kim alacak bunları??

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Evet
Herkes kira öder gibi ev sahibi olacaktı.
2.000 lira maaş alan adama 200.000 kredi verdiniz.
İstanbula ne oldu da bu kadar emlak arzı oldu?
Kim alacaktı bunları?sonuçta kiradakiler ev alsa,eski oturduklarına ne olacaktı.
Ya şehir dışından alacaklar ya ülke dışından.
Nüfus arza orantılı olmadığı için alınanlar yatırım amaçlı mı olacak?
Peki tüm dünya istanbula yerleşmeye karar vermedi ise bu yatırımı nasıl satışa çevirerek kar elde edilecek?
Kira getirisi de ha keza öyle.kentsel dönüşüm ile şehir merkezleri de yeni projelere açıldığı için hemen hemen fikirtepe ile çekmeköy aynı fiyatlanacağı için (kira anlamında) çekmeköyde alemdağda esenyutrtta madenlerde kim kiralık arıyacak? Perifer yerleşim ucuzlamak zorunda mı kalacak?
serbest piyasada arz taleple belirlenen fiyatlaması bulunan emlak,balon mu? İnsanların 20 yıl borçlanmasına sebep olan çılgınlık,ekonomiyi ayakta tutan sebeplerin başında.diğerleri yabancı yatırımcıya vergisiz borsa kazancı ve yüksek gecelik faiz..domino etkisi konutla mı başlayacak? 400.000 liraya bir ömür borçlanan vatandaşın evi beş sene sonra 200.000 etmez ise ne olacak? Geri ödemeler sıkıntıya girmeyecek mi? (kur dengelemek için faiz artışından krediler etkileniyor).elinde para bulunmayan bankalar (hepsini krediye verdiler) yeni kredi taleplerine dış borçlanarak cevap vererek (bakınız elalemin şeysiyle gerdeğe girmek) ne kadar devam edebilecekler?
Ben anlamıyorum.ekonomi okumadım bilmem.ekonomi bilen okuyanlarınız vardır.hepiniz bankacı işletmeci iktisatçısınız.belki işin sırrınıanlatabilirsiniz
ama hükümet silahşörlüğü yapıp ‘’la oğlum nefesiniz kokuyordu ekonomiyi şahlandırdık olanlara teşekkür edeceğinize komplo teorileri üretip kriz tellallığı yapıyorsun’’ derseniz üzülürüm.
Climax,blonberk.tr ekonomi.

ama bankaların tek kredi kaynağı dış borçlanma değil hepsi bir denge içinde olmak zorunda en azından merkez bankası bi yerde duruma el koyar.lakin abd için aynı şeyi söyleyemem. Bi resesyon olursa toptan batarız ki ekonomik Buhran son 5 yıldır hissediliyor zaten olmayan para ile insanları borçlandirip üstünden faiz alıyorlar enflasyonu minimum seviyede gösterip maaşları sozde dengeleme çabasındalar
maaşlar yüksek olursa talep çok olur talep çok olursa fiyatlar daha da artar. Ayrıca sadece morgic kredisi olarak bakmayalim bankalar da ticari kuruluşlar gibi gelir tablosu bilanço sunar devlete. Milyonlarca müşterinin hepsi emlak kredisi almaz. Bankaların her yatırılan parayi işlettigini dondurdugunu unutmayalım.
Emlak sektöründe ise tamamen devletin müdahalesi var ben ab standartlarını yakalamak pahasına kentsel dönüşümün ülke çapında başladığını düşünüyorum. Ayrıca ev kötü bir yatırım da değil climax. En azından araba gibi ölü yatirimdan daha iyi olduğu kesin. Banka sana olmayan parasini verip senden zaten daha fazlasını alacaktır kapitalizm gölgesinde satması ağacı keser:p Ayrıca 300.000 tl ile ev sahibi olan insanlar tanıyorum.
Mühim olan işin ve paranin devamliligi nin sağlanacağı bir güven ortamı.

tamam o zaman.varyap meridian'den rezitans alabilirim sıkıntı yok yani :D

E neden o halde borsa en ufak bi kaos ortamında düşüş yaşıyor? Güven ve istikrar in olmadığı bi ortama kim yatırım yapar?
Önemli olan dış kaynakları çekmek.

Bana sorsan ben altın'a,dolar'a falan yatırım yapmaktan ziyade parami evvela bankada vadeli hesaba yatirip sonra gayrimenkul e yatirim yapmayı dusunurum.

Geri