Kırlangıcın aşkı ve kaçan gerçekler

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü

Kırlangıcın aşkı ve kaçan gerçekler...

günlerden bir gün diyelim
kırlangıcı biri adama aşık olmuş. ve adamın penceresinin önüne konup adama şöyle demiş:" ben seni çok seviyorum, lütfen pencereyi açıp beni içeri al da birlikte yaşayalım." adam: "olmaz alamam... sen bir kuşsun hiç, kuş adama aşık olurmu?... " kırlangıç bir süre sonra tekar gelmiş: " lütfen pencereyi açıp beni içeri al. birlikte yaşarız. hem, ben sana dost ve arkadaş olurum.

canında sıkılma, birlikte yaşar gideriz..." adam cümlesini yineleyerek; "olmazalamam git başımdan" diye cevap vermiş.
zaman geçmiş sonbahar yaklaşmış. kırlangıç üçüncü ve son defa penceresini önüne gelmiş adama tekrar şöyle demiş "lütfen beni içeri al. artık soğuklar başladı, dışarıda kalamam. biliyorsun, ben sıcak havalarda yaşaya bilirim sadece.... beni içeri almazsan, başka ülkelere gitmek zorunda kalırım. lütfen beni içeri al da, urada kalayım. birlikte yemek yer, omuzuna konar, seni neşelendiririm" demiş adam: "git derhal başımda bne yanlız kalırım." demiş ve kuşu kovmuş. kırlangıç da bu cevap uzerine, üzüntülü bir şekilde uçmuş ve gözden kaybolmuş. adam kırlangıç uzaklara gittikten sonra düşünmüş " ben ne aptal ne kadar akılsız biriyim onu içeri alıp birlikte yaşamayı kabul etmedim
ne güzel birlikte kalırdık..." demiş kendi kendine çok pişman olmuş fakat iş işten coktan geçmiş kendi kendine " nasıl olsa sıcaklar başlayınca, kırlangıcım yine gelir ben onu i,çeri alır birlikte mutlu bir hayat süreriz..." demiş ve penceresini açıp beklemeye başlamış yaz geldiğinde kırlangiçlar gelmeye başlamış ama o gelmemiş yaz bitmek uzereymişl ama o yinede yokmuş sonra kırlangıçlara sormuş onu ama bi cevap alamamış sonunda halini danışmak ve bilgi almak için bir bilgeye gitmiş. bilge kişiye olayı anlattıktan sonra, şöyle bir yanıt almış

" KIRLANGIÇLARIN ÖMRÜ ALTI AYDIR"

hayatta bazı fırsatlar vardır ömründe bir defa eline geçer ve değerlendirmezsen uçup gider.

hayatta bazı insanlar vardır ömüründe bir kez karşına çıkar ve fark edemezsen değerini bilmezsen , uçup gider.

ve asla geri gelmezler.....

dikkatli olun.

farkında olun...

ve bir düşünün acaba kaç kırlangıcı kovaladınız pencerrenizden bugüne kadar...

Geri