Kim Min Jae'nin Marcao'dan Daha Pahalıya Satılması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bu konu kafama bir türlü yatmıyor.
Gs'li olduğum için objektif bakamıyor olabilirim. Bana göre Marcao çok daha kaliteli bir stoper.
Bu sene avrupa liginde sezonun on birine seçildi. Ligin en iyi stoperlerinden biri istatistik bakımından.
Kim Min Jae tabi ki iyi oyuncu ama Marcao ile aralarındaki 5 milyon euro fark nasıl olabiliyor!? Altı üstü 1 sezon oynadı ve kayda değer bir avrupa performansı da yok.
Bu farkı hangi özellikleri oluşturuyor sizce? Fenerbahçenin pazarlama başarısı mı? Farklı bir şey mi var? Eljif Elmas transferinde de verilen rakam enteresan gelmişti.

@Plesk @Fernandinho @yoSun

dediklerine katılıyorum. ben de anlamıyorum. iyi oyuncu olduğunu inkar edemem fakat lig kalitesi belli. bu fiyata satışı temiz göremiyorum.

yani avrupada napoli ve napoli ayarındaki takımlar 18 milyona neler neler alırdı

yönetim beceriksizliği diyorum ben.
biz marcao'yu resmen gönderdik, fener biraz tok satıcı gibi davrandı.
hatta napoli sanırım serbest kalma bedelini ödeyerek aldı.

bir fenerli çıksın, takımını iki dakikalığına kenara bırakıp objektif şekilde şu durumu açıklasın bize. görmediğimiz bir şey vardır belki.

Bu konu kafama bir türlü yatmıyor.
Gs'li olduğum için objektif bakamıyor olabilirim. Bana göre Marcao çok daha kaliteli bir stoper.
Bu sene avrupa liginde sezonun on birine seçildi. Ligin en iyi stoperlerinden biri istatistik bakımından.
Kim Min Jae tabi ki iyi oyuncu ama Marcao ile aralarındaki 5 milyon euro fark nasıl olabiliyor!? Altı üstü 1 sezon oynadı ve kayda değer bir avrupa performansı da yok.
Bu farkı hangi özellikleri oluşturuyor sizce? Fenerbahçenin pazarlama başarısı mı? Farklı bir şey mi var? Eljif Elmas transferinde de verilen rakam enteresan gelmişti.

@Plesk @Fernandinho @yoSun
Marco eski performansını yitirdi bence, Kim stoperden öte bir oyuncu sahaya çok hakimdi ve çok dikkat çekiyordu bu nedenle daha iyi gibi göründü eğer kalsa belki bu performansı göz doldurmayacaktı Fenerbahçe'de bunun riske edemedi ve kazanç sağladı.

kim min jae ile kıyaslandığında hangisinin daha başarılı bi stoper olduğu tartışılır ama bağımsız düşünüldüğünde marcao'nun piyasasının düşük kalması karakteriyle de alakalı. iki yıla bi takım arkadaşı, bi de ümit milli oyuncu olmak üzere iki tane adam tokatlama sığdırdı herif. bizim sandığımızdan daha fazla dikkat ediliyor bu işlere. kimse ikinci maçında takım arkadaşını yumruklayıp kadro dışı kalma potansiyeli olan adama 20m€ ödemek istemez. en kötü bunu koz olarak kullanır. oralarda "hadi öpüşün, barışın" tadında idare edilmiyor çünkü bu meseleler. gel gelelim transferler arasında bu kadar fark olmasının bi başka sebebi de fenerbahçe'nin tok satıcı olmasıydı. gelen kulüpler fener'in daha 3 yıllık sözleşmesi bulunan, 3 ay sonra dünya kupası'nda oynayacak olan, bu potansiyelde bi adamı 12-13'e bırakmayacağını biliyordu. 15-16 milyon için rennes de, napoli de diretmiş ama kulüp kabul etmeyince sözleşmedeki 18 milyona serbest kalma maddesine yönelip direkt oyuncu ile görüşmüşler. kulüp yöneticileri de salak değil, çok istiyorlarsa 18'i de verirler demiş olacaklar ki diretmişler.

disiplin yönünde kesinlikle kim min jae
marcao iyi fiyata satıldı önemli olan onun yerini doldurabilmek ozan kabak gibi bir adam çıkarıp iyi fiyatlara satabilmek.
porto senelerce bunu yaptı futbolcu fabrikası gibi zaten takımda herkesin bileti kesilebilir mesajını verdi ve ucuza aldığı veya altyapıdan çıkardığı topçuları fahiş fiyatlara giydirdi

kim min jae ile kıyaslandığında hangisinin daha başarılı bi stoper olduğu tartışılır ama bağımsız düşünüldüğünde marcao'nun piyasasının düşük kalması karakteriyle de alakalı. iki yıla bi takım arkadaşı, bi de ümit milli oyuncu olmak üzere iki tane adam tokatlama sığdırdı herif. bizim sandığımızdan daha fazla dikkat ediliyor bu işlere. kimse ikinci maçında takım arkadaşını yumruklayıp kadro dışı kalma potansiyeli olan adama 20m€ ödemek istemez. en kötü bunu koz olarak kullanır. oralarda "hadi öpüşün, barışın" tadında idare edilmiyor çünkü bu meseleler. gel gelelim transferler arasında bu kadar fark olmasının bi başka sebebi de fenerbahçe'nin tok satıcı olmasıydı. gelen kulüpler fener'in daha 3 yıllık sözleşmesi bulunan, 3 ay sonra dünya kupası'nda oynayacak olan, bu potansiyelde bi adamı 12-13'e bırakmayacağını biliyordu. 15-16 milyon için rennes de, napoli de diretmiş ama kulüp kabul etmeyince sözleşmedeki 18 milyona serbest kalma maddesine yönelip direkt oyuncu ile görüşmüşler. kulüp yöneticileri de salak değil, çok istiyorlarsa 18'i de verirler demiş olacaklar ki diretmişler.
evet benim aklımdan geçenlerden biri de karakteristik özellikleriyle alakalı olduğuydu.
bir galatasaraylı olarak min jae'nin daha düzgün kişilikli ve disiplinli olduğunu düşünüyorum. sanırım milli takım, sözleşmesindeki süre, marcaonun artık gitmek istemesi gibi nedenler de aradaki farkı oluşturuyor. marcaonun vukuatlarını göz önüne alınca da iyi paraya bile gitmiş diyebiliriz :)

Sevillada marcaonun çok kötü olduğu yazılıp çiziliyordu. Hatta niye alındı falan deniyordu. Kim minjae ile kıyaslanması koreli çöreğime küfür. Min jae gittiği yerde 1 gol attı.
min jae etmez marcao.
sanki öyle bir konu açmışlar ki. Marcao değil sergio ramos, marcelodan bahsediliyor. sklksksk

bu arada transferdeki beceriksizliğiniz de bizim suçumuz değil skljs

evet transferlerin üzerinden 1 sezon geçti
marcao tarafında sakatlıklarla geçen bir sezon oynadığı maç sayısı ile adete bir çöp imajı oluştururken
kim min jae seri a şampiyonluğu ardından premier lig transferi söz konusu derken
şimdiki görüntüde fener min jae'yi ucuza satmış biz de sevillayı kazıklamışız gibi duruyor :D

Geri