Kırbaçlar, Seks Dahil Değil

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
"Yenilgi, Yenilgim, benim yürekli eşim,
Duymalısın şarkılarımı, çığlığımı, sessizliğimi,
Senden başka hiç kimse söz edemeyecek kanat vuruşlarımdan,
Ve denizlerin gürlemesinden,
Geceleri yanıp tutuşan dağlardan,
Sarp ve kayalık ruhuna yalnız sen tırmanacaksın.
Yenilgi, Yenilgim, benim ölmez cesaretim,
Sen ve ben, birlikte güleceğiz kasırgayla,
Ve ikimiz, mezarlar kazacağız içimde ölenler için,
Şevkle tutunacağız güneşe,
Tehlikeli olacağız.
"

Halil Cibran'dan Meczup

"Her şeyin unutuluşu. Varoluşun gecesine derin iniş. Bilgisizliğin sonsuz yakarışı, korkudan boğulmak. Uçurumun üstünde kaymak ve tamamlanmış karanlıkta onun dehşetini hissetmek. Yalnızlığın soğuğunda, insanın sürekli sessizliğinde titremek, umutsuzlanmak."

"Konuşmak kendi içinde bilmeyi hayal etmektir ve bilmemek için artık konuşulmamalıdır."

"Sessizlik sözcüğü, sözcüklerin tümünün içinde en sapığı ve en şiirselidir: Sessizliğin kendisi, ölümün güvencesidir."

"ölüyorum ölüyorsun
o nerede
ben neredeyim
gülüşsüz
ölüyüm
ölü"

"Kendimi yığınların bir yansıması ve korkuların bir toplamı olarak görüyorum."

Georges Bataille'den İç Deney

"Onca felsefenin, insaniyetin, nezaketin ve haşmetli vecizenin ortasında; yanıltıcı ve boş bir görünüşten, faziletsiz şereften, irfansız akıldan ve mutluluk barındırmayan hazdan başkası yok elimizde."
J.J. Rousseau, İnsanlar Arasında Eşitsizliğin Kökeni

"Sadeliğin büyüsü bir yürüyüş sürmüştür."

İkisi de yürümenin felsefesi'nden

20200612_030154.jpg

Yürüme'nin Felsefesi kitabı bitti az önce.

Düşünüyorum da kizil topraklar veya ormanda yürüme arzum kafamda metafor hal almis olabilir dusunmeye isaret eden. Neyse. Kitap bazi yerlerde o kadar putçuluk yapıyor ki yürümeye dair ve bazen o kadar gereksiz pozitif ki okurken gerildim. Bircok yerin altini cizmis olsam da burada baska bi alintisini paylasmayacagim. Çünkü ben bugün, yürümenin yalnizca bedenimi ötelemek olduğunu fark ettim. Iste bazi kitaplar boyle, yazarin olusturmak istediginin tamamen zittina yazarin anlattiklariyla ulasiyosun. Aferin. Tadimi pekistirme, tadimi degistir!

Grinin elli tonu 3 lemesini izledikten sonra acılan bir konu oldugu basilda belli

Grinin elli tonu 3 lemesini izledikten sonra acılan bir konu oldugu basilda belli

Hayır, balıklarla ilgili bi belgesel izledikten sonraydı. Sazan balıklarını avlamak için su derinliğinin 6-15 metre arası olması yeterliymiş.

Dokunmayın hattuşa o Sümer tanrılarının Günahkar ruhu hdpden milletvekili seçeceğiz

Tanrim, bana hic dua etmeme gücü verin, her nevi tapınma saçmalığından koruyun, beni siz'in elinize elinize hepten teslim edecek o sevgi eğilimini benden uzak tutun. Kalbimle gökyüzü arasındaki boşluk genişlesin! Issızlıklarımı mevcudiyetinizle doldurmanızı, gecelerimi nurunuzla hırpalamanızı, Sibiryalarimi güneşinizle eritmenizi hiç temenni etmiyorum.
Emil Michel Cioran'dan Çürümenin Kitabı

Geri