Kindar bir nesil

Konu sahibi son olarak 1190 gün önce görüldü
1605882117624.png
Türkiye “Daha neler canım” diyeceği her şeyi görmeye, “Yok canım” diyeceği her şeyle karşılaşma lanetine uğramış gibi görünüyor.

İnönü’nün dediği gibi “İnsan hayatına sığan değişiklikler hayret vericidir.”

Bizim kısacık yaşam süremizde gördüklerimiz de öyle.

Aydın’dan gelen, Sözcü gazetesinin şu ana kadar yalanlanmayan haberi gerçekten de inanması zor olanlardan.

Aydın İmam Hatip Lisesi’nde birkaç öğrenci derse şalvar, cübbe ve kafalarında sarıkla giriyorlar.

Kadın öğretmen yönetmelik gereği bu kılıkla derse girilmeyeceğini hatırlatıp sarıklarını çıkarmalarını istiyor.

Öğrencilerden biri öğretmene “Sen benim sarığıma karışamazsın. Kadın başına konuşma, Zaten saçını başını açıp gelmişsin. Kadın madın dinlemem seni döverim” diyerek öğretmenin üzerine yürüyor.

Diğer öğrencilerin araya girmesi üzerine aynı öğrenci sınıfa dönüp “Eğer Müslüman iseniz karışmazsınız. Siz bilmezsiniz, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı” diyor.

Ancak diğer öğrenciler bu üçünü sınıftan çıkarıyor ve öğretmeni kurtarıyorlar.

Kadın öğretmen haliyle şikayetçi.

İl Milli Eğitim Müdürü de “Gereği yapılsın” diye talimat vermiş.

Yapılır mı, yapılmaz mı bilemem.

Çocuk kendini “Dindar ve kindarım” diye savunursa iş zor.

Bu durumdan kimsenin memnun olacağını zannetmiyorum.

Ama bazen işler böyle gelişir.

Siz memleketi bir yola sokarsınız.

O yol öyle bir yere ulaşır ki, siz bile pişman olursunuz.

Dönüşü ise hayli zor olur.

Fatih Altaylı

Uydurma hikâyedir yine. Dinsizlerin dindarları çekememesi meselesi.

Yalanlamadılar diyor, haberi nerenle okuyorsun?
Sizin dininizi yesinler, hangi kitapta yazıyormuş? Bir adamın kıçını yalamayı dinden sayıyorsunuz anca.
"Aydın’dan gelen, Sözcü gazetesinin şu ana kadar yalanlanmayan haberi gerçekten de inanması zor olanlardan."

Şu ana kadar yalanmayan dediğine göre, zaten yalanlanacağını bilerek yazmış. Haberi dorulayan bir kayıt varmı peki ?

İslamın uğradığı ülkelere bakın yararlı mı zararlı mı anlarsınız hemen.her dönem mağdur ayaklarını oynarlar zulüm gördüklerini söylerler,çile çektiklerini ballandıra ballandıra anlatırlar,başa geldiklerinde en zalim ,gaddar,baskıcı,yasakçı kesilirler ondan itibar etmeyin bunlara.

İslamın uğradığı ülkelere bakın yararlı mı zararlı mı anlarsınız hemen.her dönem mağdur ayaklarını oynarlar zulüm gördüklerini söylerler,çile çektiklerini ballandıra ballandıra anlatırlar,başa geldiklerinde en zalim ,gaddar,baskıcı,yasakçı kesilirler ondan itibar etmeyin bunlara.
Kimse başa gelmedi, başa getirildiler. Ülke sınırlarını bile İngilizler çizmişler (cetvel ile). Hepsi krallık.

Kimse başa gelmedi, başa getirildiler. Ülke sınırlarını bile İngilizler çizmişler (cetvel ile). Hepsi krallık.

Sevr neyle çizilmişti?
Ya da son padişahçık nereye kaçıp sığınmıştı?
Atatürk anadoluya ne için gönderilmişti?

İsmail sanki Osmanlı çok müslümandı bu Müslümanlık kavramını açardım burada sıkıntı olur,her neyse yat kalk sen Atatürk’e dua et Ortadoğu’daki liderlere ve ülkelerin haline bak ibret al bugün Türkiye onlardan daha farklı medeni ise Atatürk’ün ince fikirlerindir illede geçmişe gitmek isteyenlerin halini görüyoruz

İsmail sanki Osmanlı çok müslümandı bu Müslümanlık kavramını açardım burada sıkıntı olur,her neyse yat kalk sen Atatürk’e dua et Ortadoğu’daki liderlere ve ülkelerin haline bak ibret al bugün Türkiye onlardan daha farklı medeni ise Atatürk’ün ince fikirlerindir illede geçmişe gitmek isteyenlerin halini görüyoruz
Ben de ortadoğu daki ülkelerden söz ediyorum. Sen nasıl Osmanlıya geldin ?

Kendi yazını oku neyi ima etmeyi çalıştığını anlarsın

"Kimse başa gelmedi, başa getirildiler. Ülke sınırlarını bile İngilizler çizmişler (cetvel ile). Hepsi krallık."

Burada sınırları cetvel ile çizilmiş ülkelerden söz ediyorum. Hangi ülkelerin sınırları cetvel (düz hat) ile çizilmiş bir bak haritadan.

Hepsi tamam da
Ama bu izin belgesinde İngiliz vizesinin olması kafamı karıştırıyor İsmail

@Yabani bırak bu imaları, ne demek istiyorsan açık açık yaz
İzin belgesi konusunda bir bilgim yok. Ama mantık yürütürsek, İngilizlerin denetlediği bir bölgeden geçebilmek bunu gerektiriyor.

Atatürk'ü Anadolu'ya kim göndermiş? orası açık kalmış.

İsyanları bastırsın da Sevr antlaşması hayata geçsin diye olmasın sakın. Padişahçığın g*tünü kurtarması için Atatürk’ü anadoluya orada ki halkı dağıtmak için yolladı.
Atatürk tam tersine vatan hareketi başlattı.

Ne oldu senin padişahçığa direk ingilizlerin kucağına :D

İsyanları bastırsın da Sevr antlaşması hayata geçsin diye olmasın sakın. Padişahçığın g*tünü kurtarması için Atatürk’ü anadoluya orada ki halkı dağıtmak için yolladı.
Atatürk tam tersine vatan hareketi başlattı.

Ne oldu senin padişahçığa direk ingilizlerin kucağına :D
İsyanlar ülkeyi kuşatan güçlere karşıydı. Biraz yakın tarih öğren de gel. Ülke zaten farklı yabancı güçlerin elinde bölünmüştü. Osmanlı diye bir şey kalmamıştı.

İsyanlar ülkeyi kuşatan güçlere karşıydı. Biraz yakın tarih öğren de gel. Ülke zaten farklı yabancı güçlerin elinde bölünmüştü. Osmanlı diye bir şey kalmamıştı.

Sevr anlaşmasıyla da bölünme tescillenecekti.
Atatürk padişaha rağmen isyan halk hareketi adına ne dersen de onu başlattı. İsyan bastırmak için gönderildiği görevde, halka önder oldu ve daha sonra ingilizler ve uşağı padişah tarafından Atatürk’ün ölüm fermanı imzalandı.

Osmanlı kalmamıştı evet buna katılıyorum. Bu halk yokluk içinde vatanını korumak için Atatürk’le omuz omuza savaştı.
Sonuç yıkılan osmanlıdan daha güçlü bi devlet kuruldu.

Geri