Kilo irkciligi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bunun TDK'da bir anlami var mi bilmiyorum. Ama bu hareketin varligini son donem cok goruyorum aslina bakarsaniz hepimiz irkciliga karsiyizdir ama kilolu insanlarin ne hissettiklerini, yasadiklarini gormezden gelebiliyoruz. Onlarin kilolari uzerinden dalga gecmek, asagilamak, suclamak,iradesiz, kontrolsuz gorebiliyoruz. Sanki herkes zayif olmak zorundaymis gibi insanlari belli bir kaliba sokma derdinde herkes.
bkz ; 40 bedenli kadinlarin varligi 34'ten cok oldugu halde bu bedenlerde mankenlerin az bulunmasi.

Birebir hiçbir zaman şahit olmadığım durum. Ama bence günümüzde çok fazla destek veriliyor kilo sorunu yaşayan insanlara, en çok sosyal medyalarda her hafta değişim fotoğrafları koyarak bi diğer kilolu insanların azim kazanmasına sebep oluyorlar.

Bence ırkçılıktan ziyade ön yargı azizliğine uğruyoruz.(herhangi bir konuda) Tek cümlemize bağlı kalarak, 100 trilyon hücreden oluşan bedenimiz, peşi sıra gelen karakterimiz idame ediliyor sarsak salaklar tarafından.

Fiziksel kusurların alay ögesi haline gelmesinde ki başrol TV de ..
Eskiden ayıp sayılan bu durum artık reyting almakta , mizah kabul edilmekte..
TV ye bunun rahatlığını taşıyan da merdiven altı karikatür dergileri ..
Orada ki aşağılayıcı üslup bkm nin yayinlara taşıdığı bir sorumsuzluk sağladı..

Güzellik mi ? Seksilik mi ?
Asıl mesele burada başlıyor..
Kilo ırkçılığı malesef son dönemlerde modamız..
Neden böyle?
Sosyal medya fenomenlerine bakınız 90-60-90 hatunlar ve beylerden oluşmakta.
Bu moda akımını, bu saçma algıyı yaratan biziz aslında.

Sanıyoruz ki, kilosu çok olanın kalbini kırmak zor.
Bkz: Yağlardan kalbe ulaşana kadar, ohooooo o kalbe bişey olmaz!

Tabi kişinin kendine önem verip, bakması hem bedensel hem de ruhsal sağlığı için bir motivedir.

mutluysan sıkıntı yoksa devam et

Bence kilo kişinin saglık problemlerinden dolayı oluşmuş bir sonuç değilse ve kilolu olduğu konusunda fazla hassassa ben onun beyninde kocaman bir ironi ararım net şekilde .
Neden , ben 179 boyundayım suanda 77 kilodayım vucudumdan gayet memnunum yaz aylarında sporsuz kaldıgımda 2 parmak göbek yagalandığında rahatsız olup diyete girerim açıkcası. Bence bu kişinin biraz kendine verdiği değerle alakalıdır . Kimseyi yadırgamam herkesin kendi hayatıdır . Amma fazla tatlı oldukları kaçınılmaz gerçektir ! :)

bkz; nisanlisi sisman dedigi icin ayrilan
bkz; kilolu diye alay edilip intihar eden
bkz; kilo yuzunden psikolojisi bozulan

Ne kadar büyük bir yanılgı.
İnsanı kilo ırkcılıgına iten yine insanın kendisidir. Ergenlik döneminde ki bireylerin hunharca kilolu insanlarla dalga geçmesinden kaynaklı bir durum oluşur ve özellikte kendini bildi bileli kilolu olan insanlar tam gelişme çağında sürekli "şişko" denilip alay edildiği için içinden çıkamadığı bir algı içinde bulur kendini.
Sonuçta bu ergenlik döneminde kişilik - karakter yeterince oturmadığı için insan ne cevap vereceğini ve ne diyeceğini bilemez. İlerleyen yaşlarda fiziki durum devam ederse - karakteri otursa dahi - bu hep içinden çıkamadığı bir pürüz olacaktır.
Bu durumda ailelere cok büyük rol düşer. Biz insanların kilosuna - saçına - kıyafetine - tipine - burnuna - kaşına - gözüne vs. ayrıştırırsak çocuklarımızda bizi rol model alır ve farklı birşeyle karşılaştığı zaman haliyle farklı tepkiler verebilir.
Eğitim her anlamda şart olduğu gibi bu anlamda da şart bence.

Not: Bi yandan da ele geleni makbuldur.

Anoreksiya nervosa, blumia nervosa sendromlarına sebep olabiliyor.

Şuraya bir hikâye anlatırdım da gerek yok.

Neyse.

Kişilerin herhangi bir dış görünüşünün kusur olarak görülmesi ve alay unsuru yapılmasını doğru bulmuyorum.

Bir an kendimi cennette hisseddip şarap şelalesinde yıkanan bakire hurileri aramaya başlamıştım. Ne güzel yorumlar. Hiç x taş gibi x at gibi diye değişmeyecek şeyler üzerinden 'ırkçılık' yapılmamış da 1 yılda baklava dizilecek kadar değişkenliği elimizde olan ama değiştirmediğimiz şeyi estetik kabul etmedik diye 'ırkçı' olmuşuz. Ha bir de 5000kalori tüketip 10 saat internette afrikadaki çocukların fotoğraflarını paylaşanlarda var tabii.

Hello
Ben kilo 'ırkçısıyım' hitler gibi tüm yağları yakıp sabun yapmak istiyorum. Gerek yok hamal gibi yüz kilo yağ taşımaya, kutup ayısı gibi.

Nedense hiç kimse samimi gelmiyor bana.

Bkz: Hakaret etmek icin kutup ayisini tercih etmek.
Bkz: Kutup ayilarinin pek cok insandan daha sevimli olmasi.

Illaki bi agirliga gore kategorize edeceksek beyin agirligini baz alalim bence

Hiç görmedim çevremde. Kilo ırkçılık kişiyi.

Almasınlar dikkat etsinler. İsim yok onlarımı üzülecem

Irkçılık söylemlerinize sebep olan şişmanlık düzensiz beslenme, alınan kalorilerin verilenden fazla olmasının yanısıra genetik, çevresel, nörolojik,hormonal ve metabolik, fizyolojik, biyokimyasal, sosyo-kültürel ve psikolojik etmöenler yanında kullanılan bazı ilaçlar (antideprasanlar vb.) gibi pek çok faktör birbiri ile ilişkilidir.Yaşamının ilk 6 ayında anne sütü almayan bebekler ileride diğerlerine göre daha şişmandır mesela...
Hipotroidli insanlar var,insülin direnci yüksek olanlar ve bunun için tıbbi destek alamayanlar, farkında olmayanlar.
Olaya sadece estetik açıdan bakıp şişmanlığı bir hastalık olarak görmemekte cabası.
Yorumlarınızı insanları incitmeden yeme şişmanlama sonucuna bağlamadan yapın lütfen.Burada herkes sizin gibi 90 60 90 değil mesela...

Tam 12 yıldır diyet yapıyorum la ben.
Siz siz olun internette para karşılığı uzaktan diyet veya antreman programı yazanlara kanmayınız.

Geri