Kılıç hakkı ayasofya

Konu sahibi son olarak 2789 gün önce görüldü
IQ Yayınlarından çıkacak olan yeni kitabım: "KILIÇ HAKKI AYASOFYA" Haziran ayında tüm kitapçılarda...

Bugün insanlara; dört minaresi, mihrabı ve minberi olan bir camide neden namaz kılmak istediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. 1453’ten 1934 yılına kadar, atalarımızın içerisinde namazlarını eda ettikleri, mübarek gün ve gecelerde ibadet etmek için koşarak kavuştukları, İstanbul’un göz bebeği Ayasofya Camii...

İstanbul’un ilk kurucusu kimdi?
Ayasofya’nın bulunduğu tepe neden değerli?
Ayasofya’nın Müslümanlar için önemi nedir?
İstanbul’un fethinden önce Ayasofya’da namaz kılan oldu mu?
Fethin Ayasofya ile ne gibi bir bağlantısı var?
Müze sürecini kimler başlattı?
Ayasofya minarelerini yıkılmaktan kim kurtardı?
Ayasofya neden ibadete açılamıyor?
Tarihini, önemini ve değerini idrak etmek için, Fatih Sultan Mehmed Han’ın emanetine sahip çıkmak için ve gelecek nesillere aktarmak için bu bilgilere ihtiyacımız var…
Ayrıca kitabımızın içinde, orijinal metin ile birlikte, Tarihçi-Yazar Harun Çetin ’in günümüz Türkçesine çevirdiği eser “Feth-i Kostantiniyye ve Ta’rif-i Ayasofya”yı da bulacaksınız.

Artık kitabın sayfalarını açmanın ve bilgi yolculuğunda bir adım atmanın vakti…
33851502_1761700557260003_3421080788593016832_n.jpg

·
"Bu topraklarda; "Osmanlı Tarihi" hakkında doğru bilgilere sahip olmak büyük sorumluluk taşımak demektir. Anlatmazsan vicdanın rahat bırakmaz. Anlatırsan insanlar yakanı bırakmaz..."

Ahmet Serhat Arvas

Kızgınım!
Adam tuvaletten çıkıyor, gişeye gidip bilet alıyor ve içeriye adım atıyor, ayakkabısının altı henüz kurumamış bile... Bir başkası abdestsiz giriyor, bir diğeri kız arkadaşına sarılmış, sarmaş dolaş giriyorlar içeriye...
Neredeler? Payitahtın "Cami-i Kebir"inde, bugünün sık kullanılan tabiriyle İstanbul'un "Ulu Camii"sinde... Ayasofya Cami-i Şerif'inde...
O kirli ayaklar nereye basıyor peki?Zamanında; Fatih Sultan Mehmed Han'ın, Akşemseddin Hazretlerinin, Ebu Suud Efendinin; listeye dahil edebileceğimiz Osmanlı Sultanlarının, Şeyhülislam'ların, İslam âlimlerinin, devlet adamlarının alınlarının secdeye değdiği yere basıyor...
Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul'u fethettiğinde ilk gittiği yer Ayasofya idi, ayrıca; İstanbul'da ilk Cuma namazı Ayasofya'da kılındı...
Orası bir müzedir diye diretenler var ya, Bizans Araştırmaları Enstitüsünden Thomas Whittemore onları görse alınlarından öperdi...
Serhat Arvas - 12.08.2017

Güzel çalışma.
Sizden bir de Doğu Roma imparatoru ve hatta tüm İslam aleminin yanında, batıda ki tüm imparatorluğun Kayzer'i olmak isteyen Başbuğ Fatih Sultan Mehmed'in son zamanlarında üzerinde epey çalıştığı Hristiyanlık dini ile ilişkisini de yazmalısınız. Halkımız bilsin.

Güzel çalışma.
Sizden bir de Doğu Roma imparatoru ve hatta tüm İslam aleminin yanında, batıda ki tüm imparatorluğun Kayzer'i olmak isteyen Başbuğ Fatih Sultan Mehmed'in son zamanlarında üzerinde epey çalıştığı Hristiyanlık dini ile ilişkisini de yazmalısınız. Halkımız bilsin.

