Kıblen neresi?

Konu sahibi son olarak 81 gün önce görüldü
Burda yanlis fetva vermeye kalkma abicim.
Vebali büyük olur.Bak insanlarin kafasini karistirdin bile.
Namazin sartlarindan biri Istikbal-i Kible.
Kible ayetde belirtilmis olmasaydi bu sartda zorunlu olmazdi.

Eyerki sen hatani düzeltip Namaz icin degil ibadet yapmak icin yazdim deseydin,bu kadar üstünde durmazdim.Hadi en iyi niyetim ile yav Süreyya adam ibadet demiş desem dâhi,aciklamalarin karsidakinde süphe uyandirir.Cünki Namaz da baskadir demedin.
Velevki nin sormasi üzerine dahi cevaplamadin.

Wow, sen henüz yeni tanıştın dimi alaturka ile...
iyi birisidir ama cok zor bir üyedir. Adam termodinamiğin tüm yasalarını ihlal edebiliyor

biri gelse
kıble ne tarafta dese
güzel bir soru derim

Burda yanlis fetva vermeye kalkma abicim.
Vebali büyük olur.Bak insanlarin kafasini karistirdin bile.
Namazin sartlarindan biri Istikbal-i Kible.
Kible ayetde belirtilmis olmasaydi bu sartda zorunlu olmazdi.

Eyerki sen hatani düzeltip Namaz icin degil ibadet yapmak icin yazdim deseydin,bu kadar üstünde durmazdim.Hadi en iyi niyetim ile yav Süreyya adam ibadet demiş desem dâhi,aciklamalarin karsidakinde süphe uyandirir.Cünki Namaz da baskadir demedin.
Velevki nin sormasi üzerine dahi cevaplamadin.

İmanın, İslam’ın, namazın şartlarını kim yazmış?
Bunuda söyle o zaman
Ben fetva vermedim, Allah'ın ayeti paylaştım

Wow, sen henüz yeni tanıştın dimi alaturka ile...
iyi birisidir ama cok zor bir üyedir. Adam termodinamiğin tüm yasalarını ihlal edebiliyor

Beni ilgilamaz.
Ben ibadetime düskün bir insan degilim.
Ama cimbiz ile cekilen ayetleri isine geldigi gibi yorumlamaya calisip insanlari süphe icine düsürenlere karsi bir alerjim var.Adaletsiz ve vicdansizlik bu.Netden iki satir okuyup forumlarda fors atmak gibi birsey.
Adam da hakli.
Düsüyor öyle galiba.

Bunuda söyle o zaman

Vahhabiler gibi konusuyorsun.
Ayeti tam paylas dedik.
Ona da kilif uydurdun.

Bedenin kıblesi Kâbe, gönlün kıblesi Allah’tır. Bütün ibadetlerin özü ona yönelmek, O’nun rızasına nail olmaktır.
Huzur İslamdadir.

aynı şey benimde belirtmek istediğim buydu iş amaçlı bile olsa oraya gittim kabeyi gördüm güzel bir huzuru var oranın.

Bunuda söyle o zaman

Yüzlerinizi doğu ya da batı tarafına çevirmeniz iyilik değildir. Asıl iyilik; Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere inanan; malını sevdiği halde akrabasına, yetimlere, yoksullara, yolda kalan gariplere, dilenenlere, hürriyetine kavuşmak isteyen köle ve esirlere veren; namazı dosdoğru kılıp zekâtı ödeyen; antlaşma yaptığında sözünde duran; sıkıntı, darlık, hastalık ve şiddetli savaş zamanlarında sabredenlerin yaptığıdır. Kulluklarında samimi ve dürüst olanlar işte bunlardır; gerçek takvâ sahipleri de yine bunlardır.
(bakara 177/ayet)

''Namaz, müminlere belli vakitlerde farz kılındı.''(Nisa 103)''Akşama girerken, sabaha ererken, gündüzün sonunda ve öğle vaktinde Allah’ı tenzih edin! '' (Rum 17,18) "Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin." (Bakara Suresi, 43. ayet)

'Ey iman edenler! oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.'' (Bakara 183)

Sayın ala'turka,islamin şartını kimin yazdığı çok açık değil mi?

Son düzenleme:
Yüzlerinizi doğu ya da batı tarafına çevirmeniz iyilik değildir. Asıl iyilik; Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere inanan; malını sevdiği halde akrabasına, yetimlere, yoksullara, yolda kalan gariplere, dilenenlere, hürriyetine kavuşmak isteyen köle ve esirlere veren; namazı dosdoğru kılıp zekâtı ödeyen; antlaşma yaptığında sözünde duran; sıkıntı, darlık, hastalık ve şiddetli savaş zamanlarında sabredenlerin yaptığıdır. Kulluklarında samimi ve dürüst olanlar işte bunlardır; gerçek takvâ sahipleri de yine bunlardır.
(bakara 177/ayet)

''Namaz, müminlere belli vakitlerde farz kılındı.''(Nisa 103)''Akşama girerken, sabaha ererken, gündüzün sonunda ve öğle vaktinde Allah’ı tenzih edin! '' (Rum 17,18) "Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin." (Bakara Suresi, 43. ayet)

'Ey iman edenler! oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.'' (Bakara 183)

Sayın ala'turka,islamin şartını kimin yazdığı çok açık değil mi?
Bunlar doğru
Ancak ben aslında 5, 6 gibi sayılarla sınırlandırılmasına vurgu yapmak istedim.
Mesela islamın beş şartında Adalet yok
Bu nasıl olacak
Önemsiz olduğu için sıralamaya girememiş mi?
Kim yapmış bu sıralamayı?

