Kırmızı Et Erkekleri Sakinleştiriyor!

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
1311582188_42_kirmizi_et.jpg

Sanılanın aksine, kırmızı etin erkekleri yatıştırıcı etkisi olduğu belirlendi.

Kanada'nın McGill Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, kadınların, yoğun ve stresli bir gün geçiren eşlerini pişmiş bir parça et ikram ederek sakinleştirebileceğini gösterdi. Araştırmaya katılan 82 erkeğe, aralarında et fotoğraflarının da bulunduğu bazı fotoğraflar gösterildi. Bu sırada, katılımcılara bir metin okurken hata yapan yardımcılarını sesli olarak cezalandırabilecekleri söylendi.

SAKİNLEŞTİLER

Et fotoğrafını görünce daha saldırgan olacağı düşünülen katılımcıların, aksine sakinleştiği belirlendi.

Araştırmaya imza atanlardan Frank Kachanoff, sonuçların kendisini de şaşırttığını belirterek, kırmızı etin sakinleştirici etkisinin, yemek vakti arkadaşlarıyla ve ailesiyle birlikte olan atalarımızın bundan hoşnut olması ve sakinleşmesinden kaynaklanıyor olabileceğini ifade etti.

Kachanoff, bu deneyi "av fotoğrafları" kullanarak tekrarlamak istediğini de belirtti.

Araştırma, Fransız "Le Figaro" gazetesinin internet sitesinde yayımlandı.

Akşam babama yapayım :D

bunu okuduktan sonra kafamda cok manyak bir senaryo ve goruntu canlandi. kendi kendime guluyorum

Esmer et daha sakinnestiriyo bizi bence

Artan Et Fiyatlarıda devlet büyüğü abilerimizi sakinleştiriyor

pembesini görünce daha da hircinlastigim bilinir.

Et yemek değil fazla et yemek.
Yalnızca fazla et yemek de değil aslında, sürekli ete kırmızıya maruz kalmak da insanı bi zaman sonra agresif yapıyor.Bizim et departmanı mesela. İşçisinden direktörüne hepsi ayrı kontak.
Kaç tane mezbaha, parçalama tesisi vb. sahibi tanıdıysam da hepsinin ortak özelliği sinirli ve tahammülsüz olmalarıydı.

''ne hava atiyon. onune et parcasi atarim, sakinlesirsin ha.''

Maalesef ayda bir alabiliyoruz oda beLki
hoLLanda da yaşamıyoruz ki cerez parasina biftek alalim bir kiLo ,)

• Kahkaha
Tepkiler: W
Sevgili ağabeyim bu.

Ben Adanalıların yüz karası olabilirim. Eti sever ve bilirim lakin aramam, özlemem, canım çekmez. Ben en birinci Egeliyim aslında, Ege balıkların değil benim olmalıydı. Zeytinyağlı yemek ve mezeler için ellerim titrer. Müptelayım. Kırmızı et? Amaan, iki tiftikler, gerisini kedilere köpeklere yediririm.

Oburiks'in kazana düşmesi gibi, çocukken beni karışık ızgara tepsisine düşürmüşler, ete Goethe doyduk.

Bu ağabeyimler, yani abim ve arkadaş grubu bir kuzuyu yer oturduğu zaman. Krize filan giriyorlar et yemediklerinde ve sonra iki dublenin de katkısıyla, morfin çekmiş gibi mayışıyorlar et yediklerinde.

Babam bir gün çok kızmıştı ve ağabeyime "Afrika'daki aslanlar sizin kadar et yemiyor" diye çıkışmıştı.

Haklıydı ve halen haklı adam.

Geri