Kinyas ve Kayra

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü

kitap-kinyas-ve-kayra-buyuk.jpg

"Hiç uykum yok. Hiç uyuyamıyorum. Domuz gibi içiyorum. Ama gözlerimi kapalı bile tutamıyorum. Sabaha beş saat var. Annemi düşünüyorum. Nerededir şimdi? Aynada kendime bakıyorum bazen. Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş. Medeniyeti bir aralar, herkes gibi yaladığımı kanıtlayan apandist ameliyatımın izi. Ve sırtımı çok, hızlı yaşlandım! Ancak hayattayım.

Kayra, bir gün bana 'Mutsuzluğuna hiçbir çare aramıyorsun' demişti."

Kinyas ve Kayra hayatımı değiştiren bir kitaptır. Kesinlikle okunması gereken mükemmel bir yapıt. Hakan Günday'ın çok çok başarılı bir romanıdır.. Okumanızı tavsiye ediyorum ..

Hala okumadınız mı ya 4 ay geçmiş konuyu açalı :p

öncelik listemde bulunuyor bu roman daha okuyamadım ama çok anlatılıyor merak ettim iyice

Okudum kaçar mı hiç?

halen şu aklımdadır;

uyumadım. pişman olmadım. kendimden bile. ben gerçektim. dünyanın en gerçeği! bana ait bir gezegen bulana kadar insanlara ve kendime zarar vermeye devam edeceğim…biliyorum, beni linç edecekler. beni bütün dünya öldürecek. en derinde benim cesedim olacak ancak bedenimi toprak bile kusacak…aranızdayım her gece. dolaşıyorum sokaklarda, sol elimde şam’dan taşıyıp geldiğim yakutlu hançerimle…

benim adım yok…çünkü ben yokum.delirdim.yetmedi.delirttim.iğrendirdim.dünya bendim…

bütün insanlara kızgınım. yaşadıkları için. hayattan midem bulanıyor... ateşle oynarım. yeterince benzin ve karşımda oturan adamın ceketinin iç cebindeki çakmakla dünyayı yakabilirim..

Daha anlayamamıştı sonunda ölüm olan bir hayatta mutlu son olamazdı. Kimse için. Ama yine de insanlar kendilerini kandırmak için hayatlarını dönemlere bölüyorlar ve ancak o dönemlere mutlu sonlar uydurabiliyorlardı. Oysa hayat her bölümünde ayrı bir hikayenin döndüğü neşeli bir dizi değil sonunda herkesin öldüğü ve katilin bulunamadığı sıkıcı bir filmdi.

Anlayan şöyle der ; “Anlayamasaydım da ölecektim. Daha çok anlamak yormayacak tabutumu taşıyanların kollarını. Çünkü ne daha ağır oldum ne de büyük!”

Tabi ki de okudum beni etkileyen kitaplardan biridir:cici: :)

Kayra ismi cok hosuma gitti :cici:

Okuyunca hayatinizin degismesi olasidir. Hiclige yolculuga baslamaniza veya yasadiginiz her şeyi icinizden konusup yorumlamaniza sebep olabilir. Su cümleyi de cok sevdigimi belirtmeden gecemeyecegim.

“Ve en büyük acının kendininkinin oldugunu düsünüyorsun. Dünyadan haberi olmayan bütün geri zekalılar gibi. "

Okuduğum kitapların en iyilerinden bir tanesi idi... Tek kelimeyle mükemmel!

Sitenin birinde güzel bir yoruma denk geldim kitap hakkında:

"bu kitaptaki hikaye bana bir şekilde fight club'ı hatırlatır. iki karakter, akıllarına esen herşeyi ama herşeyi yapan, duygularını kaybeden, gece ile gündüz gibi, ying ile yang gibi birbirlerini tamamlayan, sonunda kendilerini yok etmek isteyen iki karakter... fazla gerçekçi gözlemleriyle boğazınızda yumrulara sebep olan bir kitap. 'kimse kimseyi anlayamaz' gibi, 'düşüncelerimizi anlatabilmek için yeterince kelimenin bulunmaması' gibi, ölümü, yaşamı sorgulaması gibi...kara bir kitap."

Hayatımda bazı düşüncelerin sorgulanmasında bu kitabın etkisi olmuştur.Fazlasıyla akıcı fazlasıyla akılcı ve okunası.
Okumayanların hayatları hep karanlıktır .p
Çevremdeki çoğu kişiye önerdim ve okuyanların hepsi bütünleşti.

Geri