aydınlanma yaşayın. Bilge kişi olun.

insan yaşayarak, tökezleyerek, bazen saçma kararlar alarak gelişiyor bence
gerçek kişisel gelişim sessiz, sancılı ve filtresiz olanı
kitaplar ise bazen aynı fikri 300-500 sayfa gezdiriyor bazen de gerçekten doğru bir cümleyi tam ihtiyacın olan anda önüne bırakabiliyor çok da tırt dememek lazım
o yüzden kişisel gelişim iyidir elbette esas dersler hayattan geliyor kitaplar da arada not düşer gibi düşüyor önümüze
klişe çoktur ama aradan bir iki cümle kurtarılabiliyor, hakkını yemeyelim

Geri