Bunlar doğru
Ancak ben aslında 5, 6 gibi sayılarla sınırlandırılmasına vurgu yapmak istedim.
Mesela islamın beş şartında Adalet yok
Bu nasıl olacak
Önemsiz olduğu için sıralamaya girememiş mi?
Kim yapmış bu sıralamayı?

Beyefendi,rakamlar konusunda ben de sizinle hemfikir olup,adaletin Kuran'da önemine çokça rastlarsınız.Tam emin değilim ama adaletle ilgili yaklaşık 30 a yakın ayet vardır.
Esas olan farzlari hakkıyla yerine getiren bir müslüman sizce adaletsiz olabilir mi?
Ey iman edenler, Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır."buyrulmuş, bırakın Müslümanı, düşman olan milletlere karşı dahi adaletin terk edilmemesi emredilmiş, adaletin Allah katında en yüce değer olan takvaya en yakın husus olduğu zikredilmiştir.

Son düzenleme:
Beyefendi,rakamlar konusunda ben de sizinle hemfikir olup,adaletin Kuran'da önemine çokça rastlarsınız.tam emin değilim ama adaletle ilgili yaklaşık 30 a yakın ayet vardır.
Esas olan farzlari hakkıyla yerine getiren bir kul sizce adaletsiz olabilir mi?
Ey iman edenler, Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adâlet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adâletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah’tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır."buyrulmuş, bırakın Müslümanı, düşman olan milletlere karşı dahi adaletin terk edilmemesi emredilmiş, adaletin Allah katında en yüce değer olan takvaya en yakın husus olduğu zikredilmiştir.

Esas olan farzlar derken?
Adalet esas olan farzlar arasında niye yok?
İslamın şartlarını sıralayanlar gibi sizde
önce ibâdetler mi demek istiyorsun?

Esas olan farzlar derken?
Adalet esas olan farzlar arasında niye yok?
İslamın şartlarını sıralayanlar gibi sizde
önce ibâdetler mi demek istiyorsun?

Kelime-i şehadet getirmek
Namaz kılmak
Oruç tutmak
Zekat vermek
Hacca gitmek ( gücünüz varsa)
6-7-8 böyle devam eder.
Hac konusu geniş kapsamlı ve tartışılır bir konu.başka bir başlık açıp bu konuda tartismak isterim.
Bu arada günaydın.

İnanmak isteyene ve istemeyene tek ayet yeter.

Boş bir konu olmuş sevgili Alaturka.

dünya yuvarlak olduğundan dolayı kabe'e de dönsen, tam aksi yönüne de dönsen gidildiğinde ikisi de aynı noktaya çıkacağından dolayı ne tarafa dönersen dön farketmez, camide herkes bir tarafa dönerken sen tam tersi tarafa dönsen de yine kıbleye dönmüş sayılırsın. o sebeple bir yöne takılı olmanın mantıksızlığı da buradadır zaten. şimdi çoğunuz da zubayridler ile emeviler arasındaki iktidar mücadelesi sırasında kıblenin yönünün bir kaç defa değiştirildiğini bilmez. zaten kıble 'de aslında sümer mitolojisindeki kybele'den gelir. neyse detay vermeyeceğim siz araştırın, sorgulayın.

Eğer herhangi bir konuda herhangi bir iyilik yapıyorsan , cehennem korkusundan dolayı değil, içinden geldiği için yapmalısın.

CENNET CENNET DEDİKLERİ /
BİRKAÇ KÖŞKLE BİRKAÇ HURİ /
İSTEYENE VER ONLARI /
BANA SENİ GEREK SENİ

Bahsettiğin iman seviyesine erişebilen kişi sayısı çok az,onlardan biri de Yunus Emre.

CENNET CENNET DEDİKLERİ /
BİRKAÇ KÖŞKLE BİRKAÇ HURİ /
İSTEYENE VER ONLARI /
BANA SENİ GEREK SENİ

Bahsettiğin iman seviyesine erişebilen kişi sayısı çok az,onlardan biri de Yunus Emre.

Büyük bir alim.. en sevdiğim sözlerinden biri :

Ten fanidir can ölmez, ölenler geri gelmez.
Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil.

dünya yuvarlak olduğundan dolayı kabe'e de dönsen, tam aksi yönüne de dönsen gidildiğinde ikisi de aynı noktaya çıkacağından dolayı ne tarafa dönersen dön farketmez, camide herkes bir tarafa dönerken sen tam tersi tarafa dönsen de yine kıbleye dönmüş sayılırsın. o sebeple bir yöne takılı olmanın mantıksızlığı da buradadır zaten. şimdi çoğunuz da zubayridler ile emeviler arasındaki iktidar mücadelesi sırasında kıblenin yönünün bir kaç defa değiştirildiğini bilmez. zaten kıble 'de aslında sümer mitolojisindeki kybele'den gelir. neyse detay vermeyeceğim siz araştırın, sorgulayın.

Yorumunuzu çok beğendim.

Sümer tarihini okumadan ilahi kitaplara girişmemek gerek .

Geri