Kış neden var ?

Konu sahibi son olarak 4273 gün önce görüldü
eğer hiçbir şey değişmez insanoğlu bir şeylerin farkına varmaya çalışmazsa doğaya elinden aldığımıza dair bir özür borçlu olacağımız mevsimdir artık. doğanın cevabı ne olacak bu özüre karşı bilinmez ancak, belki bizim değil ama bizden sonraki nesillerin hiç de hoş olmayan bir tepkiyle karşılaşacak olması muhtemel. şayet kalırsa birileri, açılmasını temenni etmediğim bir konu başlığı olarak (bkz: tarihte kış mevsimi var mıydı)

geçen çok soğuk bir akşamdı arabanın içine sinek girmiş kovalaya kovalaya dışarı çıkarttım çıkarır çıkarmaz sinek mefta soğuktan... sinek nedir pisliği mikrobu taşıyan mikrop artık öldü kış sayesinde

Çok saçma bir soru. Yağmur neden ıslak? demek gibi bir şey. Her şeyin bir hikmetinin olmasını bir yana koydum, bu soruda mantık aramak bile yersiz. Ha illa da cevap gerekirse; O da basit:

Zıttı olmayan bir şeyin kıymeti bilinmez!

Kış olmayan yerler de var...:)

Geçen gün face'de mısırlı bir arkadaşımla yazışıyorduk. Kışın soğukluğundan bahsettim. Onlarda ise en güzel mevsim bu aylarda oluyormuş. Mısıra mı gitsem acaba...

Kışı bende pek sevmem, giy giy bitmek bilmeyen elbiseler, ayakkabılar. (bot,çizme) Yaz gibisi mi var. Kapri ve sandaletler bir t-shirt mis gibi...
Şimdiden yazı özledim...

Allah'ın yarattığı bir şeyi neden sorgular ki insan..
Bir kere kar havada ki pisliği alır ve hasta olmayı engeller. Neden yaz , sonbahar,ilkbahar var? Hepsinin mantıklı açıklaması var
Kış'ta onlardan biri. Evet soğuk. Gün geçtikçe daha soğuk oluyor. Çünkü Allah bunu istiyor ve bir şeylerin kıymetini bilip, şükür etmemizi istiyor.
Dünya'dA gezegenler de var. Onlarıda sorgulayalım o zaman.
Yada 4 mevsim varken neden sadece kış?
Bu soruların içerisinden milyonlarca soru ürete bilirim.
Tabiatta hiç bir şey nedensiz yaratılmamıştır.
Neden gece oluyor, neden gündüz oluyor. Soru üzerine soru uygulasam bir çoğunuzun kafası allak bullak olur.
Allah diyor ki; çok derine inme yarattıklarımla. Çünkü bunun sonucu akıl kayıplığıdır.

Terden vicik vicik dolassaydiniz bi de iysss:s

Iyi ki var
Iyi ki balkanlar var:D

Allah oyle istemis niye sorguluyoruz?!!!

Kat kat giyinemeyip,yagan yagmurlarda islanip,donup hasta olayim diye var.

Eksen eğikliği sebebiyle var. Dünya yüzeyi Güneş'e paralel çizgi olsaydı kıştan söz edemezdik. Kış bu yüzden var :T:

Edit: Bknz; Ekvatoral bölgelerde kış olmaz.

Eve tıkılıp okey atalım diye.
Şaka bi yana penguenler bu durumu çok iyi özetliyor. Birlik ve beraberliği sınayan bi test gibi. Bir de kış aylarında insanlar daha bi sıcak ve samimi oluyorlar. Sarılmalar bile daha sıkı ((((:

Usuyelim diye

Romantiz icin

İnsanlar birbirlerine yaklaşsın diye olabilir mesela.

Sen neden varsın? Bence bunu düşün.

Çok saçma bir soru. Yağmur neden ıslak? demek gibi bir şey. Her şeyin bir hikmetinin olmasını bir yana koydum, bu soruda mantık aramak bile yersiz. Ha illa da cevap gerekirse; O da basit:

Zıttı olmayan bir şeyin kıymeti bilinmez!

bu erifin banlanmasına sevindim

Sevgili Pan bilimsel açıklamayı yapmış zaten.
Onun dışında Cosmos'un bana en güzel kıyağı bu mevsimdir.

Geri