Kıblen neresi?

Konu sahibi son olarak 85 gün önce görüldü
Bakara
Diyanet Meali:
2.115 - Doğu da, Batı da (tüm yeryüzü) Allah'ındır.
Nereye dönerseniz Allah'ın yüzü* işte oradadır.
Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

• Beğen
Tepkiler: W
Her tarafa durabilir miyiz?

Kıblem Kabe-i Şerif'tir.
Fakat namazin disinda kiblemiz neresi?
Düsüncelerimiz kiblesi, kalbimizin kiblesi, Dualarimizin kiblesi
Vicdanlarmizin kiblesi
Namazda ki kible mi?

Neden Allah'ın yüzünün her yön olduğu kabul edilen bir dinde kıble başka kutsal bir yerdir

144.yü de acikla.

eline aldığı balta ile bütün putları yere seren hz. ibrahim gibi bir peygamberin olduğu islam tarihimizde, putlarla aynı malzemeden taş ve çamurdan yapılmış bir yapıya dönüp secde durmak beni de düşündürmüştür..... hac ibadetine de anlam veremem o yüzden.... yerlerin ve göklerin sahibi yüce yaratıcıya ulaşmak için bir yöne ihtiyaç var mıdır, sanmam..... allahım böyle şeyler düşünüyorum diye kızmıyosundur dimi......

eline aldığı balta ile bütün putları yere seren hz. ibrahim gibi bir peygamberin olduğu islam tarihimizde, putlarla aynı malzemeden taş ve çamurdan yapılmış bir yapıya dönüp secde durmak beni de düşündürmüştür..... hac ibadetine de anlam veremem o yüzden.... yerlerin ve göklerin sahibi yüce yaratıcıya ulaşmak için bir yöne ihtiyaç var mıdır, sanmam..... allahım böyle şeyler düşünüyorum diye kızmıyosundur dimi......

Hayır hayır rahat ol oggy
Bilakis Allah aklını kullananları, düşünüp tefekkür edenleri sever,
Çok doğru düşünüyorsun,
Hac da aslolan kabenin etrafında dönmekten ziyade
Birlik beraberlik dayanışma içinde güçlenerek müminlerin
Barış ve huzur içinde yaşamanın yollarını aramaktır.

Merhaba :)

https://sorularlaislamiyet.com/hac-...a-donmenin-hikmeti-nedir-tavafin-anlami-nedir

Guzel bir cevap verilmis, okumak istersen tavsiye ederim saygideger kardesim.

Küçüklüğümüzden beri kıble cami ne tarafta ise orası diye öğretildi.

Dini konularda eksikliğim var tabii ki.
-utanarak yazıyorum-
Şimdi bu duruma göre kıble yönü her yön olabiliyor mu?
Doğru mu anladım?

Kıblem Kabe-i Şerif'tir.
Fakat namazin disinda kiblemiz neresi?
Düsüncelerimiz kiblesi, kalbimizin kiblesi, Dualarimizin kiblesi
Vicdanlarmizin kiblesi
Namazda ki kible mi?

bence hepsi kabe olmalı orası çok özel bir yer orada insan aradığı huzuru bulabiliyor.
ben buna inanıyorum.

Merhaba :)

https://sorularlaislamiyet.com/hac-...a-donmenin-hikmeti-nedir-tavafin-anlami-nedir

Guzel bir cevap verilmis, okumak istersen tavsiye ederim saygideger kardesim.

her satır aralığında mazluma, düşmüşe ve ihtiyaç sahibine yardımcı olmayı öğütleyen yaratıcının, şunun etrafında 7 kere dön, şu dağa çık, şurada taş topla sonra at tarzında turistik bir faaliyeti farz bir ibadet kılabileceğini aklım kabullenemiyor açıkçası. milyonlarca doların havada uçtuğu bir sektör hac, bu paraların allahın öğütlediği gibi mazluma, düşmüşe ve ihtiyaç sahibine ulaştırılıyor olması insanları birbirine yaklaştırır diye düşünüyorum.....

Okudum
Yanlış dediğin zaman,
doğruluğu tastiklenmiş gerçek olanı istirham ediyorum

Burda yanlis fetva vermeye kalkma abicim.
Vebali büyük olur.Bak insanlarin kafasini karistirdin bile.
Namazin sartlarindan biri Istikbal-i Kible.
Kible ayetde belirtilmis olmasaydi bu sartda zorunlu olmazdi.

Eyerki sen hatani düzeltip Namaz icin degil ibadet yapmak icin yazdim deseydin,bu kadar üstünde durmazdim.Hadi en iyi niyetim ile yav Süreyya adam ibadet demiş desem dâhi,aciklamalarin karsidakinde süphe uyandirir.Cünki Namaz da baskadir demedin.
Velevki nin sormasi üzerine dahi cevaplamadin.

Kıblem iyi insan olmak.
Eğer herhangi bir konuda herhangi bir iyilik yapıyorsan , cehennem korkusundan dolayı değil, içinden geldiği için yapmalısın.
Zaten dine göre içten gelmeyen iman ve inayet geçerli olmuyor.

Bize her yön kıble hacı.

Geri