Bilgilendirme Kişilik haklarının korunması hk.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar

Arkadaşlar hep söyledim burası anaokulu değil. Forum. Tarihsel anlamına da baktığımızda forumlar farklı fikirlerin tartışıldığı insanların kendilerini ifade ettiği yerler.

Sabırla son günlerdeki yoğunlaşan tartışmalarda sizleri uyardım, mesajları sildim, araya girip şakalar yaptım, mümkün olduğunca forumdan uzaklaştırma işlemi uygulamaktan kaçındım ortamı yumuşatmak ve tartışmaları kişilerden çıkarmak için çabaladım.

Ve fakat kantarın topuzunu iyi ayarlamak lazım ; insanlar sürekli bir tartışma ortamı ve kavganın olduğu, toksikliğin foruma yayıldığı ortamlarda bulunmak istemeyip kendileri uzaklaşacaklar bir müddet sonra. Bu da forumun “bekası” açısından doğru bir yönetim tarzı olmayacak bizler açısından. Zaten son zamanlarda toksik ve kutuplaştırıcı bir iklimde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Forum en azından böyle olmamalı.

Bundan mütevellit ; “Herkesin kendine ait, hayat görüşüne göre haklı olduğu sebepler her ne olursa olsun” bundan sonraki tartışmaları lütfen kişiler ve kişilik haklarına dönük saldırı olarak değil, fikirler ve sunulan perspektifler üzerinden yürütünüz. Doğrudan şahısları hedef alan ve itham eden söylemlerden kaçınınız. Böylelikle hem karşıt görüşlerin fikirlerini tartışabildiği verimli bir sosyalleşme aracı inşa etmiş hem de yayılan toksiklikten kaynaklı insanları kaçırıp uzaklaştırmamış oluruz.

Aksi durumda yaptırımları daha sert uygulamak zorunda kalacağız.

Çok uzun özet geç diyenler için ; Bundan böyle daha sağlıklı bir ortam yaratabilmek için ; şahısları hedef alan / itham eden, fikirleri değil kişilere saldıran, hakaretlerde bulunan üyeler hakkında daha ciddi yaptırım uygulayacağız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri