Kırmızı karınca aılesi ile bencil karınca Roman Hikaye

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Roman ve Hikayeler
Konu sahibi son olarak 2628 gün önce görüldü
Kırmızı karınca aılesi ile bencil karınca Roman Hikaye

Kırmızı karınca aılesi ile bencil karınca

ulkenin birinde bir aile yasarmis.kirmizi karinca ailesiymis bu. bu aile darda kalan herkese yardim edermis. yuvasi yikilana yuva, ihtiyaci olana giyecek,ac kalana yiyecek verirmis.

aslinda okadar zengin degilmis kirmizi karinca ailesi. peki, nereden geliyormus bunca yiyecek?neredem olacak,diger karincalar yardim edermis. “bu yardimi kotu gunler icin saklayin.” derlermis. kirmizi karinca ailesi de bu yardimlari saklarmis.

karincalardan biri, yardi etmekten nefret edermis.hayatinda bir kez olsun kirik bir igne bile vermemis kirmizi karinca ailesi’ne.

bir gun, karincalarin basina buyuk bir felaket gelmesin mi?korkunc bir sel, neleri var neleri yok, alip goturmus.karincalar yuvasiz, ac, ciplak kalivermis. kirmizi karinca ailesi, hazirlikliymis,imdadin ayetismis butun karincalarin. yaralilarin yaralarini sarmis, aclari duyormus, evlerini yeniden yapmis…

ya bencil karinca, “ah, dost kara gunde belli olurmus. iyilik eden, iyilik bulurmus.”demis.artik o da, kirmizi karinca ailesi’ne yardim etmeye baslamis.kirmizi karinca ailesi’ni tanidiniz degilmi arkadaslar?kizilaydir o. ya bencil karinca kimdir?onu da siz dusunun artik.

Okul kitaplarında filan mı var hikaye acaba:şşkn:

Geri