KİNDAR ve DİNDAR OLMAK

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 1735 gün önce görüldü
Fanatik bir katolik olan Jozef pazar ayini için kilisededir.
Kilisenin Papaz kürsüde mutat vaazını yapıyor.
Konu; Hz İsa’nın çarmıha gerilişi ve göğe çekilişi.

Papazın uzun konuşmasının son cümlesi;
“ Tanrının oğlu Hz İsa, Museviler tarafından yakalanıp, çarmıha gerilmiş, avuç içlerinden, boynundan ve ayaklarından çarmıh ağacına çivilenmiş, kan revan içinde işkence altında acılar çekerken tanrı tarafında göğe çekilerek kurtarılmıştı” olur.

Papazdan bu kutsal menkıbeyi dinleyen Jozef o an Musevilere karşı büyük bir öfke duyar, tahrik olur ve İsa’ya bu acıları yaşatan Musevilerden öç almayı düşünmeye başlar.
Kilisende çıkıp evinin yolunda ilerleyen Jozef, bir yandan da Musevilere acı vererek İsa’nın intikamını alacağı değişik planlar kurgular kafasında.

Evine gelir, girişte kapı zilleri panosuna gözü ilişir ilişmez, beyninde bir şimşek çakar ve “buldum” diye iç geçirir. Zil panosunda gördüğü bir üst katta oturan Musevi komşusu Şaron’un adı var.
Hızla evine girer, silahını alır, üst kata çıkar ve komşusu Şaron’un kapısını çalar.
Kapıyı açan Şaron’dur.
Jozef silahını çeker tek mermiyle Şaron’u anlından vurur, Şaron orada can verir.
Jozef evden çıkar koşar adımlarla polise ulaşır ve “ben komşumu vurdum, öldürdüm, teslim oluyorum der.

Polis kısa zaman gerekli soruşturmayı tamalar, katili delilleriyle birlikte savcılığa, oradan da hâkim huzuruna çıkarır.
Hâkim,
-komşun Şaron’u sen mi vurdun” diye sorar.
-evet ben vurdum
-neden vurdun?
-o bir Musevi idi
-Musevi olmak suç mu?
-evet suç
-nasıl yani?
-bugün pazar ayini için gittiğim kilisede, papaz efendi “İsa’yı Museviler çarmıha gerip, işkence yaptı” dedi. Ben de İsa’yı çarmıha gerip işkence yapan bir Museviden öç aldım, İsa’nın kanı yerde kalmadı, müsterihim hâkim bey.
-iyi de İsa yeni öldürülmedi ki, sen bu adamı öldürerek intikam almaya kalkıyorsun, İsa öleli 1780 sene oldu.
-ama ben bunu Kilise Papazında daha bu gün öğrendim, suçlu ben değilim, suçlu bunu bana bugün söyleyen papaz efendidir hâkim bey, değilse komşumu öldürmezdim, pişmanım, beratımı istiyorum…

.
muzaffer yıldırım

malın tekiymiş

Kusuruma bakmayında sacma sapan bir yazı

Geri