Kimler Köyünü Özledi ?

Konu sahibi son olarak 3775 gün önce görüldü
Masal diyarından fırlamış gibi harika bir köy evimiz var. Havasını atıp keyfini çıkaramadığım, yaşayamadığım bir ev. En son cenazeye gitmiştim iki sene önce. Evimiz mimari anlamda karmaşık bir krokiye sahip. Mutfak girişte mesela :D Üç katlı olan bu evin iki katı taş örmesi. Teras kat ahşap. Etrafında başka herhangi bir ev, komşu yok. Tamamen tek başına iktidar. 30 metre önünden dere geçiyor. Hemen arkasından da ark suyu geçiyor. Etrafındaki ağaçlar yazın evi çatının üstünden yapraklarıyla sarmalayıp içine alıyor ve evi güneşten kolluyorlar. Yapay zekaya bunu yazsam ne çizer merak ettim. Fakat yaşlanmadan oraya yerleşmeyi hayal ediyorum.

Babamın köyünde sadece babamın amcasının oğlu var.Zamanında tarlaların üzerine konmuş tam bir sahtekar.Gidip kalacak bir ev yok.Yani özleyecek,özlenecek bir köyüm yok.Ancak tatillerde keyif yapabileceğim bir yer olsaydı çok iyi olurdu.Yaş aldıkça doğaya özlem artıyor.

bu da bizim köy. ben seviyorum böyle sessiz sakin ortamları. insan belli bir yaştan sonra huzur istiyor, kalabalıktan sesten uzak olmak istiyor. doğayla iç içe olmak istiyor.

Köyü tamamen boşaltsınlar sevebilirim niye akrabaların olduğu yeri seveyim

Babam köyünü değiştirdi.
Ondan beri pek tadi kalmadi.

Dogdugum sehirde 6yaslarinda fln ayrildik. Oradan gitmeyi hic istemiyordum, hatta tasinirken araca binmemistim...ben aglarken zorla kucaklayip goturmuslerdi...

Neysemse yillar yillar sonra 1dugun sebebiyle gitmek nasip oldu.. evimizin onundeydim ve o an gozumde canlanan cocuklugum ile etrafi geziniverdim, nerede ne yasamistim fln... cok seyi yerinde bulamadim tabi, kisileri tanimaya calistim isimler 1seyler animsatiyordu ama cok fazla cikaramadim.
1daha da nasip olmadi gitmek. Ve o Sehre, icimde hep 1ozlem duyarak buyudum...

Kendi köyüm olmasa da bir köye yerleşeceğim artık. Merkeze yakın bir yerleri istiyorum.

Fırat nehrinin çok yakınında evimiz var heves etmiştim arkadaşlarıma göstermiştim @Psinoza 'nın o muhteşem doğa harikasına cevabı, 'bu ne ya övdüğü yere bak tek dal ağaç bile yok' olsa da severim memleketimi bakkalımız bile olmasa da :d

Çocukluk çağlarımda çok severdim. Okul tatil olur olmaz annemden babamdan önce giderdim. Gençlik çağında akranlarımın da kalmaması ile beraber sıkıcılaştı benim için. Ama depremden sonra evimiz yurdumuz yıkılınca daha bir kıymet bilir, daha bir özler oldum yalan yok. İlk defa geçen yaz gidemedim köye. Ve o an anladım.

Geri