Ahmed şimşirin kayı serisini tavsiye ederim . Serhat Arvas hocamın Osmanlıya atılan iftiralar kitabını da tavsiye ederim
https://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/search&filter_name=ahmet şimşirgil kayı
https://www.kitapyurdu.com/kitap/os...6.html&filter_name=osmanlıya atılan iftiralar

Su uyur düşman uyumaz derler. Biz uyudukça daha çok üstümüze gelecekler. Ne zaman uyanıp, biz buradayız diyeceğiz?
Bu noktadan hareketle Ayasofya, uzun yıllardır bilet alıp girdiğimiz müze Ayasofya'yı cami olarak açmak için dünyanın durgunlaşmasını, savaşların, ölümlerin bitmesini mi bekleyeceğiz? Daha çok bekleriz. Müslümanların yaşadıkları topraklarda yangın var, bu yangının bitmemesi için körükleyenler var ve biz dünyanın safları olarak Ayasofya'yı ibadete açmak için bu yangının dinmesini bekliyoruz.
Müslüman sadece ve sadece Rabbinden korkar, ama biz başımıza neler gelir diyerek Ayasofya'yı kapalı tutarsak başımıza daha neler gelir neler!
Bazı felaketlerin sebeb-i hikmeti nedir? Belki sevgililer sevgilisinin mübarek işaretine mazhar olan bir sultanın ahı kaplamıştır üzerimizi.
Serhat Arvas
-Kılıç Hakkı Ayasofya, s.148,149

Şunu söylemeye çalışıyorum. Eğer Mehmet han, Memlükler ( Devlet-i Türkiyye ) ile uğraşmak yerine batıya ağırlık verip ilerleseydi, kayzerliğini diğer avrupa hanlarına kabul ettirebilmek için mecburen (kağıt üstünde olsa bile) Hristiyanlığı benimsemiş olacaktı. Ki, kendisinin böyle bir düşünce içinde olduğu aşikar.
Ama şu da bir gerçek ki, sonuna kadar Müslüman bir insan.
Hepsinin yanında, Fatih için din, o kadar da büyük bir mesele değil. Onun için önemli olan güç. Başarı, bilim, sanat ve siyaset. Emin olun bu " Ottoman Empire " mevzusu 17.yy'dan sonra filizlendi. Halbu ki Diyar-i Rum, yani Anadolu, Fatih zamanında bildiğiniz bugünün "Rum-eli" idi. Doğal olarak, Fatih'in devleti, Bambaşka bir devlet değil, Roma imparatorluğunun devamı olarak çok kişi tarafından görülüyordu. Yani Fatih zamanında bir imkan bulup karşısına çıkıp " Kayzerim, 3. Roma İmparatorluğunuz hayırlara vesile ola " deseydiniz, emin olun kendisinden ağırlığınızca altın alırdınız. :) Ha ne var ki, Vatikan'ın cevapsız bıraktığı aynı Fatih, Ayasofya vakfiyesini yazmış insandır.
Fatih, Başbuğdur. Dünyanın gördüğü en büyük imparatorlardan biridir. Ve hiç bir hükümdarın olmadığı kadar farklı dinlere meyilli, meraklı, araştırmacı bir kimsedir.

Bunu söylüyorum çünkü, günümüz çomarları İslam harici ne dinine mensup olursan ol, " kâfir " deyip kafanı kesmek istediği için, bir ders olsun onlara. :)

Süreyya hanım böyle konuları özel sormanızı rica ederim . Bunların hangi konuyu açacaklarını biliyorum .Burası kitap tanıtım bölümüdür ! Konuyu iftiraları cevaplandırma yerine çevirmeyelim

Sizi terbiyeye davet ediyorum. " Bunlar " sizsiniz. " Ecdad-ı Osmanlı " görüyorsunuz kendinizi. Halbuki 17. yydan sonra devletin ağır vergileriyle iflahı kesilen, kim bilir hangi çiftçi ailenin torunusunuz. Soyunuz gördüğünüz Osmanlı hanedanının hayat tarzını, biraz olsun doğru düzgün anlatın.

Sizi terbiyeye davet ediyorum. " Bunlar " sizsiniz. " Ecdad-ı Osmanlı " görüyorsunuz kendinizi. Halbuki 17. yydan sonra devletin ağır vergileriyle iflahı kesilen, kim bilir hangi çiftçi ailenin torunusunuz. Soyunuz gördüğünüz Osmanlı hanedanının hayat tarzını, biraz olsun doğru düzgün anlatın.
sİZİN KAFA BASMIYOR ! BURASI KİTAP TANITIM BÖLÜMÜDÜR! GİDİN BAŞKA YERE YAZIN

Şimdiki nesil nasıl "ecdad" oluyorsa artık :)
Bir kısmın ideolojisine hizmet eden fikirleri dile getirmeye çalışmasından Türkçe'sine olan hakimiyetini anlamak zor değil aslında :)

Özel konu mu Allasen?
Yasak mı yani şimdi buraya yazmak?

Geri