Kiğılı'nın gönderdiği kıyafet yönetmeliği maili

Konu sahibi son olarak 445 gün önce görüldü
kiğılı, kadın çalışanlarına kıyafet yönetmeliği adı altında gönderdiği ''iç iletişim'' eksiklikleriyle dolu mailiyle güne damgasını vurdu. tepkilerin ardından da mail dilini aratmayan bir ''iç iletişim'' eksikliği dolu açıklama yaparak ''mailin bir çalışan tarafından atıldığını, yazılanların yönetimin bilgisi dışında olduğunu'' söylediler. bu tarz uygulamaların çıkış noktası ve süreci düşünüldüğünde canı sıkılan bir çalışanın böyle bir mail atamayacağını, bir kişi böyle bir yazı hazırladı diyelim gönderim aşamasına kadar en azından üst yöneticisi tarafından elden geçirileceğini bilmemek en az açıklamalar kadar talihsizdir. tepkilere karşı en iyi sığındıkları şey olan ''eşitlik ve insan haklarına saygı'' konusunda hassasiyetlerini belirtseler de bir süre daha gündemde kalmaya devam edecek gibiler ama bizim ülkemiz için çok basit bir gündem sayılır, orası ayrı konu.
mail aşağıdaki gibidir:
FVR3ikoXwAEor0L.jpeg

bu memlekette kılık kıyafet işleri hep sıkıntı olmuştur.
kafalar hep şöyle olunca nasıl olmasın ki?

özgürlük, insan hakları falan filan...
lakin ki öyle değildir.
ister kamu olsun ister özel sektör olsun bilhassa kadınların giyimi hep problem olmuştur.
sonuçta icra edilen meslek grubuna göre bir giyim kuşam yönetmeliği ya da usul esasları vardır ve olmalıdır da kanısındayım.
erkeklerin genelde bu konuda pek gündem olduğu görülmez.
niye? çünkü düzdür. neyse odur. biraz da işine gelir tabi.
ama maalesef kadın cinsi için öyle olmuyor.
ya bu gözler çiçekli taytıyla devlet dairesine gelen kadın gördü.
ama ben kılık-kıyafet serbestliği döneminde mavi renkli ince keten pantul giydim diye yönetim laf etti.
bir çizgi çekersin, hemen "oooo şeriat mı geldi" derler", aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey dersin, suistimal edilir.
erkeklere sakal serbest denildi bi ara (kurum amiri cemaatçi olunca :D) kurumda, adamlar kaptan mağara adamı gibi dolaşmaya başladılar mesela.
adam/kadın dediğin çalışansa eğer biraz usturuplu olur, edepli olur, ağır olur.

Bu ne lan ahahhahaha
Şöyle de olabilirdi;
pazarlama müdürümüz aysun hanım; etek boyunuz tırnak boyunuzdan kısa olduğu için, erkek temizlik görevlilerimiz vardiyalarının tamamını sizin ofisinizi temizleyerek harcıyor. Diğer çalışanlarımızın ofis temizliği ve hijyeni de bizim için önemli olduğundan mütevellit, edebinizi takının..

havalar soğuyunca giyebiliyor muyuz peki? havaların ısınmasıyla gönül yaylarını gevşemiş, oranızı buranızı açıyorsunuz demişler.

Biz de herşey asiriya kaçıyor. Ofiste erkek çalışanın şort, kadın çalışanın baldirinda etek giymesi normal bir durum değil. Eteğini yine giy ama normal ölçülerde.

Neyse, iltica geliyor yorumu yapalım da sürüye ayak uyduralim.

