Kılıç Hakkı.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Her konuda fikir ayrılığı olacağı gibi elbette bu konuda da olacaktı.
Ama ne yazıkki her fikire ve görüşe yanlış olsa bile açık olmak zorunda olduğumuzu bazen unutuyoruz.
Şuan Osmanlı topraklarında yaşamıyoruz arkadaşlar burası Türkiye Cumhuriyeti.
Bazı konulara körü körüne inanmak inanın sizi üzer, inandığınız şeyler birgün temelinden sarsılabilir unutmayınız.

Yapilmasi gereken muesse oylemi?

1. Ahmet sefere dahi cikmamis, dogru durust toprak kazanci bile yok ama halk tarafindan en cok sevilen padisahtir. Istedigin sekilde bunu git arastir.

Neden biliyormusun? Babasi olacak zalimin 26 kiz ve erkek kardesini bogdurmasi o kadar buyuk bir infial uyandirdi ki yerine oldukten sonra gecen oglu 1. Ahmet kardes katlini kaldirdi.

Bir mirasi savunmak icin bombok bir isi sagdan soldan kargacik burgacik cekerek ama devletin bekasi deyipte savunmaya gerek yok.

Devletin bekasiysa mesele 38 yasinda ustun meziyetli hem askerin hem ulema hemde zumera nin uzerinde ittifak ettigi, Osmanli tarihinin en parlak sehzadelerinden biri olan Sehzade Mustafa’nin 50’sini gecmis Sultan Suleyman yerine tahta cikmasi lazimdi. Adam bogdurdu gecti.

Komik olmayin, ecdadi sevecek arkasindan dua edecek bircok olumlu is varken bu rezillikleri savunmaya calismayin.

Her padişah haklı nedenle bu eylemi yaptı demiyorum. Çoğunluğu isyan eden hainleri öldürdü. Atatürk, Alim denilen şahısları asınca haindi asar diyorsunuz. Padişah hain kardeşlerini öldürünce zalim oluyor.

Mantık hatası yapmayın.

Viyana'da da kılıç mılıç hakkımız varmı? Hani varsa gidip oradan iyi bir yer kapayım dedim.

Sevgili yorumcular, Padişahlar elleri belinde yanında cellatlar ile kardeş yada torun katli yapmıyorlar. Padişah tahta çıkacağı sırada o katil işlerini vezirler organize edip Sultanın önünü açıyor. Sultan tahta çıktığında katledildiklerini biliyor ve yoluna devam ediyor.
Kimse saltanatına ortak istemez, bu adamları sürekli bugünün hukuku ile değerlendirmeyiniz.
Kardeşlerin ölmeleri için hain olmaları gerekmiyor. Var olmaları açık bir tehdit. Yeniçeri diye göklere sığdırılamayan haydutlar saraya Sultan tayin eder hale geldiklerinden veyahut Sultanın yedeği olduğundan otoritesi zayıflatılıyor.

40.000, Kırk bin yada Kırk tane bin Yeniçeri İstanbul'un göbeğinde keyfi olarak yok edilmedi.
Ne zaman bu konuya değinilse vay arkadaş 40 tane bin kişiyi kesmişler vaovvv diyorum.

Dipçe : Ebulfeth Sultan Mehmed Han, Kanuni Sultan Süleyman Han, Yavuz Sultan Selim Han, 4'nolu Sultan Murad Han ve Sultan Abdülhamid Han olmak üzere güçlü Padişahlar yukarıda belirtilmiştir. Diğerleri dönem Sultanları olmakla birlikte pekte esameleri okunmaz.

Dipçe 1: Sultan Abdülaziz Han tam ortada kalmış ne çok güçlü nede güçsüz kendine has özellikleri olan bir adam. Kendisini anımsamak bilmek gerekir.

Dipçe 2 : Eğer bir gün Han olursam kardeşlerimi kesmeyip sadece sürgün edeceğimi beyan ederim.

