Kınalı saça boya yapılır mı ?

Konu sahibi son olarak 3075 gün önce görüldü
kınalı saça boya,kınalı saça boya yapılırsa ne olur,saça boya yapılırmı,kınanın üstüne boya olur mu,boya,saç ,boyma

3082ed3a2f2b4816a60a9f4cef0c2cb8_1297372777.jpg

Kınalı saça boya yapılmaz normalde. Çünkü kuaförler kına üstüne boyanın tutmayacağını söylerler (bana öyle demişlerdi en azından :D ) Kınanın saçı beslediği söylenir ama bu her saç için geçerli değildir. Saçtan saça değişir. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız saçınız kendi rengini döndüğünde boyatın. Çünkü çok fazla işlem saçlara zarar verir ve doğallığını yitirmesine sebep olur :)

Kızıl ve koyu renkler boyanabilir , boya da tutuyor. Regl döneminde de saç boyamayın derler ama boyanın tuttuğuna şahit oldum.

Sıkıntı sıkıntı :/ bu kadınların saçlara harcadığı zaman bir ömür de toplarsan en az 10 yıldır. :s

Kınalı saça boya tutmaz diye biliyorum. Kınalı sactaki kinanin akıp aradan çok uzun bir zaman geçmesi gerekir. Ben öyle yapmıştım. Bi de kuaförün maharetine de bağlı. :p

lisedeyken yapmıştım rengi gayette istediğim gibi olmuştu

Aklıma Nihat Hatipoğlu'na ''saça kına sürmek orucu bozar mı?'' sorusunu soran teyze geldi :D

Bir arkadaşımın saçlarının yarısında kına vardı yani uzamıştı saçları neyse bu karamel yaptı, kınalı yerler ıslak gibi duruyordu çok kötüydü yani tutmaz :T:

Kızıla boyatılan saça denemiştik. Tuttu hatta rengi çok da canlı oldu.

Deneyeni görmedim etrafımda ama tutsa bile kısa sürede akacaktır.
İstenilen boya rengi en iyi orjinal saçta tutar.

Kınalı saç koyu renk boyalarda sorun yaşatmaz siyah kestane koyu kızıl gibi ama acık bir ton istiyorsanız sarı yada kumral acık kahve tonları bu işlem için sacınızı oryal ile actırmak zorundasınız. Bana kalırsa kınadan uzak durun actırma işlemi sonunda saç gerçekten çok yıpranıyor ve kolay toplamıyor kendini..

Yorumlara bakılırsa, saç tipine göre değişiyor.

Benim saçımda kına var. Acaba boya tutar mı üzerine? Kesinlikle olmaz diyen de var denedim oldu diyen de. Kafalar karışık..

Doğrusu şöyle: Normal şartlarda kınalı saça boya tutmaz. Yalnız bunun farklı şartları var. Mesela kuaförlerde, kınayı açma yöntemleri var. Kına açıldıktan sonra, saç boyanabilir. Yalnız tam da burada dikkat etmen gereken şey şu: Her kuaför bu işlemi yapabildiğini söyler ama hepsi de kaliteli bir şekilde yapamaz. Sağlam bir kuaföre giderek sağlam bir para bırakman gerekir ki, bence kınanın kendiliğinden gitmesini beklemek daha iyi gibi. Tabi görünüşüne çok önem veren birisi değilsen.

Ay gözüm korktu ya. Buradan herkese boşverin boyayı kına kadar güzel ve sağlıklı bir şey yok demek istiyorum. ^^ Kuaförde bunu açmak için kim bilir hangi zararlı kimyasalları kullanıyorlardır..

Kuaförden kuaföre değişir tabi. Ama doğal yöntemleri de var. Limon suyu ve bal gibi. Sıvı yağı, diş macunu, hidrojen peroksit gibi yöntemler de varmış.

Kına güzel bir şey ya. Şimdi bunları uygulayarak saçı küstürmeye gerek yok sanırım. Hem o saçtaki kızılımsı turuncu ışıltılarını da seviyorum. Aynı zamanda doğal ve güzel. Çok teşekkür ederim bu arada, kafamdaki soru işaretleri kalktı. :cici:

Geri