Kiminle vakit geçirirsek beynimiz onunkine benziyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Araştırmayı, ABD’deki Northwestern Üniversitesi bilim insanları yaptı. Beynin elektrik sinyallerinin senkronizasyonu üzerine çalışan nöroloji uzmanı Prof. Dr. Moran Cerf ve ekibi, birlikte zaman geçiren insanların beyin dalgalarının da zamanla ‘benzer’ görünmeye başladığını belirledi. BBC’nin İspanyolca Servisi’ne bu dalgaların bazı vakalarda iki insan beyninde birebir aynı bile çıkabildiğini vurgulayan Prof. Cerf, “Birbiriyle vakit geçiren insanlarda her iki beyinde de uyum oluşuyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece iki hafta sonra bile aynı filmi izleyen, aynı kitapları okuyan, aynı tecrübeyi paylaşan ve sadece birbirleriyle konuşan iki kişi, dil, duygu ve bakış açısında ortak kalıplar geliştiriyorlar.” Prof. Cerf’e göre, zamanla gelişen bu ‘beyin ikizliği’, sosyal olduğu kadar duygusal ilişkilerde de oluşabiliyor. Prof. Cerf, çalışmalarının sonucunu ise şöyle açıkladı: “Hayatta alınabilecek en doğru karar, kiminle vakit geçirdiğinizi akıllıca seçmek.”

Olması gereken de o zaten. Kiminle arkadaşlık yaparsanız, kimle oturup kalkarsanız, yer içerseniz, birlikte zaman geçirdiğiniz oturup kalktığınız kişilerin düşüncelerinden, ahlakından, tavırlarından, konuşmalarından size, sizin de düşüncenizden, ahlakınızdan, tavırlarınızdan, konuşmalarınızdan onlara bir şeyler geçer. Neticede insan, beraber bulunduğu kişilerden etkilenir.

Ne de güzel söz söylemiş Hz. Mevlana; "Bana Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim" Bu sözüyle zaten bize söylemiş :)

Forumdan bu etki söz konusu degildir inş :sırıt:

Körle yattı şaşı kalktı denmesi gibi :D

yurtta aynı odada kalan kızların regl dönemlerinin bir süre sonra aynı günlere denk gelmesi de bununla ilgiliydi sanırım.

beynimi yormaktan öteye gidemiyorlar

Karşınızdaki insanın hassasiyetlerini dikkate almayacaksanız o insanla vakit geçirmenin ne anlamı var?çoğu insan çoğu insanla mecburen vakit geçiriyor.akıllıca davranamadım fakir kaldım kapitalizmin altında ezilmemek için gaz çifliği kurmayı düşünüyorum onada param yok.bütün hayellerim çöp.nerde benim atım

Boşuna dememiş eskiler, arkadaşını soyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye.Annem derdi de inanmazdım ben meğer doğruymuş =)

Buddha der ki, "insanlarin ilgi alanlari ve yasam tarzlari zihinlerinin de o yone egilmesine ve gelisim
gostermesine neden olur." o kadar ugrasmasalarmis hazir tespiti varmis.

Geri