Kimse istifa etmedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ailesi adına memleketi Kayseri’de cami yaptırıyor.
Caminin kapasitesi 750 kişilik olacak ve zemin kat oturumu 800 metrekare olan caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekare son cemaat alanı bulanacak.
Genelkurmay Başkanlığı gibi hassas bir makamda bulunan Hulusi Akar, camiyi hangi parayla yaptırdığını kamuoyuna açıklamak zorunda değil mi?
En az üç milyon lira maliyet biçilen hayır parasını Genelkurmay Başkanı Akar nereden temin etti?
Kayseri'de toplam bin 289 cami var. En son 29 Kasım 2017'de Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde dört minareli, üç şerefeli olarak inşa edilen 10 bin kişilik Fevzi Mercan Camisi açıldı.
**
Fransız Başbakanı Pierre Beregovoy, bir gün ağzına tabancasını dayadı ve intihar etti.
Çok iyi bir başbakandı...
Halk ondan memnundu...
Yalanı, dolanı da yoktu...
Fransız gazetecileri, onun Paris'te bir daire satın aldığını ve bu dairenin fiyatının 1 milyon frank olduğunu yazdılar. Sadece bir haber. Masum, yorumsuz, yargısız bir haber. Fakat bu haber üzerine Fransız Başbakanı, apartman dairesini satın almak için ödediği 1 milyon frankı nereden bulduğunu açıklamak ihtiyacını duydu.
Ve açıkladı...
"Borç aldım" dedi...
Fransız Başbakanı, 1 milyon frankı bir işadamı olan arkadaşından borç almıştı. Fransız gazeteciler, işadamını buldular. İşadamı, olayı doğruladı. Fransız gazetecileri şu soruyu sordular: "Başbakana borç verirken faiz aldınız mı?" İşadamı,"Almadım." dedi. Fransız gazetecileri bu kez Başbakan'a döndüler ve "Bir işadamı arkadaşınız da olsa üstüne faiz koymadan size niçin 1 milyon frank borç versin?" diye sordular.
Sadece sordular...Masum bir soru...Yorumsuz, yargısız...
Fransız Başbakanı Pierre Beregovoy, hergün yürüyüş yaptığı evinin yakınındaki ormanda ağzına tabancasını dayayıp yaşamına son verdi. Eşine bıraktığı mektuba ise "Bana sorulan sorunun ruhumda yarattığı eziyete dayanamıyorum...Beni affet..." diye yazdı.
..
Dünyanın en değersiz parası bizim paramız. Dünyanın en yüksek enflasyonu bizde...Dünyanın en geçersiz pasaportu bizim pasaportumuz, vizesiz hiç bir ülkeye sokmuyorlar. Dünyanın en bol işsizi olan ülke bizim ülkemiz. Devletini Ve halkını soyan dünyanın ilk ülkesi de biz oluyoruz.
Ülkemizi bu hale düşürenlerden kimse istifa etmiyor.
Kuzey Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirildi,
Kimse istifa etmedi.
Elbistan Termik Santralinin inşaat çalışmalarında toprak altında 9 işçi kaldı ve o işçilerin cesetleri çıkartılmadı. Hala toprak altında ama.
Kimse istifa etmedi.
Mavi Marmara çıkartmasında "İsrail topraklarına veya karasularına girdiklerinde vuracağız" demesine rağmen, tüm dünya bu eylemden vazgeçin demesine rağmen, oraya o insanları götürdü ve 9 Vatandaşımız katledildi.
Kimse istifa etmedi.
Uludere'de (Roboski) 34 Genç vatandaş insansız savaş uçaklarıyla bombalanarak katledildi ve o kadar insan kimvurduya gitti,
Kimse istifa etmedi.
Van Depreminde bile siyasi ayrımcılık yaptı, devlet toplanan parayı bile adil dağıtmadı, adam kayrıldı, vatandaş dinci derneklerin inisiyatif ve insafına bırakıldı,
Kimse istifa etmedi.
Ergenekon ve balyoz gibi davalarda özel mahkemelerin siyasi kıyım makinesi olduğu ortaya çıktı, hatta hepsi şimdi kabul etti ama kimse istifa etmedi. Bir ordunun üst düzey subaylarına düzmece suçlar isnat edildi, hatta Genelkurmay Başkanını kumpaslarla tutuklayıp kodese tıktılar sonra çıkıp bunun kumpas olduğunu ağızlarıylaitiraf ettiler.
Kimse istifa etmedi.
17 Aralık günü hırsızlar suç üstü yakalandı. Suç ve suçlu ve de delilleri subut olan soruşturmaya müdahale edildi, suçlu psikolojisi ile etrafına saldırdılar.
Kimse istifa etmedi
Devletin başında olanlar ve bunların yakınları, hepsi sanık, olduğu halde.
Kimse istifa etmedi.
Bu örnekler saymakla bitmez.
Yoksa bu ülkenin tapusunu üzerlerine mi aldılar?
Her şey ortada iken, bu hükümet üyeleri ve bu hükümeti oluşturan siyasi erk çıkar amaçlı ekonomik terör örgütü oluşturmuş durumda. Bu terör örgütü ülkeyi yağmalarken, göz göre göre yağmalamalarını seyredecek miyiz? Bu ülkede oy aldım iktidar oldum, canım ne isterse onu yaparım deme hakkı var mı? Yok ise bunlar hala neden istifa etmiyor? Bu ülkede bunlara haydi kardeşim güle güle diyecek bir mekanizma yok mudur? Var ise istifa etmeyen sorumlulara "hadi sana güle güle" neden denmiyor? Ya da bu devlet bu kadar basit ve de aciz midir?
Gezi eylemlerinde devlet halka gaz olarak, kurşun olarak, su olarak, biber gazı olarak, cop olarak ölümüne ceberutluğunu gösterirken gencecik insanları öldürürken, katlederken, çıkar amaçlı ekonomik terör örgütü mensupları bırakın önlemeyi çanak tutuyor. Bir de demokratik, sosyal ve de hukuk devletiyiz diyorlar.
Öyle ise, bırakalım intihar etmelerini hala neden istifa etmiyorlar?