Kılıçdaroğlundan AKP'ye tam desdek

Konu sahibi son olarak 2418 gün önce görüldü
Kılıçdaroğlundan AKP'ye tam desdek

kilicdaroglundan_akpye_tam_destek_h30991.jpg

AKP'nin açılım yasa tasarısına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan tam destek: Yasal dayanak istemiştik sözümüzün arkasındayız...

CHP Kürt meselesinin TBMM çatısı altında çözümü için önerilerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iletti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ile Sezgin Tanrıkulu, TBMM bünyesinde ‘Toplumsal Mutabakat Komisyonu’ ve ‘Akil İnsanlar Grubu’ oluşturulması istenmiştir.

CHP’nin Akil İnsanları halk, resmi/özel kurum/kuruluşlarla temas edip çözüme ilişkin fikir ve öneri üretecek ve bunları değerlendirilmek üzere Meclise getirecekti. AKP’ninki ise ne olduğu belirsiz bir süreci halka kabul ettirmekle görevlendirilmiş, gösteri yönü ağır basan, söylemleri “terör bitsin, analar ağlamasın, barış gelsin!” hamasetiyle sınırlı ve gezici bir tiyatro grubunun gösterisini andıran bir oluşumdur.

**

15 Temmuz'dan sonra Yenikapı'da düzenlenen mitinge niçin gittiniz? Pişman mısınız? Kandırıldığınızı düşünüyor musunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "Yenikapı'ya gitmekten pişman değilim, niye pişman olayım Yenikapı'da 12 madde halinde, bir daha Türkiye'nin bir darbe olayıyla karşılaşmaması için nelerin yapılmasını gerektiğini tek tek açıkladım. Orada söylediklerimin tamamı doğrudur, tamamına bugün de katılıyorum, altına imzamı atıyorum" diye yanıtladı.

Bu soruya Kılıçdaroğlu "Orada AKP tarafından bana verilen figüranlık görevimi yaptım" demesi lazımdı.

Kılıçdaroğlu bu gün de bu görevini sürdürmekte, zaman zaman yaptığı açıklamalar ile bunu ortaya koymaktadır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yapmayacaklarını belirterek, 'Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz' dedi. Kılıçdaroğlu, 'İktidar ‘Ben bu sorunu çözeceğim’ diyor. Onlara zaman tanımak lazım. Gerçi 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar bu hale getirdiler ama bu halden bakalım çıkaracaklar mı çıkarmayacaklar mı? Vatandaş bunu görmeli' diye konuştu.

**

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de boşu boşuna cezaevinde yattığı yorumunda bulundu. Atilla'nın havalimanında karşılanması için 'tamamen şov' diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin, Trump’ın Rahip Brunson için yaptığının onda birini Hakan Atilla için yapmadığını söyledi.

**

CHP’nin Meclis çalışmalarındaki iki önemli yanlışı; milletvekillerini tutsaklıktan kurtarmadan yemin etmesi ve yeni anayasayı yapacak Uzlaşma Komisyonu’na katılması olmuştur. İki tutumun da AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğünü belirtmek gerekir. Böylece bir yandan tutuklular, “tek adam”ın inisiyatifine terk edilmişler, öte yandan iktidara, yeni anayasa çalışmalarına “meşruiyet kazandırdık” propagandası yapma olanağı sağlanmıştır. Hiç değilse o masaya, “yeni anayasa yapmak” değil, “Anayasa’da kapsamlı değişiklik yapmak” koşulu ile oturulması gerekirdi.

Kuşkusuz CHP’nin kendi sözleri ve uygulamaları da, “muhalefet yok” kampanyasına katkı sağlamaktadır.

- Yanlış aday seçimi; CHP’nin temel ilkelerinden uzak kişilerin milletvekili yapılması ve bu kişilere hâlâ hoşgörüyle yaklaşılması;

- “Dersim’de zulum” yapan, Kurtuluş Savaşı’nın “Rumları tasfiye amacıyla yapıldığı” söylemine izin verilmesi;

- Fethullah Gülen’e hayran olduğunu ilan eden; “laiklik, zaten postmodern çağa uygun değildi”, “tekke ve zaviyeler üretim yeriydi, eğitim ve kültür kurumuydu” diyenlerin partide barındırılması;

- Atatürk ilke ve devrimlerine, laik ve demokratik Cumhuriyet’e; Atatürkçülüğe; bağımsız Türkiye’ye, ulus ve üniter devlet yapısına ve ulusalcılığa yeterince vurgu yapılmaması;

-“Laiklik tehlikede diyemem”, “Bu ülkenin birliği, bütünlüğü konusunda hiçbir endişem yok”, “Türbanı biz çözeriz”, “Siyaset yapmayan tarikatlara ve cemaatlere saygılıyız” söylemleri,

Eleştiri nedenleri kervanına katılacak değerlendirmelerdir.

Geri