Kim o

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Baska ulkelerde olmayan kapi zili calindiginda sordugumuz üçüncü tekil soru. Kisiyi aslinda kaale almiyoruz gibi kimsin yerine kim o diyoruz. Nerden cikmistir diye dusundum sanirim biz Turklerin ev hali dedigimiz kiyafet ( sac bas karisik esofmanimsi seyler) ile kapiya cikmak istememe ve kendini guvene alma hissinden oturudur diye dusundum. Sonucta zile basan kisi isim ve soy isim vermiyor direk "beeen" diyor. Bu durumda ses tonu tanidik ise acarsin degilse de acarsin ama belki kafayi gozu duzelttikten sonra.

Bir kere kuaföre giderken üst kattaydı kuaför kapıyı çaldığımızda kim o diye sorunca otomatikman ben demiştim aksjakjs :sırıt:

Kimsin gibi bir tabir misafirperverlige sigmayacagindan ortaya çıkmış nezaket barındıran bir seslenme edatidir.

Normal dışı herşeye karşın çok daha normal olmasına karşın mukemmeliyetci insanlarimizca sıklıkla mantıksız bulunmuş bir sorudur da ..

Sanırım sadece bizim toplumumuzda vardır. Aklımıza ilk gelen cevap ''BEN''dir. Hatta bazen işi espri mahiyetine getirip ''Ben kapıcı ibo'' ''Ben davulcu memo'' diyenlerde olmuştur. :)

Geri