Kim isen, onu öyle görürsün

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Hepimiz aynı şeye bakarız ama farklı görürüz.
hayat herşeye rağmen güzel diyen biri ya başka gezegende yaşıyordur,yada ağır bir Ruh hastasıdır..

hangi taraf hakikatı görüyor?
IMG_9055.jpeg

İnsanın hayata bakış açısı çok önemli ….
nasıl bakarsan herşey ona dönüşür çünkü…

Hakli bir gorsel. Düşünceler gerçeğe dönüşür.

Dünya kaos,savaş kötülük içinde biz bunları görmezlikten geldiğimizde haklı bir bakış açısı mı oluyor?yoksa sessiz bir narşistlik mi?

Dünya kaos,savaş kötülük içinde biz bunları görmezlikten geldiğimizde haklı bir bakış açısı mı oluyor?yoksa sessiz bir narşistlik mi?
Narsistlik bana göre….

nasılsa benim tuzum kuru….. bana ne orda burda çoluk çocuk ölmüş kimi evsiz barksız vatansız kalmış …!

bu zihniyet var oldukça şavaşlar bitmez üzgünüm :(

Hayat berbat ya. Ama şüphesiz ki angie güzel. Ayrıca bana @angie ile herhangi bir şeyin mukayesesini yaptırtacak başlıkları da anlamsız buluyorum.

Hava sıcaklığı yaşımı geçmiş ve ben hâlâ yürüyorum. Dümdüz

O zaman Hellrider antartikaya bakarken
images (26).jpeg

Her insanın iki gözü ve bir de beyin gözü var. İki göz gerçekleri görür, beyin gözü görmek istediğini algılar.

Ne demiş meşhur Forum düşünürü İsmail?

Hayat güzel.
Doyumsuzluk üzer.

Hayat her şeye rağmen güzel diyenlerdendim ben de. Senin tabirinle ne ağır ruh hastasıydım ne de başka bir gezegende yaşıyordum. Fakat pandemi sonrası dünyanın asla gördüğümüz kadar güzel olamayabileceği, oldurulmayacağı ihtimalinin varlığıyla yüzleştim. Asla gücümüzün yetmeyeceği bir güç var ve tüm dünyanın akıl sağlığı o gücün tasarrufunda. Dilediği kadar kötü olabilmesi ise kendi tasarrufunda. Şimdi o karşı konulmaz güç dilediği kadar kötü ve biz bu kötülükleri hiçbir şey yapamadan, sindirile sindirile izliyoruz.
Birkaç yıldır hislerim dünyanın her şeye rağmen güzel olduğu düşüncesinden epey uzak.

Hayat, her şeye rağmen güzel olmasa da yaşamaya değer. İyilik, kötülük hepsi bizler için. Sağlıklıyım mesela, sağlıklı nefes alabiliyorum. Ailem, eksiklerle olsa da yanımda; bunun için yaşamaya değer görüyorum. Diğer yandan savaşlar, adaletsizlikler, yaşam hakkının gaspı vb. durumlara, üzülüp lanet okumaktan başka bizlerin elinden maalesef ki bir şey gelmiyor. Ben, hayata güzel bakanlardanım; güzel şeyleri görüp, yaşayıp, tutunmaya çalışıyorum. Bu da beni ne kötü bir insan ne de duyarsız bir vatandaş yapıyor.

Hayat her şeye rağmen güzel diyenlerdendim ben de. Senin tabirinle ne ağır ruh hastasıydım ne de başka bir gezegende yaşıyordum. Fakat pandemi sonrası dünyanın asla gördüğümüz kadar güzel olamayabileceği, oldurulmayacağı ihtimalinin varlığıyla yüzleştim. Asla gücümüzün yetmeyeceği bir güç var ve tüm dünyanın akıl sağlığı o gücün tasarrufunda. Dilediği kadar kötü olabilmesi ise kendi tasarrufunda. Şimdi o karşı konulmaz güç dilediği kadar kötü ve biz bu kötülükleri hiçbir şey yapamadan, sindirile sindirile izliyoruz.
Birkaç yıldır hislerim dünyanın her şeye rağmen güzel olduğu düşüncesinden epey uzak.
Sizlerde duygusuzluk hastalığı var.bunun başka izahı yok!olan biten her türlü kötülüğe rağmen hala dünya hakkında pozitif düşünceye sahip olmak sağlıklı bir bedenin vereceği tepki değildir.Asıl olan kimsenin buna karşı gücünün olmadığıdır..çünkü kötülük engellenemez bir oluşumdur.Aslında hayatımızda hiç bir şeyin gerçek olmadığını biliyoruz ölümün dışında.bu yüzden insanların neredeyse tamamı kendini süslü yalanlarla,geçici avutmalarla yaşamını devam ettirir doğru olmadığını bildiği halde..

Ben bunu stocka yazacaktım özür dilerim Yelda hanım hakkına girdim..