Baldır nere bilmiyor yorum yapıyor

belli ki iltica da ne bilmiyor ki irticayla karıştırmış... hatem hatem cıks cıks

bu cocuğun yazdığı her şey benim döşüme picak gibi saplanıyor.
mavi yaka arkadaşlar, atletli çalışırken üzerinizden serinlemek için şu dokmeyin, beyaz yakalı ablalar sizi biscolata erkeği sanıp aziyolar. da denebilirdi.
buna da şükür

bizim şirkette, misafirleri ağırlayan ve ikramda bulunan genç bir kadın var, genellikle diz hizasında tayt, üzerine de bol t-shirt giyiyor. fakat gelin görün ki bazen toplantı odasına bir kaç erkek müşteri birden doluşuyor ve herkes ister istemez göz ucuyla bakıyor. bakışlarını yakalıyorum.

Son düzenleme:
Bana hep saçma geliyor kılık kıyafet kuralları, bunun çünkü sınırı yok, soyut kavram. Koyabileceğiniz her kurala “ o zaman …. da olsun” şeklinde antitez üretilebilir. İnsanlar akıl almaz şeylerden de tahrik olabiliyor, etek boyunu uzatınca sorun çözülse keşke. Aysun hanımın totosuna bakan mehmet bey olayı, mehmet beyin sorunu. aysun hanımın totosu mehmet beyin ofiste verimliliğini düşürüyorsa iş verenle mehmet arasında çözülmesi gereken sorun. Mehmet beyin aysun hanımın totosu sebebiyle tacize varan hareketleri için bknz: tck. Çözüm aysun hanımın bol ve uzun giyinmesi veya totosunu kesmesi veya artık squat yapmayı bırakması değil…

Kardeşim ben mecbur muyum Aysun Hanım'ın derin yırtmacından jartiyer çorabının dantelini görmeye?
biz mecbur muyuz senin gömleğinden kıllarını görmeye, şort giyince bacaklarını görmeye. ben de ondan rahatsız oluyorum hadi bakalım?

çokça iletişim faciası, biraz da bilinçaltının dışavurumu olmuş. "basen dikkat çekmeyecek şekilde" kısmına gümledim yalnız. erkeklerdeki g*te kitlenme mevzusuna atıf yapılmış. gözlerini geçeceği yöne dikip g*tün kadraja girmesini bekleyen var ya.

birebir aynı örnek olmasa da örneğin yılbaşı partisi yapılacağı zaman toplu bir mail atılır ve şöyle bitirilir:

"NOT: parti için belirlenmiş bir dress code olmasa da herkesin kot pantolon dışında kıyafet tercih edeceğini düşünüyoruz."

kurumsal iletişim budur. şimdi bu cümlede "beyaz yaka zaten bu işleri bilir ama sizi de uyarmış olalım, sakın ola partiye kot pantolon+tişörtle gelmeyin mk marabaları" denmek istendiğini herkes anlar. lakin kimse gocunmaz. olması gerektiği gibidir çünkü.

çokça iletişim faciası, biraz da bilinçaltının dışavurumu olmuş. "basen dikkat çekmeyecek şekilde" kısmına gümledim yalnız. erkeklerdeki g*te kitlenme mevzusuna atıf yapılmış. gözlerini geçeceği yöne dikip g*tün kadraja girmesini bekleyen var ya.

birebir aynı örnek olmasa da örneğin yılbaşı partisi yapılacağı zaman toplu bir mail atılır ve şöyle bitirilir:

"NOT: parti için belirlenmiş bir dress code olmasa da herkesin kot pantolon dışında kıyafet tercih edeceğini düşünüyoruz."

kurumsal iletişim budur. şimdi bu cümlede "beyaz yaka zaten bu işleri bilir ama sizi de uyarmış olalım, sakın ola partiye kot pantolon+tişörtle gelmeyin mk marabaları" denmek istendiğini herkes anlar. lakin kimse gocunmaz. olması gerektiği gibidir çünkü.
Yok abi ben buna da katılmıyorum, kot pantolon giyme diyorsa o zaman o gece için herkese alışveriş çeki de versinler…

Kadınlar sanki bunların yüzlerini görmeye çok meraklı çağırmayın şirkete o zaman

Geri