Kırılan bir kalbi onarmanın yolu sizce nedir?

Konu sahibi son olarak 1258 gün önce görüldü
bence kırdığın için üzgün olduğunu hissettirmek, telafi yolu varsa denemek ve kırgınlığı yaşayan kişiye bir miktar zaman vermek. başka bir yolu yok gibi geliyor bana.

bu olay orhan gencebay "dokunma" sarkisinda net anlatiliyo
-dusunmeden konusma
-ozur dilemek zor degil
-darilip nefrete sarilma
-ozur dilemeyi ertelemek ve turlu sebeplerle kendini avutmak
-"kirilan bir kalbi onarmak dunyanin en zor seyi" diyiliyo, buna ragmen sevdigini soyleyip ve ozur dilemek, icten, buyuk bir yardim

orhan baba, we love you

Son düzenleme:
onarmakta ve tekrar yıkmakta master yapmış biri olarak söyleyeyim ki
~ gurur yapmayın, yok işte o bana böyle kötü davrandı şöyle davrandı…
hatan varsa uğraşacaksın kardeşim öyle ne kadar ekmek o kadar köfte demeyeceksin değer veriyorsan gururu bi kenara atacaksın.
~ hediye falan boş hikaye aslında, içinden ne geliyorsa onu yapıp söyleyip samimi olacaksın..
her lafı yemeye hazırlıklı olacaksın suçun varsa elbette, o laf söylerken sinirlenip tepki gösterirsen nanay efendim.
~ Larien zaman demiş yukarda ben de buna katılıyorum ama bunu ben asla uygulayamıyorum hshshsj bu konu hakkında ben bir şey diyemeyeceğim kelin ilacı olsa kendi başına sürer ben çok sabırsızım.

Dogadaki bir cesmenin uzerinde gormustum su satirlari:

“Susamis, gelmis cesmeye;
Icecek suyu tasi yok.
Yikma insan gonlunu;
Yapacak ustasi yok.”

Ne olursa olsun insan kalp kirmanin hem dunyada hem de manevi anlamda, kendisinin anlayabilecegi herseyden daha buyuk bir vebal oldugunu anlamali. Insan gerekirse dudaklarini igne iplikle dikercesine sussun, ellerini yere civilercesine kimseye uzatmasin, kendisini zincirlercesine kimseye kotulugu olmasin ki bilerek ve isteyerek kalp kirmasin.

Bilmeden olabilen durum icin de, olan durumdaki niyetini aciklamali ve ozur dilemeli. Sonrasi da zaman arkadaslarimizin dedigi gibi.

Son düzenleme:
kalp kırılır yen içinde kalır, hiç uğraşma boşveer.

Net bir cümlem yok ama fıtratımda var tamircilik.
Hele ki sevdiğim biri ise o iş tamam

Hiçbir yolu yoktur, kırıldığı ile kalıp asla telafisi olmaz ve her zaman kişinin aklının bir köşesinde o kırgınlık var olmaya devam edecektir.

Onarmanın pek bir yolu olmaz. Ne derece kırıldığına göre de doğru orantılıdır. En iyisi hiç kırmamaya çalışmak. Çünkü en zor onarılan bir yapıdır kendileri.

Hatayi tekrarlamamak..
Pismanliginda samimi olmak..

Hediye olayida hafiften bi göz kirpti .D

Bir dahaki hareketleriniz kırmama üzerine olursa;zamanla orası da iyileşir.

Yok .
Kirdiysaniz kirdiginiz gibi birakin telafisi olmaz .

Zamana bırakmak gerekir. Düzelteceğim diye daha fazla hasara sebebiyet vermemeli.

Geri