üçüncü mehmed, 13. osmanlı padişahı ve 92. islam halifesidir.

tahta çıktığı gece 19 erkek kardeşini, daha sonra öz oğlunu, iki kardeşinden gebe 7 cariyeyi ve babasının gebe eşlerini öldürterek kırılamayan bir rekora imza atmıştır.

Bu adamin tam olarak basarisi nedir mesela? En basarilari bogduruyormus ya, hele bir anlat yigidim.

Düzeltme: Arkadaşın söylediği eksik bilgidir. 19 değil sayının çok fazla olduğu biliyor. Babasının 4 eşi ve en az 40 olduğu söylenen hasekisi vardı. Tarihe 100 çocuklu padişah diye geçmiştir.

Sevgili yorumcular, Padişahlar elleri belinde yanında cellatlar ile kardeş yada torun katli yapmıyorlar. Padişah tahta çıkacağı sırada o katil işlerini vezirler organize edip Sultanın önünü açıyor. Sultan tahta çıktığında katledildiklerini biliyor ve yoluna devam ediyor.
Kimse saltanatına ortak istemez, bu adamları sürekli bugünün hukuku ile değerlendirmeyiniz.
Kardeşlerin ölmeleri için hain olmaları gerekmiyor. Var olmaları açık bir tehdit. Yeniçeri diye göklere sığdırılamayan haydutlar saraya Sultan tayin eder hale geldiklerinden veyahut Sultanın yedeği olduğundan otoritesi zayıflatılıyor.

40.000, Kırk bin yada Kırk tane bin Yeniçeri İstanbul'un göbeğinde keyfi olarak yok edilmedi.
Ne zaman bu konuya değinilse vay arkadaş 40 tane bin kişiyi kesmişler vaovvv diyorum.

Dipçe : Ebulfeth Sultan Mehmed Han, Kanuni Sultan Süleyman Han, Yavuz Sultan Selim Han, 4'nolu Sultan Murad Han ve Sultan Abdülhamid Han olmak üzere güçlü Padişahlar yukarıda belirtilmiştir. Diğerleri dönem Sultanları olmakla birlikte pekte esameleri okunmaz.

Dipçe 1: Sultan Abdülaziz Han tam ortada kalmış ne çok güçlü nede güçsüz kendine has özellikleri olan bir adam. Kendisini anımsamak bilmek gerekir.

Dipçe 2 : Eğer bir gün Han olursam kardeşlerimi kesmeyip sadece sürgün edeceğimi beyan ederim.
Ama "kılıç hakkı" diyerek o dönemin kurallarını işimize gelince günümüzde uyarıyoruz.

Kilic hakki islamdan cok daha eski bir kavram.

Kilic hakki islamdan cok daha eski bir kavram.
Bu kavramlara göre bir yerlerin sahibi olduğumuza inanırsak birileride gelir benzeri kavramkarla ya ülkemize veya başka ülkelerdeki bazı değerlerimize sahip çıkarlar. Kavramlar herhalde sadece bizim içincin geçerli olmamalı.

Ama "kılıç hakkı" diyerek o dönemin kurallarını işimize gelince günümüzde uyarıyoruz.

Yapmayınız hocam, yapanlara kanmayınız, yapılmasına ön ayak vesile olmayınız.
O dönemde yapılanları kişilerin güçlerine ve isteklerine bağlayıp makul karşılayınız. Bugün de aynı arzuları güden milyonlarca insan var yapamamalarının sebebi cezası olması : ) İnsanlar aynı sadece yasalar ve güç dengeleri değişik.

Bu kavramlara göre bir yerlerin sahibi olduğumuza inanırsak birileride gelir benzeri kavramkarla ya ülkemize veya başka ülkelerdeki bazı değerlerimize sahip çıkarlar. Kavramlar herhalde sadece bizim içincin geçerli olmamalı.
Hocam biz elimizdekileri muhafaza ediyoruz. Zaten o birileri bizden toprak ve mülk istiyor.

