Kim gelirse gelsin biz MUHALiFİZ

Konu sahibi son olarak 800 gün önce görüldü
Seçim Süreci Bitti!

Henüz kim kazandı bilmiyoruz.
Kim kazanırsa kazansın ümit ederim hayırlara vesile olur.

Ancak biz kendimizi "iktidarı hedeflemeyen" bir MUHALEFETİ kazanmış görüyoruz. Kim gelirse gelsin biz MUHALiFİZ.

Zira bu ülkede uluslararası güç ilişkilerinden ve rant paylaşımından bağımsız GERÇEK bir siyasete ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Eğer gerçekten bu memlekette bişi olsun istiyorsak, GÜCE tapan iktidar ya da muhalefet TUZAĞINA düşmeden, bu döngünün dışına çıkabilecek "iyiliği emreden kötülükten nehyeden" bunu yaparken HAKKIN rızasına talip olan" bir MUHALEFETİ ve SİYASETİ üretmemiz gerekiyor.

Yani kendi dertlerimize kendimiz sahip çıkmalı, kendi sorunlarımızın şifasını kendimiz aramalıyız.

Derdimiz RANT değil derdimiz GÜÇ ya da iktidar değil.

Eğer bu işin bir ucundan tutmak isteyen olursa bizce yeterince sahip çıkılmamış şu alanlarda gayret edebilir, kaliteyi ve bilinci yükseltmek için çabalanabilir.

(Üzerinde çalışılması gereken o kadar çok konu var ki)

1- Orta tabakasının yok edilmesi, mülksüzleştirme süreci
2- Üretilen artı değerin internet şirketleri ve zincir marketler üzerinden üst tabakalara taşınarak esnafın bitirilmesi dolayısı ile sermayenin topluma yayılamaması
3- Gelir adaletsizliği ve son 25 yılda toplumun %20'sinin mülksüzleştirilmesi ve sürecin devam etmesi
3,5- Adalet üretemeyen siyasileşmiş adalet sistemi,
4- Kira ve barınma sorunu
5- 100 yılda çıkarılamamış İMAR planı
6- Betonlaşma, depreme uygun yapı ve Şehir problemleri
7- Tarım politikaları
8- Kültür erozyonu, Batılılaşma ve kimliksizleşme
9- Eğitim sorunları
10- İşsizlik
11- Çözülen aile
12- Batılılaşma adına topluma uygulanan arkası kesilmeyen kültürel şoklar
13- İHALELERİN şeffaflığı
13,5- Siyasetin anormal ve sorgulanamaz zenginleşme mekanizması olarak kullanılması
14- Toplumun üretim ekonomisi yerine RANTİYEYE yönlendirilerek üreticinin cezalandırılması
15- Küreselci nüfus kontrol politikaları ile alt tabakaların üzerine kurulan kontrol ve takip sistemlerinin insani onuru yok etmesi
16- İnsanın insanlığı yok sayılarak HAYVANLARI koruma adı altında hayvanlarla aynı seviyeye indirilmesi
17- İNSAN SORNASINA geçiş
18- İklim politikaları ve yeni sömürgecilik

Şu an aklıma gelen bunlar

Meclisten ÜMİT BEKLEMEK anlamlı değil. EĞER BİZ bir bilinç, şuur ve tepki geliştirebilirsek o zaman bir şeylerin değişme imkanı olabilir.

Yazı çok aceleye geldi, Ümit ederim ilerki zamanlara konuyu daha derli toplu açarız. Ahmet hakan çakıcı

Bekle , Rant paylaşımından bağımsız gerçek bir siyaset gökten düşer birgün.
Hayret ediyorum , insan bu kadar mı naif , bu kadar mı gerçeklikten kopuk olur?
*
Siyasi mucadele verenler bu işi rant , torpil , kayırma , mobbing veya başka bir çıkar için yapıyor ha.
Meselâ ben 63 yaşımdayım yarı ömrüm siyasi kaçaklıkla , mahkemelerde ve hapislerde geçti.
*
Benim kayınım parti genel başkanlığı , 2-3 dönem değişik bakanlıklar yaptı .
Onun emrindeki yerel iyasiler Bursa'da adımı bile duymadılar. Bir vesileyle gazeteciler adımı bakanın eniştesi Osman Öz diye yazmışlardı. (Ahmet öz)

Yani diyosun ki, ben hiçbir işe yaramıyom, ülkeye hiçbir katkım yok ama herşeye, herkese garşıyım bg.
Çok biliyoduysanız okuyup adam olup ülkeyi yönetmeye, fakirliği bitirmeye, insan haklarını yüceltmeye talip olsaydınız.
Ama işiniz gücünüz sürekli kafa açmak...

Bu forumda konu paylaşanlara laf sokmayı bırakın .büyük türkiye mi olmak istiyorsunuz kabile devleti mi

bir süre kutlama yapar sonra onu da eleştiririz. suratlarına tükürülse oh be diyecek insanlar değiliz sonuçta. bazı arkadaşlar gibi...

Genç yüzler görmek isterdi gönül. Ama bu moruklar "bir son kez daha hesaplaşalım" dediler.
En hayırlısı gelecek. Canınızı sıkmayın.

Geri