Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hatalı olan şey ne Allah aşkına yazmak için yazmayın. Ben ateistim demek yerine tüm dinler bıdı bıdıymış.Allah’ın savaş durumlarında bizzat müslümanlara Bunu emrediyor şaşıralacak
bir durum yok ganimet ,köle ,cariye üçgeni
Osmanlı’da kendi menfaatleri doğrultusunda islamı bu anlamda kullanmıştır şeyhülislamların verdiği fetvalardan anlarsınız
Yağma sömürme sanatının dini adı fetihtir bu sadece islamla değil bütün dinler ve imparatorlukların uyguladığı zulümdür
Ben ateist değilim nasıl ki Tanrı’nın emri diye müslümanlara yapılan fetih yani Haçlı seferleri ne kadar doğru bulmuyorsam İslami fetihlerede karşıyım zorlama yoktur der islam ama ayetler uygulamalar öyle demiyor çelişkili dini tarafını geçelim tarihinizle övünürken unutmayın insanlara yapılan zulümlere bugün destan şanlı tarihimiz diye sahip çıkıyorsunuz bari bunu dini anlamda yorumlamayınHatalı olan şey ne Allah aşkına yazmak için yazmayın. Ben ateistim demek yerine tüm dinler bıdı bıdıymış.
Ben ateist değilim nasıl ki Tanrı’nın emri diye müslümanlara yapılan fetih yani Haçlı seferleri ne kadar doğru bulmuyorsam İslami fetihlerede karşıyım zorlama yoktur der islam ama ayetler uygulamalar öyle demiyor çelişkili dini tarafını geçelim tarihinizle övünürken unutmayın insanlara yapılan zulümlere bugün destan şanlı tarihimiz diye sahip çıkıyorsunuz bari bunu dini anlamda yorumlamayın
Önce senden alalım abdestsiz yere basmazdı neden acabaBir Osmanlı Padişahı neden savaş yapar sence düşüncelerini yazar mısın rica etsem?
Önce senden alalım abdestsiz yere basmazdı neden acaba
İslamı yaptıkları anormal işler için bir aracı olarak kullandılar islamda böyle durumlar için uygundu zaten bütünleştiler mesela hiç bir padişah islamın şartı olan haca gitmeyi düşünmemiştir ha Osmanlı’nın yaptığı o döneme göre normaldi diğer imparatorluklardan gene daha insancıldı diyebilirimBence başlıca sebepleri islam ve devleti için risk oluşturan oluşumları yok etmek, islam devletini güçlü tutmak, hazinede önemli tabi. Büyük devlet adamlarının genelde dünyanın tek hükümdarı olma istediği vardır belki oda olabilir sence?
İslamı yaptıkları anormal işler için bir aracı olarak kullandılar islamda böyle durumlar için uygundu zaten bütünleştiler mesela hiç bir padişah islamın şartı olan haca gitmeyi düşünmemiştir ha Osmanlı’nın yaptığı o döneme göre normaldi diğer imparatorluklardan gene daha insancıldı diyebilirim
Paranoyaklık hepsinde vardı bi rüyayla kalkıp evlatlarından tut kardeşlerini herkesi boğarlardı hep bu koltuk sevdasından sonuç ne oldu şanlı Osmanlı yıkılıp gitti mazeret gerisiHac olayı için şartlar uygun değildi.
-Bir kere büyük bir ülkeye sahipsiniz ve siz hacda iken ülkenin elden gitme olayı bile var çünkü o dönemde ortalama 3 ayda falan gidiliyor diye bir tarihçiden duymuştum belki dahada uzundur. Acil durumda dahi gelemezsiniz ve yeniçeri gibi askerlerin isyan olayı var ya da kardeşlerin tahta çıkması için zemin ayarlayanların planları için çok büyük bir açık. Ayrıca çok uzun süreçlerde gidilip gelindiği için kendi güvenliklerini sağlayamıyorlar. Adam hacca gideceğim diye binlerce askerle gidemez haliyle. Bunun gibi bir sürü sebep var. Birde hanedandan birisi gitmek istemiş ve çokta vazgeçirmeye çalışmıyor ama vazgeçirememişler gidemeden geri gelmek zorunda kalmıştı. Kimdi hatırlamıyorum ama Yavuz'un kardeşiydi galiba.
Paranoyaklık hepsinde vardı bi rüyayla kalkıp evlatlarından tut kardeşlerini herkesi boğarlardı hep bu koltuk sevdasından sonuç ne oldu şanlı Osmanlı yıkılıp gitti mazeret gerisi
Kundaktaki bebek mi yapacak Bunu gördüğü bir kabus uğruna yüceltiğiniz ilahlaştırdığınız bu insanlar Kuran’a göre yok yere bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür önemini gözardı mı etti bunları bile savunuyorsunuz pesŞurayı atlamayalım. kardeşlerini, çoluğunu çocuğunu boğduranlar genelde en başarılarıydı. Demek ki gerekliliği varmış.
Birde şöyle bak olaya. Bir insan çocuğunu, kardeşini neden öldürtür? Ne yapsa öldürtürdün? Demek ki öyle bir isyan olayı varki böyle bir şeye yelteniyor. Sadece çoluğu çocuğu değil arkadaşı gibi sevdiğini, damartlarını öldürten padişahlarımız da var. Amaç benim yerime geçer korkusu değil ülkeye karşı yapılan ihanet.
Kundaktaki bebek olayı yalan. İnanmayın ona.Kundaktaki bebek mi yapacak Bunu gördüğü bir kabus uğruna yüceltiğiniz ilahlaştırdığınız bu insanlar Kuran’a göre yok yere bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür önemini gözardı mı etti bunları bile savunuyorsunuz pes
Şurayı atlamayalım. kardeşlerini, çoluğunu çocuğunu boğduranlar genelde en başarılarıydı. Demek ki gerekliliği varmış.
Birde şöyle bak olaya. Bir insan çocuğunu, kardeşini neden öldürtür? Ne yapsa öldürtürdün? Demek ki öyle bir isyan olayı varki böyle bir şeye yelteniyor. Sadece çoluğu çocuğu değil arkadaşı gibi sevdiğini, damartlarını öldürten padişahlarımız da var. Amaç benim yerime geçer korkusu değil ülkeye karşı yapılan ihanet.
Kundaktaki bebek olayı yalan. İnanmayın ona.
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Edirne'de katıldığı bir etkinlikte, gıdasına dikkat etmediği için gut hastalığına yakalanmasından kendi döneminde halk tarafından sevilip sevilmediğine kadar Fatih Sultan Mehmet'i anlattı. Kardeş katline de değinen Ortaylı, "Kardeş katli hükümdarların keyfine ve karakterine bağlı bir olay değildir. Yapılması gereken bir müesesedir.üçüncü mehmed, 13. osmanlı padişahı ve 92. islam halifesidir.
tahta çıktığı gece 19 erkek kardeşini, daha sonra öz oğlunu, iki kardeşinden gebe 7 cariyeyi ve babasının gebe eşlerini öldürterek kırılamayan bir rekora imza atmıştır.
Bu adamin tam olarak basarisi nedir mesela? En basarilari bogduruyormus ya, hele bir anlat yigidim.
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Edirne'de katıldığı bir etkinlikte, gıdasına dikkat etmediği için gut hastalığına yakalanmasından kendi döneminde halk tarafından sevilip sevilmediğine kadar Fatih Sultan Mehmet'i anlattı. Kardeş katline de değinen Ortaylı, "Kardeş katli hükümdarların keyfine ve karakterine bağlı bir olay değildir. Yapılması gereken bir müesesedir.