Melnur bana net olmalisin.
Sence dogru olani ne?
Bence sen Türkiye nin her halinden nefret ediyorsun.Yani bir skinti var.
Nedir o sknti?
Ona göre cevap verecegim.

Öte yandan ben basliga cevap verdim.
Istersen uzun uzun anlatirim sana "ius ad bellum" ile "ius in bello" yu.

Hangi degerlere sahip cikacaklar?
Diyanet in ibadethanelerine mi?Zaten diyanet senin gözünde cöp..
Mutlu olmalisin.

Melnur bana net olmalisin.
Sence dogru olani ne?
Bence sen Türkiye nin her halinden nefret ediyorsun.Yani bir skinti var.
Nedir o sknti?
Ona göre cevap verecegim.

Öte yandan ben basliga cevap verdim.
Istersen uzun uzun anlatirim sana "ius ad bellum" ile "ius in bello" yu.

Hangi degerlere sahip cikacaklar?
Diyanet in ibadethanelerine mi?Zaten diyanet senin gözünde cöp..
Mutlu olmalisin.
Süreyya ben gayet netim. Önce bir yanlışını düzelteyim. Ben Türkiye'ye değil Türkiyeyi yöneten faşist zihniyete karşıyım ve bu bir sıkıntı değil bilakis gurur duyulacak bir duruş.
Başlık hakkındaki görüşüm açık, önceki yorumlarından anlayabilirsin. Sen tabiiki canın istiyorsa neyi uzun uzun açıklayacaksın buyur açıkla, önünde bir engel yok.
Bugün hatta bir başlık açtım Hindistan'da çok eski bir Camii'nin yeri tapınak olarak değiştirilecekmiş. Yani onlarda bazı kavramlara göre hareket ediyorlar. Daha başka hak iddiasında bulunanlarda olabilir. Bunu söyleyince neden hemen sertleşiyorsun?
Diyanet gene ne olduğunu göstererek beni yanıltmadı.

Şimdi böyle bir şey var mı yok mu? Age of Empires oynarken ele geçirdiğim topraklardaki Monkları kesip kiliseyi cami yapıyorum. Böyle bir şey yoksa kıymayayım zavallılara.

Savaşin kurallari var.
Adil Savas teorisi diye geciyor literaturde.Antik dönemden günümüze kadar uzanan ama birinci dünya savasindan sonra ihlala ugrayan bu kuram,Cenevre Sözlesmelerini dogurmustur.
Ibn i Rusd ile Islam jografyasinda üne kavusmustur Kilic Hakki kavrami.
Osmanli ise basari elde eden askerlere bu Kilic hakki adi altinda araziler vermistir.
Sasilacak bir sey mi?Yooo.
Insanligin miladindan bu güne kadar asla sasmayan bir kuraldir.
Savaslar da asla bitmeyecek.

Hepimiz pasifistiz emvekü.Peace.
Gecen genel ban affi konusunda gördük.
Herkesin icinde bir militarist var.
Sevsinler.

Düzeltme: Arkadaşın söylediği eksik bilgidir. 19 değil sayının çok fazla olduğu biliyor. Babasının 4 eşi ve en az 40 olduğu söylenen hasekisi vardı. Tarihe 100 çocuklu padişah diye geçmiştir.

Dostum senin mesajlarini gormezden geldikce israrla benim yazdiklarimi alintiliyorsun.

Yazdiklarimi paylaşmadan once teyit ediyorum merak etme. Her konuşmanda ve tartismanda insanlara aleni hakaretler yagdirip bunu surekli yapip bikip usanmadan uslup dersi vermeye kalkmandan midem bulaniyor artik.

Milleti tahrik edip edip damarina basip basip kendine hakaret ettirip banlattirmaya calismandan gina geldi.

Geri