Sizlerde duygusuzluk hastalığı var.bunun başka izahı yok!olan biten her türlü kötülüğe rağmen hala dünya hakkında pozitif düşünceye sahip olmak sağlıklı bir bedenin vereceği tepki değildir.Asıl olan kimsenin buna karşı gücünün olmadığıdır..çünkü kötülük engellenemez bir oluşumdur.Aslında hayatımızda hiç bir şeyin gerçek olmadığını biliyoruz ölümün dışında.bu yüzden insanların neredeyse tamamı kendini süslü yalanlarla,geçici avutmalarla yaşamını devam ettirir doğru olmadığını bildiği halde..

Ben bunu stocka yazacaktım özür dilerim Yelda hanım hakkına girdim..
ne yapmalıyız peki yabani? ya da sen ne yapıyorsun tüm bu kötülüklere rağmen? yemiyor musun, içmiyor musun, gezmiyor musun, mutlu olmuyor musun? kimsenin neye ne kadar üzüldüğünü bilemezsin; kimseyi böyle saçma sapan savlar sunarak duygusuzluk vs. ile suçlayamazsın. hayat benim, güzel bir hayat yaşıyorum ve bundan mutluyum, hepsi bu. kendin yazmışsın zaten kötülüğün engellenemez olduğunu. burada 3-5 paragraf bir şey yazarak insanlık adına büyük şeyler başardığını falan mı düşünüyorsun? tek sen mi duyarlısın, merhametlisin? anlat bakalım, sen neler yapıyorsun tüm bu kötülükler karşısında?

ne yapmalıyız peki yabani? ya da sen ne yapıyorsun tüm bu kötülüklere rağmen? yemiyor musun, içmiyor musun, gezmiyor musun, mutlu olmuyor musun? kimsenin neye ne kadar üzüldüğünü bilemezsin; kimseyi böyle saçma sapan savlar sunarak duygusuzluk vs. ile suçlayamazsın. hayat benim, güzel bir hayat yaşıyorum ve bundan mutluyum, hepsi bu. kendin yazmışsın zaten kötülüğün engellenemez olduğunu. burada 3-5 paragraf bir şey yazarak insanlık adına büyük şeyler başardığını falan mı düşünüyorsun? tek sen mi duyarlısın, merhametlisin? anlat bakalım, sen neler yapıyorsun tüm bu kötülükler karşısında?
Bir yıllık öfke birikimi oluşmuş sende.hepsini üzerime kustun ne talihsizim..
Bende üzülmekten öteye gidemiyorum,ağır tramvalardan başka!anlayacağın pek bir farkım yok sizden,sadece bu dünyanın iyi bir yer olmadığını ezelden beri böyle olduğunu kabulleniyorum bu anlamda pozitif şeyler söyleyip,yada düşünüp kendimi avutmuyorum sadece elimden bu gelebiliyor.tarifsiz bir vicdan azabıyla arada mutlu olmanın,gülmenin ayıbıyla yaşayıp gidiyoruz işte…

Yaşamda her şey bir enerji frekansı ise benzerlerin birbirini çekmesinde tuhaflık yoktur. "Kötülük yapan kötülük bulur" sözünün altında yatan gerçek de budur.

Siz bunları tartışırken yağmur ormanlarından sekiz ağaç daha eksildi, on altı metreküp deniz suyu daha buharlaştı, angie hâlen gsm no’sunu vermedi

Bir yıllık öfke birikimi oluşmuş sende.hepsini üzerime kustun ne talihsizim..
Bende üzülmekten öteye gidemiyorum,ağır tramvalardan başka!anlayacağın pek bir farkım yok sizden,sadece bu dünyanın iyi bir yer olmadığını ezelden beri böyle olduğunu kabulleniyorum bu anlamda pozitif şeyler söyleyip,yada düşünüp kendimi avutmuyorum sadece elimden bu gelebiliyor.tarifsiz bir vicdan azabıyla arada mutlu olmanın,gülmenin ayıbıyla yaşayıp gidiyoruz işte…
aksine, sana karşı hiçbir duygu beslemiyorum; ne olumlu ne olumsuz. sadece kendi doğrularını aktarırken yanlış cümleler kuruyorsun ya da bilerek yapıyorsun, bilemiyorum. şu yazdıklarına bakacak olursak zaten aynı durumdayız hepimiz. üzülüyoruz, maalesef bundan öteye gidemiyoruz. dünya iyi bir yer, hiç kötülük yok demiyor kimse. ama kendi hayatım var, kendi değerlerim. ilk önce bunlar için çabalıyorum ve bundan da gayet mutluyum. teşekkürler, mesaim bitti. BABAY.

Her şeyi güzel görmek her şeyi kötü görmek kadar anormal.
Eğitim ve de deneyimle bu filtreler dengeleniyor. Göt birini görünce gözünde papatyalar beliriyosa geçmen gereken çok yol var demektir. Göte göt demen de seni göt yapmaz. Yok her şeyin için de güzellik var, yok papatya, yok güvercin... Hayir hayatım; kötülük hep var olacak. Onu degistirmeye çalışma, gardini sağlam almaya odaklan

Geri